• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    Camino de Santiago

rozbalit záhlaví
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    GAF: Pro mne osobne byla tahle varianta uplne super, placanim se v mori jsem na zacatku stravil docela dost casu a pak jsem presel do kopcu, to kdyz mne uz nebavilo chodit furt podel more. Pro mne osobne dalsi vyhoda byla mnohem min lidi, jakoze vicemene jsem potkaval vecer ty stejny lidi a bylo jich pomerne malo a pres den jen sporadicky.
    GAF
    GAF --- ---
    WILD_A: wow, díky. Nevěděl jsem, že taky existuje podél pobřeží. To je ale naprostý rozdíl! Šlo se tam koupat?
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    GAF: Ne ja jsem sel norte a primitovo, ale po skonceni jsem jeste chvili brazdil spanelsko, nejak se mi jeste nechtelo jet domu a nemusel jsem.
    GAF
    GAF --- ---
    WILD_A: to zní dost sympaticky :)

A takže ty jsi měl v plánu jít Camino z Lionu?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    //OT, kdyztak muj hejt smazte, ale musim si ulevit
    Tyvole, clovek co maka u drahy nedokaze najit nejlepsi vlakove spojeni mezi dvema body. Evidentne maji CD co jim patri, kdyz tam sedi vsude tak kompetentni lide.
    TOMECH
    TOMECH --- ---
    jj,tak díky... snad to bude v klídku...
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    TOMECH: Jo vlastne ve Francii byl trabl s lokalnima spojema, na ty sem mi to nevztahovalo. Ale pokud jen prejizdis tak se te to netyka.
    TOMECH
    TOMECH --- ---
    WILD_A:
    AMENOPHUS: no já jsem od dráhy,takže jedu tam i zpátky za nějaký dvě stovky... mladá letí do tý Barcy... ..právě jsem slyšel zvěst o kolegovi ,kerej jel do Itálie sednul do Talga (EuroStar) a za příplatek musel vysolit všechny prachy co měl ssebou na dovču... ale to snad tady nehrozí no... :@)
    AMENOPHUS
    AMENOPHUS --- ---
    TOMECH: Ve Španělsku ti angličtine je stejně k prdu, jestli tvoje stojí za starou belu tak si s místníma nebudeš mít co vyčítat ;-). Každopádně pokud si koupíte InterRail jízdenky, není co řešit, platí po celé Evropě a doplácí se jen za místenky. Bez toho bych se o vlaky vůbec nepokoušela, ve Španělsku a zvláště ve Francii jsou neskutečně drahý (v řádu vyšších desítek až nižších stovek Eur). Spíš zvažte leteckou nábližku a pak místní autobusy, pokud teda neplánujete výlet vlakem jako součást zážitku.
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    TOMECH: Covece ja jel z Barcelony do Lionu za 12e na mistenkach vcetne TGV takze nevim co mas za jizdenku, ale ta moje se vztahovala na vsechny vlaky, nejlip to ale fakt resit osobne na prepazce. Clovek zjisti jestli tam neni nejakej problem. Ja v kazdym pripade nemel zadnej problem a jel jsem luxusnim nocnim z Leonu do Barcelony a TGV do Lionu bez jedinyho problemu.
    TOMECH
    TOMECH --- ---
    WILD_A: jj,místenky jsou jediný co budu kupovat.. pojedu přes Německo,Francii do tý Barcelony a odtud jedem do Burgosu,kde začnem. je to kvůli časovýmu presu + mladá nemá uplně nejlepší kotnik.. sbírám informace kde se dá,páč moje angličtina stojí za prt,rozumim,ale abych něco řek... spíš by mě zajímala ta Francie.. co TGV? jsou na to nějaký spešl jízdenky?/příplatky? každopádně díky...
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    TOMECH: Aha, no ja nevim odkud chcete zacit, jestli Francouzkou z St. Jean Pied de Port nebo uz na spanelsky strane. Nebo jinou cestu? Kazdopadne z Barcelony jezdi mrte vlaku vsude mozne, takze nejednodusi je mrknout na planovac http://www.renfe.com/index.html ... ja osobne se vzdycky podival na moznisti a resil to pak s damou u okynka na nadrazi, mel jsem takovou euro jizdenku, takze jsem jen platil za mistenky.
    TOMECH
    TOMECH --- ---
    WILD_A: ..no třeba kudy to vzít,kerejm vlakům se vyhnout (příplatky..),jaký spojení by bylo nejrychlejší...
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    TOMECH: Tipy jakyho druhu?
    TOMECH
    TOMECH --- ---
    Čus ve spolek,hodlám se dostat na začátek cesty vlakem (mam to skoro zadara) měl by někdo nějaký tipy? případně na co si dát pozor? (musim to vzít přes Barcelonu,kde mam spicha s mladou..)
    GAF
    GAF --- ---
    YELENKA: no.. napadlo mě to jako první, ale pak mi došlo, že je to přece blbost. Že to bys stejně zjistila uplně hned. Tak jsem se musel zeptat, alebrž jsem v tom cítil nějakou zamotanost. Navíc jsem koukal, že snad žiješ v Thajsku a pak už mi to začalo docházet. Ten NYX je fakt rozmanitej :)
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    GAF: Spravne, myslis ze to nevim? :) Pritel je Australan, tak proto. Ma omezeny pobyt v Schengenu na tri mesice.
    SAMAN006
    SAMAN006 --- ---
    KUCZMAN: Jeli jsme na kole z čech. Časově to vyjde zhruba stejně jako francouzská cesta. Cestu popsali např. manžele Kozákovi na: http://www.josefkozak.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=208443
    GAF
    GAF --- ---
    YELENKA: jak bojujete s vízama, vždyť Španělsko je taky EU. O co jde?
    KUCZMAN
    KUCZMAN --- ---
    Zdravím.
    Chtěl bych se co nejdříve vydat na cestu...
    Mám dilema jestli jet na kole či pěšky.
    Někdo kdo na kole jel? Nějaká názory rady?
    Děkuji.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    YELENKA: Na jednotlive cesty si muzes kliknout a stahnout si jejich kml soubory. Pak by to teoreticky melo jit prekonvertovat na neco, co tva gps precte.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam