• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORINTINEW AGE
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    DANKLAR: Protože když přijde na téma smrti: co sám za sebe odpovíš?....pravděpodobně něco ve smyslu:"Až umřu a rozpadne se moje fyzické tělo, tak už prostě nebudu, konec." + někteří se utěšují tím, že jejich děti jsou jejich "pokračováním". Takhle to většinou vidí ateisté....jako mojí drazí rodičové apod:-)
    SHKRK
    SHKRK --- ---
    FORINTI: ok, s reinkarnaci naprosto souhlasim... jen jeste co ten stav mezi smrti a zrozenim??? Jestli jej znas tak vis o cem mluvim
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    MORPHLER: díky za upřímnost
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    FORINTI: A proč jsou na tom nejhůře lidé, kteří nevěří ničemu?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DANKLAR: ano, verim tomu. pro jistotu zopakuji, ze je to vira...
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    SHKRK: jako smrt myslíš? Když mi bylo asi 15, tak jsem se jednoho dne probudila a bylo mi jasné že reinkarnace, je přirozený způsob jak to na světě chodí. Nedokážu to lépe vysvětlit, podávám jak jsem to dostala:-)))
    Kromě fyzického těla, mám (nebo mámE nechci vnucovat:-)) ještě nefyzické, energetické tělo. Ve skutečnosti vibrační....jsme něco jako elektřina:-) A tohle tělo se inkarnuje do fyzických těl, podle svého uvážení.
    To je JAK TO VIDÍM JÁ. Pouze můj osobní pocit a přesvědčení.
    Všichni se musíme se smrtí nějak vyrovnat a každý věří něčemu jiného. Nejhůř jsou na tom paradoxně lidé, kteří nevěří ničemu.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    Prosím, opravdu si tady někdo myslí, že když na něco bude hodně myslet a třeba s hodně lidma, že se to vyplní? Možná jen něco špatně chápu, ale takový mám pocit z některých příspěvků...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ECLECTICA: na jakykoli pocit mas samozrejme pravo...
    ale ted nevim jak tvuj pocit souvisi s necim studiem ci jestli uz mas pocit, ze jsi predlozila nejake tvrzeni s kterym chces diskutovat...
    SHKRK
    SHKRK --- ---
    FORINTI: ja sem nenarazel na strach z jidla atd.. ale na strach ze nebudes
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    ECLECTICA: já si to neberu osobně:-) Když jsem založila takovou diksuzi, musím psát v brnění:-)) v pohodě
    LALINA
    LALINA --- ---
    v tom aktu "vcituju se do toho, co chci, jako by to uz bylo" vidim tu fintu, kterou dokážou použít jenom určití lidé... ti, co jim nechybi pokora, a víra..důvera v to, že myslenka tu moc má...
    "když uvěříte, uvidíte zázraky"
    a to je neco, co mnoho lidí vysmívá... opovrhuje jako necim "nevedeckym"... no tak jo, no, neberou to, tak s tim nemuzou pracovat a maji svoji pravdu, vzdyt se nic nedeje, zejo, jak si to kdo udela, takovy to ma...

    a ten akt slepého kroku v duvere, ze se stane zazrak je casto v pohadkách různe ztvárněn... spocívá v tom, umlcet vlastní rozum a udelat to, co radi intuice, podvedomí, srdce (mluvící zvíře, baga jaga, hlas ve stromu a tak dále...)
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    SHKRK: myslíš jídlo? Myslím, že lidi mimo zónu tzv. "třetího světa" ráno nevstávají s myšlenkou a hrůzou, že ten den nebudou mít co jíst.
    Mají práci, samozřejmě můžeš namítnout - ano z práce je mohou vyhodit, jistě. Ale kupříkladu co se naší země týče, je zde daleko větší možnost získání práce, ať už bydlíš kdekoliv. A protože tohle podvědomě víš a NESUGERUJEŠ si myšlenku, že skončíš jako bezdomovec (se vším co to přináší) tak máš větší pravděpodobnost ŽE SE TO NESTANE
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MORPHLER: uznavam, ze jsem byla na Forinti oskliva, nechala jsem se unest svym intenzivnim pocitem, ze blaboli nesmysly, ktere jsou studovaneho cloveka nehodne.
    LALINA
    LALINA --- ---
    práce s myslenkou ma svoje pravidla.... clovek musi myslet a vcitit se do situace, jako by uz mel to, po cem dychtí....
    a v tom je pro vetsinu lidí kamen urazu...jsme prilis racionalni a rozum nam do toho zvani :-)
    SHKRK
    SHKRK --- ---
    FORINTI: a ty nemas strach ze nebudes:D
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ECLECTICA: nevidim, ale typicteji lide v nouzi mysli na svou nouzi, ma prace je snazit se pomoci lidem myslet spise na to co delaji dobre a co je v jejich zivote dobre, tak docela vim jak to lidi nejcasteji mivaji. Mimo to vidim tvuj prispevek a ten jednoznacne mysli na lidi v nouzi a hladu- tedy minimalne od tebe tam jde tato myslenka a ne myslenka hojnosti.

    tve tvrzeni je neplatne, protoze jsou neplatne premisy s kterych vychazi. protoze predpoklada nejake lidi co by hypoteticky neco chteli a predpoklad a ze toto lide mysli prevazne na to dobre co by chteli. uznamavam, ze muj predpoklad ze mysli spise na to co je trapi stoji take trochu na vode, presto se mi zda ze zkusenosti spravnejsi.

    zda se ze s diskuzi i ty mas docela problem. v diskuze se neurazi vyroky typiu: "u cloveka, ktery studuje vysokou skolu, bych cekala alespon elementarni schopnost kriticky nahlizet na vyplody vlastniho mozku", to pak s tebou moc nikdo asi diskutovat nebude chtit. nemluve o tom ze tva "tvzrzeni" nejsou tvrzeni ale sugestivni otazky.. takze dokud neprijdes s tvrzenim neni na co reagovat.

    LALINA
    LALINA --- ---
    RANGDROL: to je ta samá vec, jenom videna z jine urovne :-))
    a dalsi otázka pro přemýšlivé, proc se kolem roku 2000 strhlo tolik katastrofických filmů... ostatne asi uz i dříve

    proc najednou zacaly serialy a filmy o mimozemstanech a zahadach?... proc jednu dobu jsem registrovala hodne filmů a jiných akcí, které zpracovavaly tema 2. svetove valky? takový vlny tu probihaji...
    meni se "kvalita casu"..nebo jeho odstín, příchuť... kde se to bere a proc? jaky hluboky skryty duvody to ma? co se deje?

    ja vim, vzniká tím siroke pole pro rozumové spekulace a mozna dokonce tvorbu teorií a námetů na knihy a filmy.. ale to je povzchni rovina, kterou zpracovavame hlavou, myslenim..
    zkusme nekde se ztisit a naladit se na jnej kanál, nez kterým jdou slova a myslenky....
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    ECLECTICA: Ale oni skutečně myslí na hlad a pokud mají jídlo jsou rádi, v ten moment kdy jedí a jakmile dojedí mají STRACH, jestli zítra budou mít opět co do žaludku. Mají strach.....mají strach .....mají strach., že NEBUDOU
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MORPHLER: zda se, ze jsi nepochopil princip diskuse.
    A prijde s tvrzenim
    B namitne, proc se domniva, ze je tvrzeni A neplatne
    A prijde s argumenty.
    B se vyjadri
    ...

    Kdyz uz jsme u toho, ty vidis africkym detem do hlavy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam