DARUMA: ja uz jsem o tom snad s tebou mluvila.
podle me NENI
podívej hele: kdo potrebuje se vracet nekam zpatky tisíce let, at to udela, kazdej jsme v jiny etape svyho vyvoje a nekdo potrebuje puvodni systém, osvedceny a znamy postupy a tradice, aby se v tom nepoztracel a nekdo jinej by se tim zase citil moc omezenej...
my NEZIJEME v dobe pred nekolika tisici lety a smysl a cil nasi existence (jako vzdycky ve vyvoji lidsta) je posunovat se dál...
na pocátku byly jednotilve systémy...lidi je prijali, ruzne modifikovali a dokonce menili či prznili...jak uz tak lidska prirozenost je...
ale jde se dal... je ptreba cídit, overovat stare a do nového vzít jenom to podstatne a nosné.. živé
proto se v dnesni dobe objevuje na jednom míste a v jednom case vsechno...aby to bylo zpracovano, prezkouseno, ocisteno a smíseno... proces sjednocovani musi pokracovat...
doba, kdy každej ctil jakoby jineho boha a kvuli tomu se mezi sebou lidi vrazdili a vznikalo nepratelstvi a neshody, neporozumení a valky, ted končí. Je to proces dlouhodobej, ale je tu... novi lidi ho pochopili a neboji se toho, dokáží se orientovat , dokazi najit ryzi jadro ze vseho, co potkaji a nelpí na zadných starých dogmatech..
jsou potřeba jako kvásek v testu, jako sul země...
bez takových trendů a takových lidí by se lidstvo nikam nevyvijelo...
to ovsem neznamena, že tu zároven nežijou i lidi, kterí se "teprve" uci jednotlivosti a oddelené nauky. protoze jinak by se v tom vsem ztratili....Oni teprve svoji spiritualitu, svoje transcendentno objevují a vnimají to jako malem zazrak a zjevení...(zatimco ti noví lidé si to uz prinaseji s sebou na svet a berou to jako samozrejmost) I ti "tradiční" mají na zemi svuj ukol a svou praci, ktera neni o nic podřadnější, než jiná, takže ať žije každý podle svého vnimani, mysleni, nazoru a sve pravdy...a hlavne kéž by nelpěl na "získané poznání" a pokud se prokouse začátkem, neusnul na nem jako na vavřínu, ale smeroval dál, do nového..
ja se s tím argumentem, že new age vykrádá a mísí ruzne smery a nauky, uz nejakej cas potkavam a vzdycky je mi trochu lito, ze at reknu cokoli, stejne to vetsinou nikam nevede a ti "jednokolejni" si stejne dal myslej to svoje...no, asi to k tomu jejich videni sveta proste patri, no :-))