• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    rozbalit záhlaví
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    LINKOS: to netuším...je to takový mix: slámáky, earthship, energie, svépomoc, el. kola a auta, pak nějaké filmy atd...
    přikládám výpis obsahu dvd.
    ted sem z toho udělal ISO a zítra to z práce někam uploadnu

    obsah_dvd.docx (50748 B)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PRZZI: jedná se o to cd, co dává na kurzu za učast, nebo to za příplatek?
    TURF
    TURF --- ---
    LAROY: na jinym kurzu, ale s prakticky stejnym obsahem i cenou, jsem byl. vzhledem k tomu, ze jde o stavbu domu, tak je to extremne neprofesionalne vedeny i prekladany (odborny terminy chybi, technologie nikdo nespecifikuje). nesel jsem do toho s vidinou stavby vlastni earthship, takze jsem se citil 'jenom' rozpacite. kdybych es opravdu stavet chtel, tak by mi takovej kurz byl uplne k nicemu :)
    JERSY
    JERSY --- ---
    PRZZI: dej to na http://ulozto.cz/ prosim
    ERIDANI
    ERIDANI --- ---
    Mám velikou radost:)) Dnes mi dodělali vrt na studnu. Má hloubku 25 m a je v něm 17m3 na den! :D
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    Dostalo se mi do ruk DVD od Petra Skořepy na kterém je spousta materiálů samozřejmě to chce přebrat, spoustu toho už můžete mít...přemýšlím jak to nasdílet...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KOUSICEK: známí ji má, ale dlouho sem ho neviděl, tak možná na jaře.

    Jinak dávat pět tisíc za to, že to že budu koukat na filmy?? Lidi se jim na ten dům skládali, dělala se zbírka, aby to mohli postavit, pak jim lidi platili za to, aby jim tam pomáhali, když je nějaká nezajímavá práce, tak ti za ni ani nezaplatěj, ale pracuješ zadarmo. Jsou na 2 mega a není to hotové. Kolik by asi stál takovej dům, kdyby ti lidi neplatili, ale naopak bys platil ty jim za práci?
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Vcera jsem koukal tento kanál a je to dost nabušené informacema ..
    Off the Grid Build - YouTube
    https://www.youtube.com/user/offthegridbuild

    Netvrdim ze to nahradí osobní zkušenost ale jako začátek dobrý .. V novem mexiku v Taos kde vznikla ta earthship komunita jsou uplne jiny podminky, hlavne o dost min vody podle toho jak se tam práší .. No uvidíme kam ta česká zeměloď popluje :)
    DAW
    DAW --- ---
    LAROY: OK :)
    LAROY
    LAROY --- ---
    DAW:

    no ve srovnani s tim jaky naklady na to jsou potreba vynalozit plus cesta toho frajera atd... si myslim ze to je cena krasna, a vzhledem k tomu kam to nasmeruje vetsinu lidi to beru ze za 5 tis. si takovyhle zkusennosti nikde nekoupis, ten chlapek utratil hodne penez za to nez to doladil do tyhle podoby a nejen on...navic vytezek ze vstupnyho jde na dostavbu tyhle cesky zalezitosti coz me pripada prinejmensim fer...a uprime jen to ze nekdo musi vynalozit tyhle financni prostredky zaruci i do jiste miri urcitej stupen profesionality pri predani jakychkoli informaci...nechci tim rict ze za pet tisic te nekdo behem vikendu nauci postavit si svoji extra funkcni zemelod ale zaklad pro dalsi fungovani v tomhle svete a ujasneni si zakladnich principu tech staveb to urcite prinese

    uprime. me to nadchlo a nadchlo me to vesmes mozna i kvuli tomu ze ta cena tady je a je takova...asi to vidim jinak ale fandim tomu, ano rad bych tam jel...nemuzu si to dovolit, nemam na to, ale nefnukam, tem lidem co ted bura maj a muzou ho jim dat, tem fandim
    i presto ze jsem chudej clovek se spolecencky nizkou zivotni urovni tak bych nato klidne ty prachy dal i kdybych jiny nemel...svy ocekavani si letos bohuzel nezkusim:)
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    TURF: to se nedá nic dělat, mě to taky nenadchlo, ale myslel jsem že někdo bude mít zájem...očividně ne :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    to chce udelat cerpadlo ve forme detske houpacky aned pobavi a prepumpuje :D
    DAW
    DAW --- ---
    TURF: aha.. vidiš.. to bude asi kvůli tý ceně.. přecejenom se mluvilo o tom, jak to bude pro lidi, že to bude celoevropský centrum, ze kterýho se bude myšlenka šířit do všech stran.. tak se nedivim, že jsou teď některý lidi zklamaný... No ale co se týká týhle diskuze, tak ta už si žije vlastnim životem.. neřešil bych to..
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    LINKOS: nejake osobni zkusenosti? zajima me hlavne hlucnost a udrzba pres zimu..
    TURF
    TURF --- ---
    pripada mi smutny, ze za posledni 2-3 mesice jedinej prispevek k tematu earthship je vyminuskovanej.. chapu, ze jde o projevy osobniho nesouhlasu se zpusobem vedeni cesky earthship, ale i tak - tahle diskuze se od earthship dlouhodobe vzdaluje. neni na case zmenit nazev (ci obsah diskuze) na neco relevantnejsiho?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    prodávají i větrné čerpadla, je to sice dražší, ale bez práce
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    DENDROBATA: U nas na statku byla ve zdene casti udelana 1m3 nadrz, kam se vzdy vecer dopumpovala voda -normalni rucni pumpou. Trvalo to do pul hodiny. Bylo to v nezateplene ( ale nezamrzajici casti) podkrovi. Voda pak tekla samospadem po celem dome. Zaroven to umoznovalo vykryt ranni spicku - pres noc se doplnila studna a rano bylo k dispozici dost vody pro lidi i dobytek.

    Premyslel jsem o stejnem reseni na uzitkovou vodu i v novem dome. Samozrejme, ze se da pouzit i cerpadlo - ale oldschool je oldskul :-)
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    Přislo mi mailem, tak posílám dále...

    Jarní weekendový cyklus přednášek


    O.s. Zeměloď pořádá ve dnech 29. - 31. března jarní weekendový cyklus přednášek o zemělodi. Přednášky se konají v zemělodi Zeměnka a v penzionu U lanovky vzdáleném cca. 10 min. pěšky, kde je možné i jednoduché ubytování a stravování.


    Program:


    pátek

    18 - 20 příjezd účastníků, ubytování, večeře
    od 20 projekce filmů o energetice, poté společné posezení

    sobota:

    10 - 12 Přednáška 1: filosofie zemělodi (penzion)
    12 - 13 Přednáška 2: konstrukce a tepelný systém (Zeměnka)
    13 - 14 oběd
    14 - 17 Přednáška 3: konstrukce zemělodi (penzion)
    17 - 19 Přednáška 4: stavební zákon a jeho využití při stavbě zemělodí (penzion)
    19 - 20 večeře
    od 20 projekce filmu Farmář, který slyší trávu růst, poté společné posezení (penzion)



    neděle:

    10 - 12 Přednáška 5: Vodní a tepelný systém (penzion)
    12 - 13 Přednáška 6: vodní a elektrický systém (Zeměnka)
    13 - 14 oběd
    14 - 17 Přednáška 7: Vývoj designu, film Zeměloď na Haiti (penzion)



    Přednášející:

    Michael Reynolds (ze záznamu); přednášky byly zaznamenány explicite pro naše o.s. a jsou kompletně titulkované (úvodní je tlumočená). Jedná se o 4 přednášky, každá cca. 2 hodiny.
    ing. Jaroslav Kršňák, odborník na tématiku alternativních staveb, který má za sebou řadu praktických aplikací.
    Martin Pruška, člen o. s. Zeměloď.


    Cena tohoto víkendového cyklu je 5 000 Kč (v ceně není zahrnuta cesta, ubytování ani stravování). Cyklus je organizován jako fundraising, celý výtěžek jde na dostavbu první české zemělodi Zeměnka. Ubytování je nutno dohodnout individuálně v penzionu (ceny zde, kontakt zde). Počet účastníků je omezen.


    Zájemce prosíme, aby napsali na Martin@zemelod.cz.
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    YBUKO: izolace bude stacit shora kompost nebo balíky slamy, pokud dno nadrze bude 1,5 - 2m pod povrchem tak si myslím že no problem .. jinak tady je to klasické řešení, které funguje skoro celé na gravitaci ale tak pokud mas nejaky solarni panel neni problem dycky cast vody pres den nacerpat do nadrze na pudu a odtud ji pak pouzivat.

    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    YBUKO: tak si tam dej sejtko a se ti to neucpe ;) jinak kdyz jsem delal vodu tak mi vodaci rikali ze to mam dat 120 pod zem. 120 je pro nejvetsi dlouhotrvajici mrazy pro nasi oblast. vykopaval jsem stary trubky a ty byly 80cm a taky to nezamrzlo. jinak treba betonova vrstva se pocita za polovinu jeji tloustky. takze kdyz to obbetonujes nebo oblozis kamenem zeshora tak bys mel na to myslet.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    YBUKO: http://cs.wikipedia.org/wiki/Nez%C3%A1mrzn%C3%A1_hloubka
    kdybys nad tu nadrz zakopal cca 0.1m pod zem polystyrenovy desky, tak by to tomu taky mohlo vyrazne pomoct, zvlast u jilovite pudy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam