• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    Camino de Santiago

rozbalit záhlaví
    ADRIANALABELLA
    ADRIANALABELLA --- ---
    HARVIE: Nerozumím, z čeho si usoudil, že jsem Camino sama nešla. Šla, ale pro potřeby zobecnění by se mi hodilo víc údajů než ten jeden můj, vlastní.
    WILD_A: díky
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    ADRIANALABELLA: Ja mel utratu v prumeru tak 7eur denne, nektery dny skoro nic a nektery zase vic, to podle toho jak moc sem se cpal a pil ... nijak specialne sem ale nesetril, da se to podniknout za mnohem min.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    ADRIANALABELLA: skoro diplomkaticka odpoved :-D proc na to tema pises diplomku, kdyz si tam nebyla? nebo presneji receno: proc si tam nezajdes, kdyz na to tema pises diplomku? :-) zas tak daleko to neni... :-)
    ADRIANALABELLA
    ADRIANALABELLA --- ---
    DOOMBRINGER: velmi diplomatická odpověď, pocit "co je potřeba" má totiž každý člověk hodně odlišný. Nicméně díky, takhle to prostě je, zaměřím se na jinej výzkum =)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ADRIANALABELLA: Kdyz jsem sel Camino, tak jsem finance neresil. Proste jsem utratil to co bylo potreba a nevim kolik to bylo dohromady.
    ADRIANALABELLA
    ADRIANALABELLA --- ---
    DOOMBRINGER: to je jasný, zajímá mě ale tvůj osobní pocit, kolik peněz je pro tebe tak akorát a kolik si na cestu potřeboval ve skutečnosti.
    Nejsem úchyl, jen na tohle téma píšu diplomku.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ADRIANALABELLA: Tolik kolik mas. Cela pout se da udelat skoro zadarmo, pokud nemas penize, nebo tam klidne muzes nechat 1500€.
    ADRIANALABELLA
    ADRIANALABELLA --- ---
    Drazí poutníci, kolik peněz jste potřebovali na pouť sakumprdum s letenkama i jízdenkama a kolik peněz byste subjektivně považovali za optimální množství?
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    ATOMIKS: ja jsem si vsimnul, ze v jinych zemich treba popiji po troskach celej den zatimco my se tu vzdycky ztriskame az vecer... a treba ve francii sem nezazil normalniho jointa, ale do kazdy cigarety tam sypali takovou trosku hashishe, ze to bylo skoro jenom kvuli aroma...

Viz.: http://www.wikiskripta.eu/index.php/Ab%C3%BAzus_alkoholu

typ γ – anglosaský typ – preference piva a destilátů, poruchy kontroly pití, nárůst tolerance, progrese konzumace
    typ δ – románský typ – preferují víno, chronická konzumace, udržují si určitou hladinku, bez výrazných projevů opilosti
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    ADRIANALABELLA: tak to jsme se tedy potkali! .o)) .. //né, jen žertuji

je pravda, že čas od času se tam vyskytne takový nějaký velmi prapodivný zjev. on dokonce ani nemusí být ožralej a smrdět, aby byl ještě víc divnej. pro mě osobně byl nejdvinější jeden nějakej (hippie harvie by ho třeba měl rád), ten mi po dvou minutách debaty o počasí tvrdil, že byl ještě před týdnem v indii maharadžou, a že měl 400 následovníků. a že teď se rozhodl změnit lidi na caminu, jen by potřeboval 40 babek na boty. pak se na mě vyloženě navěsil, zkoušel taktiky vesmírných lidí a mě se vůbec nedařilo ho poslat do prkýnka.

každopádně jsem si na caminu tak nějak obecně všimnul, že lidé cizích národností tolik nefetují jako češi. třeba na to, že jsem dokázal skoro každý večer stáhnout flašku vína (což jsem provozoval pouze a jen na caminu), tak na to poměrně koukali. včetně toho, že jsem poté šel spát projevem velmi střízlivej.
    ADRIANALABELLA
    ADRIANALABELLA --- ---
    ATOMIKS: cha, no jo, držet hladinku a být vožralej je rozdíl, že jo. Přidám jednu historku k dobru...prvního a posledního ožralýho, hlučnýho a smradlavýho poutníka jsem potkala na Caminu jednou, to bys neuhodl, jaký byl národnosti... =D
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    HARVIE: logicky neslusny a nerozumny .... nejhorsi pripad :))
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    WILD_A: dobrej postreh :-))) ale kam spadaj lidi co to nechodi vubec? :-D
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    HARVIE: z toho mi vypliva ze, slusny lidi nejsou rozumny ... na tom mozna neco bude :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    ATOMIKS: slušní lidé mimo léto pracují a chodí do školy :o) ...
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    HARVIE: rozumní lidé to nechodí v létě .o) ..
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    ATOMIKS: no na nejaky ozirani pred polednem me zrovna neuzije :-D zvlast pred polednem stravenym na slunci :-D
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    ADRIANALABELLA: poutník si může dovolit se ožrat i ráno před chůzí. pokud na to má .o))) //jsem si vzpomněl na tu zdarma vinnou pípu, co je na c.frances .o) .. zpívali jsme pak celou cestu ...
    ADRIANALABELLA
    ADRIANALABELLA --- ---
    HARVIE: trocha alkoholu prijde vhod hlavne aby se z toho clovek nezcvokl =) telo po 40 km nepouzitelny, boli vsechno, v alberku jedna studena sprcha na 30 lidi, z nichz 25 v noci chrape =)....jedno, dve pivka nebo sklenky vinka jsou nejlepsi lek, to mi ver, a to jsem v beznym zivote temer abstinent, chlast propaguju fakt nerada, ale tohle je moje vlastni zkusenost. A co jsem sledovala lidi okolo sebe, vetsina to mela podobne.
    Ale ozrat se si poutnik nemuze dovolit, nasledujici den by chcipl.
    A s tim hulenim a jinyma latkama...za celych 40 dni jsme nepotkala nikoho, kdo by to mel, bral nebo nabizel, takze predpokladam, ze je to spis rarita.
    Jinak ve Spanu teda neni problem ve mestech sehnat cokoliv.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    BIRK: Tak to ja se zas tak nebojim :-) este se mi nestalo, ze bych se 2 mesice v kuse temhle vecem uspesne vyhybal :-D Navic Trip de Santiago (stejne jako dalsi tripy do neznama v ramci nasi planety) maj nektery spolecny vlastnosti s tripama do neznama v ramci drog :-) IMHO je dobry duvod proc maj americani pro papirky s LSD stejnej nazev jako pro dlouhy vylety :-) A jsem si jistej, ze pout bude dost silnej zazitek, kterej cloveka ovlivni a omlati i bez vsech pripadnejch drog... I kdyz treba takovej alkohol muze prijit vhod aby clovek dyl unes batoh na rozlamanejch zadech a nohach :-)
    BIRK
    BIRK --- ---
    HARVIE: jak jsem sel, bavil se s lidma tak sem tam ke me prisla offerta jeslti si nezahulim no a s tim prisla otazka auz jsem mel na cestu... takze jeslti si te to tam ma najit...tak neboj... :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam