• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RADUŽivot v zemědělství - zkušenosti, rady, tipy
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    RED_KOMUSO: Moc pěkný celoživotní "projekt"... :-) a sehnali jste někoho na to zemědělské poradenství? Moc doufám, že vás Hutař s Urbanem neodmítli... Ohledně kontaktů na aktivní lidi je taky určitě dobré se spojit s Honzou Valeškou:
    honza@lovime.bio a 774 683 833
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    Tady je náš novej web, kdybyste se chtěli zapojit a najít krásný kus země, napište. Hledáme aktivní obyvatele! https://www.zhorzije.cz/
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    RED_KOMUSO: Tak Veselá biofarma, Hostěrádky - pan Hutař nebo Urban...
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    RED_KOMUSO: Mrkni na farmweb fórum.
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    Ahoj, uvažujeme na našich polích začít sami hospodařit, kvůli přechodu na ekologii a zvýšení retence vody v krajině. V říjnu půjdu na zemědělský kurz, ale potřeboval bych s někým připravit plán osevní i ekonomický. Budu rád z jakýkoliv nasměrování. Máme 200 hA plus a lesy a rybník.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    Zajimalo by me, jak je to se sazenim stromu a vytvorenim remizku na pude, ktera je vedena jako orna. Je k tomu potrebna zmena na katastru? A co majitele sousednich pozemku? Musi s remizkem souhlasit nebo je to moje vec?
    UFOSSS
    UFOSSS --- ---
    [ KPZ s Apolenou Rychlíkovou / kinomovie / 11.4.2017 / CR - Praha - Kavárna Crossclub, Plynární 23 ]

    O komunitně podporovaném zemědělství s dokumentaristkou Apolenou Rychlíkovou

    THERA13
    THERA13 --- ---
    Nabízím semínka z vlastní vznikající permakulturní biozahrádky. Můžu nabídnout: rukolu, koriandr, petržel, kopr, pastiňák, měsíček, vorlíček, levandule, dýně. Posílám asi jednou týdně obyčejnou poštou za poštovné nebo jak ohodnotíte. Více info do zpráv, díky
    VALOR
    VALOR --- ---
    Zdravím, chci se zeptat jestli tu má někdo zkušenost s pobíráním dotací. Jak SZIF vypočte "překryv". Na našem pozemku je 1804m překryv jiného zemědělce. Znamená to, že čerpá dotaci v podstatě na naši půdu?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Omlouvám se za spam

    Prodám kozu - Chrudim, prodám
    https://zvirata.bazos.cz/inzerat/62707523/Prodam-kozu.php
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    daruji kohoutky japonskych krepelek
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ja zas budu mit na prodej kuzlata krizenci jako fik 2/4 ceska hneda kratkosrsta 1/4 toggenburska 1/4 ceska bila kratkosrsta. kozicky by mohly v budoucnu dobre dojit. cena 500 kc/ ks. k odberu budou nejdriv za cca 6 tydnu.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Student postavil biomilíř, se kterým může vytápět skleník celý rok - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...r-vytapi-sklenik-08c-/hobby-zahrada.aspx?c=A160307_110358_hobby-zahrada_bma
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ZUZKAOU: ten Prakticky hospodar napsal jakysi Pavlu, nebo zkus ty kalendare, ale vetsinou jsou reklamni (uz tehdy - vyrobci hnojiv), a taky se asi musi rozlisit 20 ha lukarstvi a pastvinarstvi, zelinarstvi nebo klasickeho polareni. Jinou peci chtely brambory a jinou obili. Taky zalezelo, co k tomu meli za zvirectvo ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANABEL_LEE: jasně - super dík moc, pokud to bude ofocené z dobové materiálu, tak to bude ještě zábavnější.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ZUZKAOU: Prakticky hospodar z roku 1924, pripadne nejake dobove zemedelske kalendare, kde se v kazdem mesici vypisuje, co je treba delat, ale musis si stanovit, v kterem mesici to budes popisovat, jine pemzum prace bylo treba o znich a jine v prosinci...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    potřebuju dát dohromady seznam práce, která byla potřeba udělat na cca 20 ha statku v první půlce 20. století takový vzorový plán práce na týden pro statkářovu rodinu a čeleď.

    Nějaký tip třeba na učebnici, nebo tak něco?
    THERA13
    THERA13 --- ---
    VÝMĚNA SEMÍNEK!!!
    Ráda bych vás pozvala na akci Výměna semínek! Tuhle sobotu 28.2.2015 od 15 hod v Paralelní Polis (Dělnická 43, Praha 7 - Maniny). Přijďte i pokud zatím nemáte svoje semínka, ale máte zájem nějaká získat, určitě se nějak dohodneme! Nebo pokud máte i jiné věci jako cibulky, odnože atd. Jde mi hlavně o to, potkat se osobně, sdílet nové zkušenosti, nápady.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Taaaak koho uvidim na TechAgru??
    KUATO
    KUATO --- ---
    AMBIENTIUM: souhlasim. v tomto je EU ponekud zkostnatela (v tom nadsenem prijimani "inovaci v zemedelstvi"), coz je jen dobre. k tomu zhrouceni vcelstev pravdepodobne znacne prizpiva nerozmanitost pastvy, ktere je mnoho americkych vcelstev vystaveno - jejich zpusob vcelareni je velmi odlisny od naseho. u nas je drtiva vetsina vcelaru malovcelari a sva vcelstva maji rozprostrene pomerne rovnomerne po krajine na stalych stanovistich a v prubehu roku maji tak vcely pristup k mnoha ruznym plodinam - a hlavne pylu. uzitek mame hlavne z prodeje medu. u americanu je vetsina vcelaru velkovcelari a zivi se opylovanim velkych monokulturnich ploch. cetl jsem, ze i jako zimni zakrm pouzivaji umele "pylove" nahrazky, takze toto v kombinaci s tebou zminovanymi postriky, varroazou a mozna dalsimi (zatim neznamymi) faktory muze k tomuto jevu vezt. treba u nas nevim o zadnem pripade tohoto.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam