• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    rozbalit záhlaví
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    DOKKTOR: pár roků?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ZONKER: jeti jasné, že to dřevo by mělo pár roků vysychat?
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    ZONKER: hoď sem projekt neba aspoň ty návrhy jestli můžeš/chceš, ti to tu můžeme opřipomínkovat, navíc jsem zvědavej a po stavbě řekněme "klasický" dřevostavby bych se jednou rád věnoval něčemu "bez pravítka", takže inspirace, zkušenosti, plus to máš někde u lípy žejo, tak bych se přijel podívat, vzhledem k práci a rodinným závazkům bez mynuální výpomoci ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    je pravda ze kdyz ma clovek vlastni stromy na pokaceni tak bych ten skelet taky udelal. vlastne bych udelal skelet i tak pac to neni zas takova palka. ja byl prekvapenej jak malo stoji takovej tram kdyz jsem si je nechal delat. 17x17 5m me vyslo na nakejch 800 +-.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    jen tak dotaz - samotna nosna slama bez dreveneho skeletu je preci ze strany vsevedoucich uredniku neakceptovatelna, ne? Stoji ti to za pripadne problemy? Na skelet se toho uz take tolik nespotrebuje ne a pri vichrici to neodleti:)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    ZONKER: Bude tam potřeba udělat horní věnec, pač ta střecha má tendenci stavbu rozevírat, Ve směru vertikálním je nosná sláma v poho při zajisteni potrebné hustoty balíku.. Byl by opatrny s dlouhymi preklady, velkymi okny. A osobne bych sel do podperných sloupu, je to par kacek navic za pár dubových kmenů.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    ZONKER:
    OGMIOS:
    me to taky zajima. Clanky a zkusenosti z prakticke stavby jsou tu ne vitany, ale pozadovany.. ;-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ZONKER: klidne to tu properte verejne me by to taky zajimalo ;)
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    DENDROBATA: Hele tím jsi mě docela zaskočil. Budou to smrky,borovice a olše(s olší si ja nejsem vůbec jistý-připadá mi moc vodní typ stromu).Beru to tak že kruhová stavba(8m-průměr), by to měla zvládnout.Trochu jsem hledal a docela me zaujalo, že bříza je jeste pevnější podle te tabulky na ohyb,tah a tlak než třeba dub,jasan.Na stavbu jsem břízu při tom nechtěl. Projekt je zatím ve fázy návrhů. Třebas jsem pořád nerozhodný v nosné slámě či částečný skelet. mám dost oken, které chci použít na jižní stranu. Nebo jestli jde vůbec použít tento typ sřechy na nosnou slámu.otázka tlaku které vyvýjí později střecha na stěny.atd. Nechci tady nudit ostatní-přeci jen to není téma Eartship.co ostatní na to?možná by jsi měl chut si o tom popovídat v poště a já bych mohl nabrat zajimavé připomínky.třeba bych mohl nahodit svuj výkres stavby.
    tady je tabulka na to namáhání dřevin, kdyby to někoho zajímalo:
    Mechanické vlastnosti dřeva domácích dřevin - Dřevostavitel.cz
    http://www.drevostavitel.cz/clanek/mechanicke-vlastnosti-dreva-domacich-drevin
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    ZONKER: Jaky to bude dřevo? Anglání uvádi že vhodný je ashwood (jasan?) ale asi bude stačit cokoli s dlouhými vlákny.
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    LINKOS: pokácet to musím stejně,lepší v čas novu a na svém než neco neznámého kupovat od kdovíodkud.

    OGMIOS: Lis je milého souseda.říkal že mu váze jen jednu stranu.(dělá snopy)tak koupíme špagát a budem testovat asi sami.pokud nekoho nenajdeme.Jinak budem rádi za každou ruku která se přijede podívat na stavbu.

    v pátek to jedeme probrat s Ondrou, tak dám info kdy to vypukne.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ZONKER: prosimte a to je tvuj vlastni lis na tu slamu?
    jo a taky pokud bude mozno bych se rad podival jak to funguja takova stavba.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ZONKER: mám obavu, že už ani lunární kácení nepřebije to, že příroda začíná ožívat a že je už letos pravděpodobnně na kácení dřeva pozdě. Jinak kolega si na svém domku dělal stejnou střechu a je to docela zajímavé.
    S Ondrou sem dělal, je to jak píšeš. Ona "sláva" není ještě zárukou kvality.
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    OGMIOS: Ted o víkendu za novu měsíce budu kacet cca 35 stromy na Reciprocal roof.Nakonec jsme se spojili s jednou milou rodinkou a tak budeme stavět hned dvě bydla. jednu nosnou a druhou s častečným skeletem.Slamu budeme mít z louky a pole hned u nás.akorát seřídit stroj.Na pomoc jsme zatím kontaktovali Netíka z Duše domu(oslovil nás nejvíc se svou představou bydlení).Máte někdo s ním zkušenost?připadá mi že nedělá workshopy ale spíš maká sám,proto se o něm tolik neví.
    Ale možná se mýlím.
    TSEGER
    TSEGER --- ---
    kamarád Radek- info třeba zde - http://bydleni.idnes.cz/...mna-na-drevo-0q1-/uspory-energii.aspx?c=A140222_212439_uspory-energii_rez pořádá 14-16.3.2014 na svém krásném budovaném statku kousek od Písku workshop na stavbu eaketových kamen. Více info na hollyfamily@seznam.cz
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ZONKER: kdy planujes zacit stavet?
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    Hledám člověka, který dokáže seřídit malý balíkovač slaměných balíků na stavbu domečku. (nizkotlaký- myslím Fortschritt číslo nevím-po sobotě budu vědět přesný typ), nedaleko České Lípy.Děkuji pošta
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    dajake infoše ohladne výroby akumulačnej pece a dajakeho ekobetónu
    Príručky a pomôcky | KLASICI
    http://www.klasici.sk/node/637
    zatial som to neskumal podrobne, tak za nič neručím...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    YBUKO: no ja mam betonovou plosinu metr nad zemi na betonovejch sloupkach a na tom kurnik. ale to jen pro pripad ze prijde velka voda tak at mi neuplavou slepicky :D
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDSNAKE: navíc to není ani zateplený
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam