• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    Camino de Santiago

rozbalit záhlaví
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    BIRK: Saint-Jean-Pied-de-Port
    BIRK
    BIRK --- ---
    DOOMBRINGER: ok...co je SJPP? :D
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    BIRK: V SJPP ti vytisknou seznam s cenama.
    BIRK
    BIRK --- ---
    znate nejaky aktualni ceny ubytoven na Caminu Frances? za par dni vyrazim... diky
    PITEL
    PITEL --- ---
    Zdar, 30/11 děláme s Ultreiou sraz poutníků, bude to někde v Praze, o místě ještě jednáme, tak srdečně zvu... detaily na webu www.ultreia.cz
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    Podzim muze bejt zradnej v galicii, dest a kosa neni nic neobvyklyho .... na to bych se pripravil. Na vrcholcich muze bejt i troska snehu.
    DEWE
    DEWE --- ---
    ahoj, chystám se na camino prvním listopadovým dnem z Burgosu, odhaduju cca 15 dní cesty, máte zkušenost s podzimní cestou do Santiaga? a ohledně cesty na místo z ČR máte tipy jak se tam dostat ? díky
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    AMENOPHUS: Souhlas s Atomiksem.. na tyden to mas hodne naslapnuty a bohuzel - posledni tyden pred Santiagem byl dle me zkusenosti ten nejhorsi.. nejvic lidi, vsude davy a boj o mista na noc, presprilis civilizace.. Nez se "napojis" na camino, tak to nejaky den trva, u me to bylo tak nejak ten tyden, nez jsem konecne nechala vsechno za sebou a zacala si to uzivat na plno. Dej si vandr nekde jinde nebo si to ted hod jako tu couracku po Galicii a camino si nech az budes mit vic casu, camino nikam neutece a dle meho nazoru si to vic uzijes kdyz budes neomezena casem.. tot muj nazor jen ;)
    SAMAN006
    SAMAN006 --- ---
    AMENOPHUS: Camino Primitivo.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    AMENOPHUS: přijde mi, že toho chceš stihnout až přespříliš. camino na týden nemá cenu ani trochu, to si dej radši výlet po čechách.
    AMENOPHUS
    AMENOPHUS --- ---
    Po státnicích se chystám na camino. Vím že se to tu omílalo mockrát, ale ráda bych si to sesumírovala, takže budu nasávat jak houba veškeré tipy na následující témata:

1) severní nebo francouzskou cestu? Co jsem to tu tak pročítala, víc lidí hodnotí kladněji tu severní. Zase jsem ale slyšela, že se tam jde mnohem víc po asfaltu (čemuž bych se velmi ráda vyhla), co je na tom pravdy? A pro Camino Francés jsem ještě slyšela pozitivní tip v tom, že Montes de Leon jsou nádherný (což potvrzují i fotky). Jenže vím, že na severu jsou taky krásné kopečky. Mám hrozné dilema...

2) má cenu chodit jen týden? Budu na tom dost bídně s časem, nemůžu vyrazit dřív jak 25. září a kolem 17. října už bych potřebovala být zpátky, přitom bych poslední minimálně týden už chtěla jen courat po Galícii popřípadě severu Portugalska. A za svůj cíl považuju Finisterru, nikoliv Santiago. Takže vážně nevím jak to skloubit... Nebo eventuálně 10 dní bych na to asi měla, takže orientačně 7-10 dní. Kde byste mi doporučili začít?

3) jaký je váš tip na to jak se vůbec dostat na start (v poměru cena-rychlost)? Jedna možnost (vyzkoušená přítelem v protisměru) je se Student Agency Praha-Ženeva, pak let s easyJetem Ženeva-Santiago a pak místní autobusy. Ale kdyby měl někdo rychlejší a levnější tip...? :)

Děkuju :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Ahoj, tak jsem doma v poradku tedy, oslavy sv.Jakuba tedy probihaly v tichosti ve vzpomince na lidi v Santiagu. RIP :/
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    GRANTORINO: Kéž bych nechala na cestě starý život a přivezla si domů nový...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    tak jsem dorazila na Konec sveta.... doufam, ze vam tu ten spam nevadi:D , sice me osud zaval od poloviny cestz uz jen autobusem, takze dalsi diplom uz nedostanu, ale dostala jsem skvelou spolecnost na posledni dva dny darem, vychutnala jsem si spolecny obed s nemeckym reziserem a designerem, sardinky byly vytecne stejne jako salat, tradicni pudink me moc nenadchnul, ale jinak to stalo za to, plaz plna musli a racku ve me zanechala velky dojem, Konec sveta, Finis terra, je dalsi etapa, kterou si nenechte ujit, je to pokracovani, ktere nese docela jinou atmosferu a mestecko je krasne plne pratelskych lidi a snad jeste o neco hlubsi nez Santiago, muchos gracias a ted se jedu malinko zrelaxovat k mori k Bilbao a pak hura domu, moje Camino de Santiago a Finisterra je u konce...a ted jsem zanechala po ceste spoustu veci a po ritualni koupeli zacnu Novy zivot ;D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    to teda :D
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    mají tam fakt mocný varhany .o)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    hm :D spocitala jsem to na nejakych 25metru tz sloupz hlavni lode plus jeste kupole bych odhadla na dalsich patnect, takze neco kolem 50?? nevim...
    GAF
    GAF --- ---
    GRANTORINO: A jak je ta katedrála veliká uvnitř?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    prave jsem dorazila ze mse, trictvrte hodinz a uz mi to nedalo, prece jen ve spanelstine se to neda moc vzdrzet, dorazila jsem po poledni no, tak nevim, ale katedrala i mse byla moc pekna, kazdopadne dik za informaci ,D
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    GRANTORINO: myslím, že zítra při polední mši by měli v katedrále číst, že jsi dorazila.. je to mocný zážitek, je tam tři p turistů a najednou čtou, že dorazil čeko z irúnu .o) a čeko z irúnu ví, že to je on.
    tedy jestli to nečetli už dnes, to záleží, v kolik jsi přišla.
    jednou se mi v té katedrále poštěstilo se účastnit mše s takovou obrovskou kývající kadidelnicí. jindy už sem se s tím nesetkal, tak to asi není pravidelný.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    tak jsem tu :DD dostala jsem diplom s mym jmenem i s tim co jsem pokrtena :D, katedrala je nadherna, od 19:30 jdu dovnitr na msi , jinak je vstupne 30ecek... ale i tak, se tesim, je to moc pekne, pocitz jsou moc dobre... zitra asi pujdu do finisterra, konec sveta, jeste 80km...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam