• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTKulturologie
    YACHTBEAR
    YACHTBEAR --- ---
    QUANTI: Pridavam se.... :) Dekuju... Chci po bakalari do Londyna na School of oriental art and culture, na Sinologii chodim uz dva roky na prednasky (nechodil sem kvuli tomu moc do skoly na gymplu =) ) Takze vse co se muzu dozvedet na Sinologii z umeni a kultury de facto umim...
    Chci ziskat obecnejsi rozhled abych mohl lepe pochopit cinu v kontextu odlisnych kultur, ktere na ni meli vzdy velky vliv... Viz. treba Helenizace a Ghandaharsky okruh - prvni budhisticke plastiky, nebo rokove altanky (prevzate z cinskych zahradnich pavilonu.) zahradnik nikdy nevypestuje krasne kytky, kdyz nezna pudu - ten zaklad...
    MORGAINE
    MORGAINE --- ---
    QUANTI: myslis ze je dobre rict, ze v soucasne dobe studuji etnologii v brne, ale zjistila jsem, ze k tomu co me zajima - etnogeneze, subkultury, soucasne deni a folklorismus, nacionalistickz trend vedouci k obnove temer zaniklych jazyku...se dostanu spis tady?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KALHOTKA: jak rikam, netrap se tim - pokud to mas rozmyslene, jakoze evidentne mas, pak to bude presvedcive a i oni to poznaji. Nemusis hned chtit byt misionarem :)) cetla jsi Socialni a kulturni antropologii, coz je takove gro toho, o co tam jde (neboli Soukup, takova prurezovka studiem) a zbytek je proste mozaika humanitnich ved, takze jako doplnek to pomaha udelat si lepsi obrazek o nasem (lidskem, kulturnim) svete. Neexistuje nejaka univerzalni spravna nebo spatna odpoved u prijimacek, zalezi na tom, jak budes pusobit, jak ti to bude do sebe zapadat, jaky z tebe budou mit dojem...
    MORGAINE
    MORGAINE --- ---
    KALHOTKA: no ja prosla tesne se 26 body, a moc velkou sanci nemam, ale co, zkusit se to musi, koneckoncu zatim jsem cely zivot byla posledni z vzatych, nebo prvni z nevzatych...Takze ty se vubec netrap, bude nas tam vic co maji malo bodu za test.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KALHOTKA: tos me spatne pochopila a nechtela jsem te urazit :D jenom mam pocit, ze to bude jeden z nejcasteji udavanych duvodu, kdyz nekdo nevi, co pak bude delat. Imho by melo vetsi smysl vystudovat treba ekonomii, ale nechci zrazovat, je to krasny obor, ale ma sva specifika.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KALHOTKA: klid prosimte. Fakt zalezi na tom, jak si sednete s komisi, treba je oslnis. Ale hlavne se na to neupinej, kulturologii zivot nekonci ani nezacina. Je to jenom obor, jeden z mnoha, existuje spousta lepsich. Ja byla nervozni, protoze to byla jedna z mych poslednich sanci neco dostudovat.

Podle toho popisu by mela byt krasna literatura, tzn. beletrie, tzn. ne poezie, ale je otazka, jestli neco zkazis, kdyz ji tam nechas.

Na chyby v testu se me u ustnich vubec neptali (ale vyloucit to u jine komise nemuzu). Odborne zajmy... zkratka, co te zajima za obory, popripade cemu se chces venovat po absolvovani. To vubec doporucuju mit dobre rozmyslene. Da se to samozrejme ochcat tvrzenim typu, ze chces strasne moc pracovat v neziskovce nebo na ministerstvu kultury nebo psat do kulturnich periodik. Hlavne bys to ale mela vedet sama. Budto mas o svem budoucim povolani presnou konkretni predstavu a takovy obor se nikde nevyucuje, proto zvolis vzdelani v obecne humanitnim smeru (coz neni vubec spatne, pokud si nekdo takovy luxus muze dovolit). Nebo o svem budoucim uplatneni mas predstavu mlhavou az zadnou, ale vis, ze zadnou z praktictejsich skol studovat bud nechces, nebo nezvladnes. Potom ti ta skola muze prinest dalsich par let ujasnovani.
    MEADY
    MEADY --- ---
    Vy jdete na ústní ve středu? Já až v pátek, je to možný?!?!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KALHOTKA: nejsem si jista - teoreticky nepatri, no, ale zase by mohla byt zpestrenim. Jaka je presna definice toho seznamu, mas to nekde v papirech k prijimackam?

jinak tu teorii komiky, tezko rict, kdyby tam byl borecky, mohlo by to dostat zajimavy spad :D ja uz si fakt nepamatuju, jak moc konkretne se me na odbornou ptali (mam vygumovano), tak nechci mystifikovat, ale uplne presne konkretni veci tam myslim nebyly, spis obecne teorie a nazory z tech knizek, plus samozrejme kdyz clovek prida nejakou konkretni historku, aby bylo videt, ze to cetl, je to pozitivni. Ale ja ustni dost zvorala, byla jsem hrozne nervozni, nemit pres 40 z pisemnych, tak me asi ani nevzali... strasne jsem koktala, to ja mivam :]
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANTROPOLOGUS: myslim ze jsem psala, ze v obou by melo byt tak deset, plus minus...
    KALHOTKA: nejak si nejsem jista, jestli poezie spada do krasne literatury :] jinak cim neobvyklejsi polozka, tim pravdepodobnejsi dotaz (v tvem pripade zrejme nejakym smerem k japanistice, vzhledem i k te Gejse, ale muze to byt klidne neco uplne jineho) ... ad komise, nevim jak je to ted, ale byvaji soucasne, zalezi na tom, ke komu te "pripisi". "Nejlepsi komise se Soukupem", podotknu, pouze v pripade, ze mas prsa trojky a dlouhe blond vlasy.
    VRATENKA: kdyz na tebe budou hnusny, tak zavolej a ja je z pozice magistry kulturologie srovnam :)
    VRATENKA: ja ho mela :)
    BEATMAN
    BEATMAN --- ---
    vratenka: teologa, coo?? ted to nestihamja. :o) ale vzdy mi byli sympaticti lide, kteri pozivali uaa. :-) pred rokem jsemna tom ujizdel taky. ;)
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    BEATMAN: uaa, ja nechci, takove zle misto pro teologa.
    BEATMAN
    BEATMAN --- ---
    Vratenka: Tak ted uz to tusis. :-))
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MIGHT: to odmitam
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    VRATENKA: kastovní systém, každý den v 10:00 budete odevzdávat svačiny před kanceláří ...
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    omg, netusila jsem, ze kdyz se clovek dostane na kulturologii, tak se musi stat clenem jakesi podivne sekty, kde se clenove z vyssich levelu uctivaji temer jako bohove.
    BEATMAN
    BEATMAN --- ---
    u mě převažuje štěstí nad rozumem plnou měrou. Proto mě vzali, proto mě ještě nevyrazili. Mluvilo se tu o zdravení vyšších ročníků? t znamená, že nejvyšším ročníkům se bude klanět?? nooo, to nejsou tak špatné vyhlídky. :-d
    XUS
    XUS --- ---
    tak rizoma vtipna (za cele petilete studium sem to neslysel) a konopi s umelcema taky bajecny.. jaky tam jeste byly otazky??
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    sedava u komise taky Czumalo?
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MIGHT: a dneska na testu bylo jeste mnohem min lidi, ubyla jedna moznost odpovedi, takze byly jenom ctyri moznosti u kazdy otazky, a testovy otazky byly hodne stejny, jako minuly roky, tak myslim, ze k ustnim projde hodne lidi, pod 25 bodu to musely napsat jenom lidi, co se na to pred tim vubec nepodivaly.

MIGHT: no jeste moc nemluv, tak jasne to nevidim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam