• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RADUŽivot v zemědělství - zkušenosti, rady, tipy
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    KUATO: jasně,každý se bavíme o něčem jiném, o včelach moc nevím,ani sem v této diskuzi o nich vlastně vubec nediskutoval,celou diskuzi směřuji k škodlivosti chemek co stříkaj zemědělci a ty se bavíš o včelách,vpodstatě vubec nemusíš reagovat na mě a napiš to za sebe. Z rtuti nebo arzenu jsou i homeopatika-vpořádku, ovšem i ta aurveda i homeopatika jsou směřována cíleně na jedince kterému to vten daný moment v té koncentraci pusobí za určitým cílem=uzdravení. To je zcela něco jiného než plošné vykonávání čehokoli,at už se jedná o postřiky. Např Randap se běžně da koupit v obchodech,lidi s tím stříkají kde co,ale je to jed-legální. Co si mysliš že je v postřikách za legální sračky? Konskej hnuj to určitě není.
    Ale jestli se mužu vyjádřit ke včelám,tak u nas tady v Karpatech před 2 lety vyhynulo dost včelstev-proč to nevím,ale z postřiku to opravdu nebylo-tady se plošně nestříká.
    KUATO
    KUATO --- ---
    MAHUTA: ja se v zemedelstvi neangazuju, zato sam vcelarim a jsem i ve vyborech nasi ZO i na okrese, vetsinou na schuzich nespim, takze trochu vnimam problematiku. nekolikrat jsem videl trochu nestastneho naseho nakazoveho referenta, ktery se v tehle oblasti pohybuje uz asi dvacet let, kdy on priznava, ze je to obtizne i pro zemedelce, protoze oni potrebuji necim plodiny proti skudcum osetrovat. tech otrav neni zase tolik, jak z toho clanku vyplyva - v nasem okrese kde mame necelych 800 vcelaru a pres 10 000 vcelstev jsme meli loni myslim dve nebo tri otravy a z toho jeste byla jedna z duvodu toho, ze nejakemu vcelari tam jakysi idiot nastrikal biolit (opravdu doporucuji brat ho s rezervou, protoze treba co se tyce vcelarske problematiky, je tam vetsina veci vylozena zkreslene a malo znaleho spise informuje mylne nez spravne). nevim zda je moudre posuzovat skodlivost nejakeho pripravku podle toho, jak jedovaty je v koncentrovane forme, kdyz realne se vzdy pouziva silne redeny - treba indove vyrabeji spoustu (ayurvedickych) leku s pridavkem rtuti nebo arzenu :o).
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    KUATO: Je mi jedno zda je to psané umírněně nebo na city. Duležitý je to,a to sem chtel vyzdvihnout,co za srajdy se stříká!!! A to je nepopiratelný,dohledatelný-i díky složení na pytlích s postřikem. Dělam v zemědělství už 13let(naštěstí v chráněné oblasti kde se to svinstvo nestříká-jen calcium) a vím vidím jak se to stupnuje. Hraní na city(ikdyž z toho članku to tak markantně myslim ani nezní) je v tomhle případě na místě, možna se nad tim pak zamyslí více lidí než ve verzi která muže být pro mnohé v podstatě nudná.
    Mimochodem jsem už četl par studii,která prokázala umrtí včelstev v souvislosti s postřiky. Samozřejmě je i mnoho dalších co to vyvrací--otazkou spíš je kdo kterej výzkum financuje,podle toho se výsledek většinou projeví. Takhle to bohužel dnes funguje.
    Na druhé straně nemohu tvrdit že članek ma ve všem 100% pravdu,bo sem si to 100% neověřoval,ale pokud se jedná o postřiky,jak jednou muj kamarad -němec(co to tam vystudoval,dnes permakulturní poradce), po přečtení složení takového průměrného pytle prohlasil jen--VERY NASTY. A jsou i daleko horší mixy než byl tamten. Stačí to vzít do ruky bez rukavic a zarudne po par minutach kuže-vlastní zkušenost.
    KUATO
    KUATO --- ---
    MAHUTA: promin, ale ten clanek je imho napsany ponekud nevyvazene a hraje zbytecne na city. nepopiram, ze nektere veci jsou pravdive, ale celkovy kontext se mi nelibi. veci nejsou tak cernobile. veci kolem vcel - mor, varroaza, syndrom zhrouceni vcelstev - to jsou veci dosti slozite a komplexni a naprosto se nedaji "vyresit" nekolika vetama typu "zavinili to zemedelci, kteri nas strikaji napalmem, farmaceuticke koncerny, ktere chcou vyrabet leky, a Vyzkumny ustav v Dole, protoze necha palit vcely podezrele z moru".
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    AMBIENTIUM: to mě taky,ale krom šíření info nic jinýho jednotlivec neudělá. A to se mi ještě mnozí smějou do xichtu,že by si to přece nikdo nedovolil,když je to povolený,tak je to ok ne? tupci
    Problem je že to všechno maj pod palcem nadnárodní mašinerie a na ty sme krátký,oblbujou zemědělce(nejen-stejný je to v potravinářství i medicíně)ti jim ty sračky věří a stříkaji to. Ještě že žiju na horách a na pozemku mě nikdo nikdy nic nestřík,nademnou už jen nebe a hvězdy(no stama taky asi něco padá)
    KÉŽ JSOU VŠECHNY BYTOSTI ŠŤASTNÉ A SVOBODNÉ
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    MAHUTA: Tesat do kamene. Šířit.... Doporučuji o dokument o Monsantu a Roundupu, který se válí někde na Youtube... To by jeden blil. Strašlivě mě tohle téma nasírá...
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    Tak zemědělci stříkají stejnejma sračkama který Američané používali na základě zfalšovaných studií o jeho bezpečnosti během vietnamské války; poté, co tím pokropili rozsáhlé oblasti jižního Vietnamu, se otrávily nejméně 4 miliony lidí a i 40 let po válce způsobuje rakovinu a těžká genetická poškození všeho druhu.
    Včely jsou první padlí v chemické válce - E15.cz / Zen
    http://zen.e15.cz/pribehy/vcely-jsou-prvni-padli-v-chemicke-valce-1019346
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: jo tady je furt nesklizená kukuřice. silážovat se mělo před dvěma týdny a ještě ani náznak po sklizni
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: Berounsko.... v cervnu hodne prselo a pak to muselo uschnout, tak byly ty prvni sece az v pulce cervence, ale hodne narostly a nastesti to vyschlo tak, ze se do toho dalo vjet. zato otavy prochcaly a koukala jsem ze na spouste mensich poli je i treba nesklizenej oves, protoze to proste neslo :(
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: A kde vy jste?znama v ceskym raji to mela uplne stejny. My jsme praha zapad a tedy dalo se to sekat furt jak to rostlo, ale se susenim byl problem a stalo to za vylizkapsu...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: presne tak :D:D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: u nas teda byly prvni sece solidni, ale otavy vubec :(
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: Na tohle rika nas soused(jehoz dcera vlastni komercni staj a pak si mu vzdycky prijde postezovat co vsechno se posralo): "Nojo kone, zrat se to neda, praci uz to zadnou nezastane"...;))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    WAMP_ELF: No tak bylo by divny kdyby ted po lete seno nebylo,ale podle toho jaky bylo pocasi zacnou lidi nejpozdejc v lednu plakat, ze nelze sehnat seno...a to pak budou palky 1000/balik zadna cena
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: ja mam jednu loucku kde v dobrych letech sklidime tak dva horaly rocne, takze to mam pro tri kone tak na mesic, mno ;)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: No my to bereme z takovejch mrmli co jsou za stodolama je to asi 5 pidiparcelicek dohromady ani ne hektar(tak si predstav tu "kvalitu") ale pro ovce kozy a podobnou havet to zatim stacilo...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: ja nemam zadny pozemky z kterych bych to seno mela, ale tak pro par koni se snad vzdy najde...
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    VAMPY: tak si zadej do vyhledávače třeba: prodám seno v balících,
    tetko...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: No tak super ze se ti to podarilo sehnat! Jinak my mame pro zvirata seno vlastni. Susime cely leto jak vztekly, letos jsme z toho vymackali tri sece. Sice vsechny umrneny,ale lepsi nez dratem do oka. Sena je obecne porad min a min ne jen letos, nedavno jsem se bavila se znamou a shodli jsme se na tom, ze kdo nebude mit vlastni, tak se neudrzi:/
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    WAMP_ELF: Inzerat nenalezen...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam