• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    gabion mně přijde pro tyto účely až moc "prázdný" - málo masy, hodně vzduchu - leda mezi to hutnit hlínu - tzn zas se neco musí hutnit, takže je asi jedno esi do plojmatiky nebo gabionu, nebo do pytle ....
    PAVEL_BRODSKY
    PAVEL_BRODSKY --- ---
    PUPEK: Akorát nevím, dají se pořídit i menší rozměry těch košů, nebo se to už musí vyvazovat? Jestli dají, tak je to vážně dost dobrej nápad, protože pak si uděláš z hlušiny kvádříky a nazdar hodiny. Pokud ne, vyvazovat dvě sítě a držet rozměr pomocí kameniva by vlastně taky šlo. Nicméně, systém earthbagů mi přijde ještě jednodušší, protože ani pneumatiky, ani drátěné koše či pletivo tak dobře neuskladníš jako "ta hromada hadrů na té paletě vzadu v rohu". :-)
    PAVEL_BRODSKY
    PAVEL_BRODSKY --- ---
    PUPEK: Sorry za svahilštinu.
    Předmět hovoru v jednotlivých větách:
    první čtyři - pneumatiky,
    zbytek - gabiony.
    PAVEL_BRODSKY
    PAVEL_BRODSKY --- ---
    PUPEK: A to myslíš jejich shánění, nebo stavbu s nimi? Mě to přijde v pohodě obojí, protože mám větší šanci, že tenhle "materiál" ukecám zadara. A fakt se to, bohužel, válí všude i u nás.
    Ale sám uvažuju, jestli třeba místo toho nepoužít radši bedněnou hlínu...
    A je fakt, že tohle by mohlo být dost fikaným řešením...
    Akorát, že by sis to asi až tak moc nezjednodušil. Musel bys to, podle mě, často provazovat. Vespod tím častěji, aby se to neprovalilo. Ale pokud to umíš, nebo máš možnost si pozvat někoho, kdo to zvládá, pak to rozhodně půjde. Připadá mi to jako zajímavá alternativa.
    PAVEL_BRODSKY
    PAVEL_BRODSKY --- ---
    DOKKTOR: To je, pravda, velmi případná poznámka. Pokud by se mi s tím chtělo se s*, tak bych, je temperoval, pokud ne, tak bych jich sehnal víc, do zásoby. A kdybych byl frajer, tak bych udělal obojí... (zvlášť záhodné by to bylo, pokud by třeba bylo pravděpodobné, že se budou okolo zdržovat nějací nepřející blbové). ;-)
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    co si myslíte o tom, kdyby se pro takovej domek použily místo pneumatik gabiony. Ty pneumatiky mi přijdou dost časově náročný...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PAVEL_BRODSKY: já ale taky mluvím o starých tabulkách. to sklo je strašně křehké, čím dýl na to svítí slunko
    PAVEL_BRODSKY
    PAVEL_BRODSKY --- ---
    DOKKTOR: Mám na mysli akorát použití starých tabulek.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PAVEL_BRODSKY: já bych ti zdrbnul použití starých oken - jednak je to jednosklo, takže velké tepelné ztráty - hlavně v noci - a druhak bývají podle stáří vypálené od slunka, takže by to mohl rozbit i větší liják, ne-li kroupy.
    PAVEL_BRODSKY
    PAVEL_BRODSKY --- ---
    Chci se pochlubit skicou domečku, který bych rád jednou postavil. Zároveň budu rád, když mi to někdo konstruktivně(!) zdrbne, nebo mi poskytne nějaké užitečné tipy. Díky.
    Info, viz anglický popis
    3D Warehouse - View Model
    https://3dwarehouse.sketchup.com/model.html?id=u9893a851-9759-43e0-a73e-cd5fc1c7fc92
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Pojďte nám pomoci připravit konferenci–Stavby z přírodních materiálů 2015 :: o.s. Baobaby
    http://www.baobaby.org/...pojdte-nam-pomoci-pripravit-konferenci-stavby-z-prirodnich-materialu-2015/
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PAVEL_BRODSKY: to zní dobře hele:)
    PAVEL_BRODSKY
    PAVEL_BRODSKY --- ---
    PAVEL_BRODSKY: Nemohl jsem se na ty hrubky dívat... :-D Tak jsem to radši přepsal.
    PAVEL_BRODSKY
    PAVEL_BRODSKY --- ---
    Tady by se ti možná pak spíš vyplatilo na myčku se vykašlat. Ano, sice moderní myčky mají nízkou spotřebu vody, ale je jen málo těch, které zvládnou veškeré nádobí. Čili, špinavější je nutno i tak předmývat v dřezu. Navíc, pokud se ti to opravdu povede vést tak, jak říkáš, tak na výrobu užitkové vody bys potřebovala akorát pevný filtr, anibakt. a tukožroutskou úpravu. Ćili úplný základ. Nic vyloženě složitého => měla bys jí prakticky hned po osprchování nebo umytí nádobí. A k tomu nádobí - v tomhle režimu mi připadá nejjednodušší dvojdřez s kohoutkem na užitkovou i pitnou. V džezu s užitkovou umyješ z nejhoršího a pak už jen v čisté opláchneš - tím bys asi ušetřila nakonec víc... A pokud si budeš ještě dávat pozor, abys tuky a oleje z vaření co nejvíc necpala do vody, ale například do domácí bioplynky, tak bys to takhle mohla jet prakticky donekonečna.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    POHODAVOLE: no představuji si to tak, že budu používat nějaký ekorozložitelný biologický a já nevim co přípravky - na sprchování, do myčky atd. A to je vlastně vše, co do odpadu půjde, záchod bude kompostovací. To by z toho nemusela být tak znečištěná voda...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PETEKKA: záleží, jak se o ní budeš starat a co budeš lejt do odpadu. Soused nedává bakterie a jeho vypousteni je cejtit skoro stejně, jako když vypoustis zumpu..
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    díky, když já aj moc nerozumim
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    Greywater - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Greywater#Indoor_reuse
    tady píšou, že je možné, ale záleží na legislativě dané země (ve většině evropy by neměl být problém) a je potřeba technicky zajistit, aby voda byla zdravotně nezávadná
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    OGMIOS: tak nějak jsem si to představovala. no ale co poleze z čističky za kvalitní vodu? To nevím? jaké máte s tím kdo zkušenosti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam