• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKROMKolobezky, odstrkovadla a jina priblizovadla nejen na mushing
    Koloběžka velmi negativním způsobem ovlivnila můj život. Pokaždé, když někam musím jít pěšky, připadám si pomalý, neohrabaný a propadám pocitům nudy a depresím.

    pro nejčastěji hledané informace mrkněte na nástěnku!, mapa koloběžkových akcí zde.
    rozbalit záhlaví
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    GALENIUS: jedna lahvicka vystaci dle vyrobce na 2x 26'kolo = jeden bicykl komplet......
    ja to pouzila do kola 12' uz trikrat - a jeste porad mi cca 1/3 obsahu zbyva

    jedine je ze se to blbe shani = koupila jsem po internetu, tedy priplacela zbytecne na postovnem
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    SUZANKA: Na ten Zefal jsem se díval... vypadá zajímavě... Nevíš jestli zvládne nafouknout i 26 kolo? Nebo je jen na menší rozměry? A jak je to velká lahvička?
    Rozhodně to zní zajímavě, než vozit náhradní 26 a 20 duši, vyřešila by to jedna nebo 2 lahvičky...
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    MIKROM: mas opravdu pech - "zefal tekute lepeni"

    na to co pisujes za strapaci si myslim ze by zabralo............

    mela jsem defekt nedavno = a na tomhle mi kolobezka jezdila dalsich 14dni nez sem uz vazne musela vymenit dusi za novou...

    ja ted misto lepeni a hustilky vozim tuhle pikslu latexu = opravim bez montaze za 3 min kdekoliv, a to narocne na prostor a naradi a zaplaty nechavam doma - opravy provadim ted uz, vzdy az doma

    ps a mmmmiluju Miba jsou to nejlepsi kolobezy = prave i na servisovani = jako zene mi vmena duse na mibu trvala 60min = i s primontovanim kola zpet:-)
    u Nemiba - stejna cinnost = 2h prace:-(((((((
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    SUZANKA: mam 20/16 a taky v poho.. ale jak dojde na koreny, nebo velky kameny, tak je to mordor, no :)
    jinak po vice nez roce vcera prvni defekt, juchu! uprostred niceho. lepeni a pumpicka doma, myslel jsem si vzdycky ze se to da dojet na mekkym kole, ale tohle bylo fiiii a behem snad minuty kolo uplne prazdny :/
    reknu vam, ze nest kolobku pres 4km lesem cloveka motivuje k zahrnuti pumpicky a lepeni do povinne vybavy!
    velke diky patri kacerum/cyklistum co jsem potkal 3/4 hodine a meli zaplatu na dusi, a neznamemu cyklistovi, ketereho jsem potkal po dalsi hodine, co mel pumpicku :) (i kdyz s pumpickou co ma zdvih 10cm jsem na parnem slunci s vypjetim vsech sil nafoukal asi 0,5ATM, ale na dojeti k autu asi kilak dobry)
    DIZZYDENT
    DIZZYDENT --- ---
    Zdar, nejen na koloběžku, ale třeba i na inliny můžu doporučit tento víkend vyzkoušenou cyklostezku Varhany na trase Česká Lípa - Kamenický Schönhoff v Lužických horách, která byla vybudována na tělese opuštěné železniční trati. Z KŠ se dá pokračovat libovolně dál, my jsme to jeli ve směru dolů (start od zast. Jedlová), ale vyzkoušeli jsme i směr nahoru a s trochou námahy super .)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SUZANKA: My tu máme i slušné lesní cesty, dost jich je asfaltovaných a nebo alespoň obstojně zpevněných. Ono jde o to, že já jsem se nikdy nenaučila jezdit na kole tak, abych projela nějakým terénem nebo vyšlapala kopec, tak jako tak vždycky půl cesty jdu pěšky a ještě vleču nepohodlné kolo. Tak si představuju, že to s koloběžkou bude prakticky stejné, ale líp se to povleče :D (minimálně odpadne největší "radost" cyklistiky - modřiny od pedálů na lýtkách, od vedení kola do kopce)
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    TAPINA: nekdo tu pise velikost kol ktere by doporucoval na lesni cesty...
    souhlasim ze minimalne 26/20 nebo 20/20

    tim by se to mohlo opet zazitkove rovnat prijemnemu vyletu:)
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    TAPINA: Dovolim si podotknout ze popsana predstava: "aby se vic ujelo" nez slo pesky, v lese moc nefunguje - jeste tak polnacka - kdyz par dni neprselo

    to co se snazim popsat je kvalita terenu pro kolobezku = s kolobkou jsem v lese byla a jela jsem tim terenem 14km - v zivote si takove sebe tryznitelske odpoledne opakovat nebudu :-)

    na asfaltu je naopak zazitek uplne opacny:-))
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    TAPINA: do školky jsem dítě vozil na stupátku před sebou běžně, ale jel jsem jen pár set metrů po chodníku. Udrželo se v pohodě a líbilo se mu to :)
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    TAPINA: Tříleťák se mi udržel, ale nebavilo ho to a brečel. Na stupátku dle mých zkušeností odeální věk cca konec školky až první třída: na řidítkách jsme uvezli i baťoh do školy. Ale na výlet to nebylo, víc než pár set metrů bych takto nikdy nejel, je to dost nebezpečné. Je to spíš zpestření rána a pro mě možnost pak pokračovat na kolobce do práce. Bohužel, dva už takto neodvezu, takže dočasně utrum.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Prostuduju, díky všem.
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    TAPINA: každopádně koukni na nástěnku, najdeš tam spoustu zajímavých odkazů ;) jinak jak tu padlo, vozit na stupatku před sebou..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORA_NEILLE: To asi udrží, spíš aby se vešel. No asi nejdřív zakoupím koloběžku, naučím se na ní jezdit a pak začnu bádat :o)
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    TAPINA: sama jsem to nezkoušela, ale z různých diskuzí a fotek jsem vyrozuměla, že někteří vozí děti před sebou rovnou na koloběžce... jen nemám tušení, jestli se ve třech letech udrží a ustojí cestu :o)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    TAPINA: Aha, tak to sorry, informace o velikosti dítěte mi nedocvakla. To, na cos dávala dokaz, vypadá velmi zajímavě. Dle mého názoru nejspíše i funkční... ale jak na to tak koukám, pouze pro skládací malý koloběžky a na lesní cesty bych doporučoval koloběžku 26/20 nebo 20/20, menší rozhodně ne.
    Zkus napsat buď přímo do Miba nebo Kostky a zeptat se jich tam, popřípadě hodit dotaz na FB diskusi o koloběžkách, tam chodí (alespoň co já vím) lidi z Miba (Kostkáře jsem zatím neidentifikoval 8-))
    https://www.facebook.com/groups/kolobezky/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GALENIUS: Jenže má už přece jen bezmála tři roky a patnáct kg, to stupátko mě lákalo v tom, že prostě sám nastoupí, sestoupí, podle potřeby a nemusím ho já vysazovat (a manipulovat s konstrukcí, která má patnáctikilovou zátěž někde nahoře u řídítek). Mýty a fámy jsem už četla, díky :o)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    TAPINA: Na koloběžku namontuješ i normální dětskou sedačku, stejně jako na kolo. Podívej se na těchto pár obrázků:
    koloběžka sedačka pro dítě - Hledat Googlem
    https://www.google.cz/...=u&source=univ&sa=X&ei=3rIyVd_OIqjlywOZhYGADg&ved=0CCYQsAQ&biw=1680&bih=967

    V každém případě bych doporučil ale pročíst si toto:
    Než koupíte první stroj – nejrozšířenější mýty a fámy kolem koloběžek > Přibližovadla.cz
    http://priblizovadla.cz/nez-koupite-prvni-stroj-nejrozsirenejsi-myty-a-famy-kolem-kolobezek/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Předem se omlouvám za možná debilní dotaz :o)
    Uvažuju o zakoupení své první koloběžky, na takové to courání po lesních cestách, aby se urazilo víc, než pěšky a abych měla nějaký ten pohyb. Ale jelikož mám dítě, rovnou řeším i přepravu dítěte. Dítě už je celkem velké na sedačku, ale zas ještě malé na to, aby ujelo na svém odrážedle to, co já, tak přemýšlím, jestli existuje pro tyhle situace nějaká alternativa, jak vzít malého pasažéra na koloběžku. Vygooglila jsem, že existuje tohle http://www.decathlon.cz/detske-stupatko-na-kolobezku-id_8329939.html, ale je to snad jediný odkaz a jediná fotka, kde se něco takového vyskytuje. Nemáte s tím někdo zkušenost? Je to blbost, není to blbost? Nebo lepší alternativa?
    SUZANKA
    SUZANKA --- ---
    MIKROM:
    dokonale postrehy a moooc pekny clanek

    a urcite ano, cyklisti na nas pohlizeji jako na neco podradneho, hehe jejich bussines:-)
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    Všechno je jednou poprvé | Nejkačka eu
    http://www.nejkacka.eu/tour/vsechno-je-jednou-poprve/
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    Nistler ScooterSharing | Koloběžky pro bikesharingové systémy
    http://www.scootersharing.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam