• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    DAW: daji se stahnout na internetu? a jakou knížku bys doporučoval.....?
    DAW
    DAW --- ---
    ROXXA: Knih je o tom spousta.. ale asi hlavne v anglictine.. Je nekolik knih, ktere jsou pouze o earthship a pak jsou desitky dalsich, ktere se zabyvaji ruznymi zpusoby alternativniho stavebnictvi
    LALINA
    LALINA --- ---
    ROXXA: :-))) ne:-))
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    LALINA: no presne jsi to trefila.hlásíš se? :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    ROXXA: hledas tema na diplomku a nekoho, kdo by ji za tebe udělal, co? ;-)))
    KOKES
    KOKES --- ---
    nevím, já našel stránku tvurce ES (pár postů níž) tam je leccos popsaný, zatím nemám čas hledat dál..
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    KOKES: no právě že v čj to název nemá a obávám se, že pár odkazů na diplomku asi stačit nebude............tak jestli o tom stojí vůbec uvažovat....
    KOKES
    KOKES --- ---
    nechápu tě, víš jak se to jmenuje, máš tu pár odkazů, co ještě potřebuješ?
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    DAW:kolik literatury o techto domech je k dispozici? nejlepe odborne? mohlo by to byt zajimave tema na diplomku, treba ES a udrzitelnost....zrvona hledam nejaky zajimavy topic, ale asi by to bylo spis tema pro stavare a techniky.....?
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    nebo tak :)
    DAW
    DAW --- ---
    SELECTOR_IX: He he.. ja nevim co to je :-) ...ale jestli jde o ty obrazky tak jsem si udelal ucet nekde ve photobucket, takze by to uz melo fungovat..
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    DAW: potřebuješ nějaký FTPko...
    KOKES
    KOKES --- ---
    muže být tak, i tak:-)
    ale v případě tak, je to drahý jaxvině:P
    zatím se prokousávám literaturou a jsem nadšen..
    DAW
    DAW --- ---
    KOKES: No visco, kazdej si tak muze zit po svym.. ta technologie (konstrukce) je vytecna uz jen v principu vyuziti a zachovani tepla.. Kdyz budes chtet mit splachovaci zachod anebo kadibudku venku, jako to driv bylo vsude, to uz je na tobe.. Ale nemyslim si, ze by tyhle systemy na vodu a elektrinu byly zavratne drahy.. bio hajzlik si predstavuju jako normalni zachod, kterej usti do korenove cisticky, nebo kompostovaci nadrze, nebo nekam jinam.. :-)
    KOKES
    KOKES --- ---
    Otec ES na stránkách http://www.greenhomebuilding.com/earthship.htm kde jsou také kvalitnější nákresy a pár linků..
    KOKES
    KOKES --- ---
    na tom baráku jsou především zajímavý ty systémy, ne to, že je to z betonu, nebo z pneumatik..
    KOKES
    KOKES --- ---
    he? to máš odkud?
    jen bio hajzlík dneska stoji od 15k+

    http://en.wikipedia.org/wiki/Earthship#Systems :
    systémy: WATER
    As water collects on the roof it is channeled through a silt catching device and into a cistern. The cisterns are positioned so they gravity feed a WOM (water organization module), that filters out bacteria makes it suitable for drinking. Water is then pushed into a conventional pressure tank to create common household water pressure. Water collected in this fashion is used for any household activities except flushing toilets (Reynolds 2000).

    Greywater: First, before the greywater can be reused, it is channeled through a grease and partical filter/digester and into a 30”-60" deep rubber lined botanical cell, a miniature living machine, within the Earthship. Oxygenation, filtration, transpiration and bacteria encounter all take place within the cell and help to cleanse the water (Reynolds 2000). Within the botanical cell filtration is achieved by passing the water through a mixture of gravel and plant roots. Due to the nature of plants, oxygen is added to the water as it filters while nitrogen is removed. Water taken up through the plants and transpired at their tops helps to humidify the air. In the cell, bacteria will naturally grow and help to cleanse the water.
    (!)

    ELECTRICITY:
    Earthships are designed to collect and store their own energy from .... the sun and wind. In an Earthship, a Power Organizing Module is used to take stored energy from batteries and invert it for AC use. (DC/AD spínanej měnič na velký výkony, celkem sranda..)

    CLIMATE:
    Thermal Mass,Passive Solar Heating and Cooling..tj materiály

    Ten barák je narvanej nejnovějšími technologiemi, takovej panelák si k němu ani nečuchne. To že jako materiály používá třeba pneu, je jiná věc..
    DAW
    DAW --- ---
    TADEAS: Super.. a typi cca za desetinu ceny jurty :-l ...odkaz dam na home..

    KOKES: Ty systemy nejsou prilis komplikovane ani drahe.. ale nebal bych se, ze by se jednou earhship stal masovou zalezitosti.. :-) btw. na webovkach najdes i nekolik nacrtu-navrhu pro mnohapodlazni obytne domy - earthship cinzaky..
    KOKES
    KOKES --- ---
    Jinak mi přijde, že earthships jsou potenciálně nebezpečné pro bytovou výstavbu, myslím tím, pokud se masově rozšíří, dojde jistě k potlačování trendu.
    Lidí je tolik, že je třeba je skladovat úsporněji(paneláky).

    Dále, technické systémy ES jsou poměrně sofistikované a drahé, udržovat je, bude stát hodně práce(kvalifikované) bude třeba vybudovat firmy a ty zase potřebují zákazníky.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam