• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    TLOUDEV: Tak nejak nad tim pořád uvažuju ale rád bych je viděl v provozu a porad mi není moc jasne vymetání (čištění) kouřovodu v barelu a horizontálního v lavici, alternativou jsou potom těžká akumulační kamna kde je zase limitující cena od 60tis výš. Taky to dřevo co tam spaluješ jsou taková tenka polínka, teďka v kamnech spaluju polena, která tam při zavřeném sání vydrží několik hodin ...
    OGMIOS: Kolem kravína bývá ta kontaminace dost výrazná, často se jedna o několik metrů půdy nacucaných močůvkou .. Ale viděl jsem podobné budovy opravené a využité jako dílny a sklady ..
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    R6ANDREW: hele tak to vybouras a vybetonujes znova ;) sice plosne asi nepomerne(u me 60m2) ale ja v baraku v prizemi taky delal podlahy znova. financne to zas nejak narocny nebylo ikdyz v tom mam podlahovku.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    BALI_: tak zrovna kravin nevim jak to ma s podlahou. takovyhle byvaly kraviny a prasecaky maj prej dost premocuvkovany betonovy podlahy..v cem to vadi nevim a ani jak se toho pripadne zbavit.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    DENDROBATA: hele nevite nekdo o nekom kdo dela raketova kamna? rad bych ho pozval na stavbu, mam trochu specificky pozadavky, chce to omrknout atd, ale pak bych to rad siril mezi lid... a znam par dalsich lidi ktery by i prispeli na workshop.
    BALI_
    BALI_ --- ---
    LITTLEPUNKK: ale jako proc ne, je fakt ze to spolkne hodne penez ale urcite by to slo...

ja zase nedavno objevil kravin za 200k a uz fantazie pracovala co by se tam vsechno dalo.... treba krytej bazen a tak :))
    kravín - Louny, prodám
    http://reality.bazos.cz/inzerat/43985358/kravin.php
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Chystá se zajímavé video
    Rocket Mass Heaters 4-DVD Set by paul wheaton — Kickstarter
    https://www.kickstarter.com/projects/paulwheaton/rocket-mass-heaters-4-dvd-set
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    R6ANDREW: tady v australii je celkem standart mit u kazdeho domu water tank, nebo i nekolik. Kdyz treba neprsi poradne nekde rok, tak furt maj lidi vodu v tanku.
    home water tank - Google Search
    https://www.google.com.au/...ter+tank&revid=672293912&sa=X&ei=cGLlVKeDMpOF8gWkoILwDA&ved=0CB0Q1QIoAQ
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DOKKTOR: to je presne vono, zadny s...s mladou pani a pekne to rozebrat rucne. ja jak jsem silenej tak se asi letos pustim do rozebirky sousedovy polospadly roubenky. ma tam peknou loupanou bridlici na strese a ty tramy, to je krasa :D
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    PETEKKA: straší , lesní víly ;) a do toho bych šel :)

to all: posílal jsem to sem jen z toho důvodu že na podobným místě začínali ti lidé z toho rozhovoru,dle toho co jsem vyslyšel ..., kvůli ničemu jinýmu . Ne jako žádnou top nabídku :D O výhodnosti by se dalo polemizovat ...ale ne stěmi co by všude postavili slaměnku a mysleli že jim to vydrží co cihlová budova...
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    LITTLEPUNKK: tam zaručeně straší
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ERREG: ale jo, víceméně souhlas.
    já už sem to i absolvoval, ne teda na svojem, celkem fajn, akorát se nesmíte moc ožrat ;)
    ERREG
    ERREG --- ---
    DOKKTOR: Tak pro mně zasíťovat znamená nechat si postavit studnu, dešťovka není můj šálek kávy, sem jsem to směřoval.
    Podle mně je lepší za čtvrt mega koupit fakt kousek pozemku bez barabizny (když přesně jak říkáš je to na ostrovní systém).
    Počkej, vážně by ses pustil do demolice domu tohohle typu (cihla, základ) s vizí parta chlapů, pivo a sele?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ERREG: srovnat se zemí, na víkend s partyjou, bečkou a selátkem na rožni ... ne fakt, na tadyty odhady nejsu ten pravý, určitě to veme víc než víkend - oklepat cihly atd.
    a zasítovat? dyt je to uprostřed lesa, jak tam chceš tahat sítě? myslel sem, že se tu bavíme o ostrovním systému.
    ERREG
    ERREG --- ---
    DOKKTOR: jo to jsem se překoukl, my bad.
    No dobře, ale na kolik si myslíš že příjde to srovnat se zemí a znova zasíťovat?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DOKKTOR: + samozřejmě materiál ze zboru za tu cenu (což taky neni pro každého berná mince)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ERREG: 13 arů = 1300m2. za kolik se prodává pozemek pod králíkárnu v satelitu? jasně, nemá to sítě, ale o tom to tu přece neni.
    ERREG
    ERREG --- ---
    DARAIT: jak říkáš, střecha, okapy KO, okna KO a když vidím v jakým stavu to je pak voda a elektřina (který na tom budou to nejmenší budou taky KO.

DOKKTOR: 13 arů? kde? vždyť to má k tomu pozemek jako králíkárna uprostřed satelitu o rozloze 1300m2...?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DARAIT: tak já mám za to, že je to do očí bijící, že 13 arů za 240k uprostřed lesa u HK je dost fér a barák je na zboření - o nejaké rekonstrukci bych tu ani neuvažoval. prostě velký pozemek za krásnou cenu ve spádovce dvou velkých měst.
    DARAIT
    DARAIT --- ---
    LITTLEPUNKK: rekl bych ze s podobnym domem bude vic prace nez uzitku, k tomu by clovek potreboval hektry lesa aby to vytopil. Ihmo, kdyz clovek najde pozemek, kde si postavi malej slamak, tak je schopnej dosahnout minimalne nizkoenerget. standardu, zatimco na tomdle dome se musi vymenit uplne vsechno..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam