• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    KUATO
    KUATO --- ---
    SELECTOR_IX: jj, ja ti rozumim :o). jen treba instalaterskou bych si doma sam nedelal, protoze si nebudu kupovat x jednoucelovych kramu, abych je jednou pouzil (nemluvim o vymene drezove baterie, nebo opravu kapajiciho radiatoru).
    DAUPHIN
    DAUPHIN --- ---
    DAW: přeju ti hodně štěstí, hlavně se pak pochlub
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    mimochodem, k tomu sem dospěl po několika omylech, kdy mi "odborníci" v bytě něco zkurvili (občas to opravdu hraničilo s ohrožením života) a protože nekradu, abych takovejm zmrdům platil, zjistil sem, že si všechno můžu udělat sám. a líp. a taky mě přestalo bavit sedět v kanclu u kompu a čekat na vejplatu, jak to dělá většina lidí v mym věku, takže se tím na půl úvazku i živím...
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    KUATO, MATT: kdybych to neuměl, neživil bych se tím... a věc, kterou si vyrobím sám má pro mě větší hodnotu než věc, za kterou někomu zaplatím. chlap, kterej neumí vzít do ruky vercajk a postavit se k jakýkoli manuální práci a jediný co umí je klikat myší je jako ženská, co neumí uvařit nebo upíct. prostě mi to přijde divný. pochopitelně tím nemyslím že žena patří do kuchyně nebo jiný zažitý nesmysly, jen mi to nepřijde prostě přirozený.
    MATT
    MATT --- ---
    SELECTOR_IX: myslim, ze je rozumny se zamyslet nad tim, jestli si budu vydelavat necim co umim a zaplatim si zas nekoho kdo to umi, nebo se budu ucit, "ztracet cas" a udelam si to sam "zadarmo"
    KUATO
    KUATO --- ---
    SELECTOR_IX: udelat si vsechno sam ma ovsem i sve nevyhody - spoustu veci zmrvis, nebo je udelas tak, ze by sis za to nafackoval. to rikam jako clovek, ktery si taky ledasco doma dela sam. hehe, osobne zastavam nazor, ze clovek by mel jeden dum postavit/zrekonstruovat, na tom by se to naucil, ten prodat a pak udelat totez znovu a tam by uz bydlel :o)
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    DAUPHIN: není nad to bydlet ve vlastním. a platit si sám sobě za práci je nesmysl. takže souhlasím s DAWem...
    DAW
    DAW --- ---
    postavim.. a budu si to moc užívat.. za materiál dám cca 30 tisíc a nebudu ani omylem toužit po tom, aby mi to postavili nějaký cizí lidi za 150 000,- :)
    DAUPHIN
    DAUPHIN --- ---
    DAW:
    no tak nějakou postav, pak si zpočítej materiál a kolik hodin práce ti stavba zabrala, a dej vědět jak si dopadnul :o)
    sem přesvědčenej že na konci budeš toužit po tom aby si se mohl vrátit na začátek a mohl si jí koupit hotovou
    DAW
    DAW --- ---
    NOISEGATE: 100 až 200 tisíc? To snad ani nemůžou myslet vážně ne? Mám pocit, že ještě před rokem měli poloviční ceny. Každopádně postavit si vlastní jurtu fakt neni nic těžkýho a přijde mi jako největší pitomost si jí kupovat za tyhle prachy..
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    VSOUKOLOHLOR: česká firma dilnapodkopcem (http://www.yourtent.com) dela jurty. ale neni to uplne laciny. nicmene i se zateplenim, kamnama a zakladama se v pohode vejdes do ceny garaze ve meste, takze kdybch mel prihodny pozemek, du do toho ;)
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    já se tam chystám o víkendu, můžu poreferovat ;)
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    VSOUKOLOHLOR: no taky se s tim už pár let dost živý... ale já osobně preferuju spíš hlínu...i když se to asi nedá srovnávat...
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    KITIARA: Tadelakt dělá moc pěkný, jen co je pravda! :-D
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    VSOUKOLOHLOR: jojo to je on ;)
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    YBUKO: V této jurtě jsem u kamarádů Lenky a Vojty byl, minulou zimu, když bylo kolem 20 cm sněhu, a vevnitř bylo velmi útulno. Stojí za to si od nich vyslechnout též to, jak jurtu sháněli, obraceli se i na místní Mongolce a není to tedy vůbec žádná "pějmě píseň dokola". Stránky Vojty a Lenky jsou tyto:http://www.biostatek.cz/ Stojí za zmínku, že kol dokola se rozkládají nádherné sady, kde se přes léto prohánějí ovce a pučí a bují permakulturní zahrada, a jeden víkend v srpnu zde propuká v rej festival Povaleč. [ Povaleč - free open air festival - 6.-8. 8. 2010 Valeč ] Valeč jako obec, vyjma toho, že proslula jistými machinacemi s obecním majetkem, je rovněž obcí, kde je největší počet historických památek per capita. Najdete zde zámek, alchymistickou zahradu, olbřímí skleník, barokní podzámčí, umělou horu, theatron, zámeček, kde točil Juraj Herz svůj předposlední film a další pozoruhodnosti. Zkrátka a dobře, naskytne-li se vám příležitost se tam vypravit, neváhejte, už jenom pro ty úchvatné Doupovské hory rozkládající se kolem.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    KITIARA: Holandsko, tadelakt, to mi něco připomíná... ;-)
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    About Lartierra and the Initator Pavel Pakuza
    http://www.lartierra.com/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam