• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    VSOUKOLOHLOR: Nikdy jsme neslyšela o škodlivosti malty na životní prostředí a než abych plácala uplný hlouposti, tak jsem se před tím snažila najít nějaký informace na internetu. Bohužel jsem je nenašla. BUdu tedy velmi ráda, když mě do toho zasvětíš. Včem je tedy malta škodlivá pro životní prostředí? Jinak o kladech hlíny a jiných přírodních stavebních materialech samozřejmě vím, knihu mám doma.
    M4DLENKA
    M4DLENKA --- ---
    mozna jeste par mist na exkurzi po okoli prahy - domy z prirodnich materialu..kontakt na http://biodomy.czgbc.org/
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    DRUDRIGER2: Pokud ti to vyznělo jako osobní útok, tak si to bereš zbytečně osobně. Pokud tu však někdo argumentuje stylem, že beton nebyl použit nýbrž malta a ta že soudě podle googlu asi ekologicky škodlivá není, tak už se tu možná můžeme začít bavit i o sádrokartonu, polystyrenu a OSB deskách, a podobných výkvětech a rovnou celé auditko sloučit s některým ze zdejších konvenčních stavařských. Z tvé původní odpovědi nebylo příliš patrné, cos napsal později, proto jsem tě hodil šmahem do jednoho pitle s KITIAROU. Tak se omlouvám. A tebe, KITIARO, odkazuji například na tuto knihu: http://www.energybulletin.cz/?q=clanek/uvedeni-k-problematice-prirodnich-stavebnich-materialu Určitě se v ní dovíš mnohem víc než o kdovíjak pochybných článcích o domech ze skleněných lahví... P.S.: Plánovač ani inženýr nejsem, a i kdybych byl, určitě se podle jednoho nedá usuzovat na další zdejší čtenáře a přispěvatele.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    takže tady sou inženiri a planovači. podle mne vlastna vyroba vapna je jednoznacne prinosem k sobestacnosti, otasky zni jestli vapno pri tyomdle typu staveb vubec pouzivat. Ja jsem jenom odpovidal na otazku ohledne malty a vapna.a vubec si nemyslim ze kdyz vysypem moc vapna na malou plochu zeme asi to moc eko nebude, nebo urcite to zabije mrte vselijakejch malich brouku a ruzne. v malem mnozstvi je ale uplne v pohode. nema bit todle forum o sdileni skusenosti, nez osobnim utokum.hlina namisto betonu a malty.z malty uz nikdy nebude malta ani s cementu uz nikdy nebude ten zazracni tvrdnouci prasek.hlina bude vzdy hlinou.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    KITIARA: DRUDRIGER2: Bez urážky, ale právě jste prokázali, že vůbec netušíte, oč tady v tomto vlákně běží. A obávám se, že obracet se v tomto případě na všespásný google vám příliš nepomůže.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    no tak nejak, ja obcas zvyski davam na kompost hovnak mu rikame, tam davame na kopu hovinka s kompostovaciho hajzliku.sem spis zednik a otaska slova zasadita ci kysela je pro zahradnika.kazdopadne vapno hodne vyzira pokozku a je to ziravina ve vetsi koncentraci ale to nemusime nikomu vysvetlovat ze jo.samozrejme nejlepsi je si vapno uhasit sam ale tak daleko sem se dostal jenom na skole, od ti doby se vsude mrska uz uhasene vapno takzvani hydrat......
    LURA
    LURA --- ---
    DRUDRIGER2: Naopak - vápno je silně zásadité, proto se někdy používá i na kyselé půdy, např. proti růstu mechů a na jejich zlepšení...
    KOKES
    KOKES --- ---
    chalupa je hra: (ČT1 17:30-17:55) chalupa jar. Duška ve Smrku postavená z pytlů s pískem odkaz tak před týdnem v klubu. Dokument.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    ohledne malty, odporucuji jenom vlastne namichanou, koupit pisek vapno cement a namichat si maltu podle potreby, pisek je eko vapno je akorat kysele pro pudu a cement je kamen. pytlovane smesy obsahujji kopu jinejch prisad, na obalu je to napsane jako slozeni,ale sou to ruzne sracky.
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    MR_FUNNYSHOES: nejsem žádný expert, ale skleněné láhve jsou v tomto případě 100% zrecyklované. Beton tam použitý nebyl, ale malta. Bohužel jak ta je ekologická nebo popřípadě kolik škodí prostředí nevím (ale i google mlčí takže v ní asi problem nebude). Co se týká bourání domu, tak to bude asi jako s každým jiným domem. Takže se suť odveze na skládku, ale myslím, že by šlo oddělit sklo od malty a znovu zrecyklovat (ale uznávám že by to byla dost šílená práce). S poškozenými láhvemi do kontejneru se sklem? :))))
    MR_FUNNYSHOES
    MR_FUNNYSHOES --- ---
    KITIARA: Hm, tak to se mi teda nezdá moc ekologické využití skleněných flašek.
    Důvody:
    1. sklo je nejlépe recyklovatelné - více než 90% materiálu jde znovu použít pro další výrobu
    2. množství betonu je docela veliké, řekl bych skoro 50/50
    3. co při případné likvidaci domu
    Nehledě na případné poškození skleněných lahví co pak s nima?
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    YouTube - Beer Bottle House "Empty bottles. Full life" -ecoideasnet
    http://www.youtube.com/watch?v=GIx6f1DrQIo&feature=player_embedded
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    zacina jaro a prace nikde takze.sme zednik a tesar, mame skusenosti s stavbama ruzneho druhu slameno-hlinene prace s kamenem, se drivim opracovani.stavite li a chcete pomoct odbornou a za levni peniz()tak si radsi pozvite nas a ne nejakou drahou firmu ktera sice ma certifikaci ze to umi,ale nas ktery mame skusenosti.mame stareho favorita cize doprava po cele CR mozna.podporujme lidi ktere prirodou zijou a ne firmy ktere na alternativnim bydleni vydelavaji.vice na nasich strankach komunitneho projektu dvp v sekci nabizime,nebo se u nas jen tak zastavte na pokec. http://dvp.s.cz
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    GIRK: Zkus se obrátit na http://www.biostatek.cz/KONTAKT/ Snad se dočkáš zasvěcené odpovědi.
    GIRK
    GIRK --- ---
    Dobry vecer ve spolek... Zabyval se tu nekdo koupi jurty? Nemate nejake tipy u koho vyhodne koupit, na co dat pozor... atd? diky
    SOUTHGOER
    SOUTHGOER --- ---
    Ekologické stavby, jak domy ovlivňují sociální vztahy
    Celostní architektura

    CELOSTNÍ ARCHITEKTURA

    Přednášky přiblíží posluchačům témata celostního pohledu na prostředí a ekologickou architekturu. Jsou vhodné pro všechny, kteří uvažují o ekologické realizaci nových staveb. Program je doplněn promítáním s ukázkami realizovaných staveb a příkladů k tématům seminářů.

    22. 3.

    Ekologické stavby, celostní architektura, vnímavost k životnímu prostředí. Navrhování staveb celostním způsobem. Jak domy ovlivňují sociální vztahy. Význam duchovní péče o materiály a prostor. Přírodní stavební materiály a příklady konstrukcí. Úsporné domy a ekologické vytápění. Principy baubiologie - vědy o zdravých stavbách. Vliv a zmenšení elektrosmogu. Přizpůsobení staveb geopatogenním zónám. Ekologické a nízkoenergetické domy. Role přítomnosti proudu živé tvořivosti v projektování a plánování staveb.

    Přednáší akad. arch. Oldřich Hozman

    Přednášky se konají v pondělí od 19 hod. do 20.30 hod. v malém sále Městské knihovny v Praze, Mariánské nám 1, Praha 1.

    Cena vstupenky: 35,- Kč
    SOUTHGOER
    SOUTHGOER --- ---
    Harmonie architektury a prostředí
    Celodenní seminář
    Vede O. Hozman

    Akce seminář
    25. 4.
    Celodenní seminář shrnující témata čtyř dubnových přednášek
    Souvislosti mezi naším vnímáním a duševně duchovní, emocionální, vitální a fyzickou úrovní krajiny. Praktické cvičení při rozvíjení vnímání těchto vlastností krajiny. Harmonické rozměry a zlatý řez. Posvátná geometrie v architektuře. Jak vybírat vhodný pozemek. Význam tvaru terénu a okolí pro životní energii v domě. Základní principy a inspirace feng shui při navrhování staveb. Jak lze chápat životní energii prostředí a její vlastnosti. Ekologické a nízkoenergetické stavby Přírodní stavební materiály a příklady konstrukcí. Úsporné domy a ekologické vytápění. Principy baubiologie - vědy o zdravých stavbách.
    Přednáší akad. arch. Oldřich Hozman
    Seminář se koná v sobotu od 10 do 17 hod. v malém sále Městské knihovny v Praze, Mariánské nám 1, Praha 1.
    Od 17 do 19 hodin bude v rámci semináře zařazena vycházka na místa, která mají vztah k tématům přednášky.
    Cena vstupenky: 240,- Kč
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam