• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    PSYTKA
    PSYTKA --- ---
    BIRMA: nebo z Pampolony, to bys to mela z Madridu lepsi asi.
    PSYTKA
    PSYTKA --- ---
    BIRMA: V prvni rade zalezi, jakou cestu chces Jit. Ja jsem sla Francouzskou a 10 12 dni. . . To byt tebou jdu od Hranic - Saint-Jean-Pied-de-Port a dam si takovej pred trenik a pak se vratim. 10 dni je nic, trva, nez se na Camino napojis. Ale to je muj nazor a hlavne, jak to citim ty sama.. -
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    Zdravím místní poutníky. O Caminu přemýšlím už od léta minulého roku - a teď se stalo, že docela narychlo měním práci, tak si před Velikonoci dobírám zbytek dovolené. Zkrátka - mám už letenku do Madridu a zpět, 13 dní ve Španělsku. Původně jsem plánovala dát si trasu z Astorgy, ale je to těch 260 km, což kdybych chtěla jít, musela bych nejspíš hnát jako k ohni - což popírá smysl celé akci, myslím si. Tak se chci zeptat, jestli jste třeba někdo pro začátek šli nějakou trasu cca těch 10 - 12 dní, kterou byste mi doporučili. Mám docela fyzičku, něco vydržím, ale přiznám se, že na pouť jsem ještě nešla.
    BIRK
    BIRK --- ---
    PSYTKA: no jasne :D a dost toho litoval :D
    PSYTKA
    PSYTKA --- ---
    BIRK: super! To jsme se museli tesne minout. To jsi sebou tahnul zrcadlovku? :)
    BIRK
    BIRK --- ---
    uz ani nevim jeslti jsem daval ale kazdopadne tady je moje Camino...

    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.915872275153356.1073741851.382857315121524&type=3
    _JULIE_
    _JULIE_ --- ---
    DOOMBRINGER: děkuju! Už jsem to i objevila:)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    _JULIE_: alsa.es
    _JULIE_
    _JULIE_ --- ---
    Nemáte prosím někdo tip, jak vyhledat a nejlépe i zarezervovat lístky na autobus z letiště v Barceloně do Ovieda? Díky!
    SKINERR
    SKINERR --- ---
    WILD_A: ok, dík
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    SKINERR: ja si bral mapxy vzdy v officina del turismo, slouzili dobre, takze neni nutny ji mit s sebou predem.
    SKINERR
    SKINERR --- ---
    Ahoj, máte někdo dobrou mapu asturie na zapůjčení? :-) prošel bych si primitivo... dík
    DEAR_DEER
    DEAR_DEER --- ---
    Ahoj, nejede někdo autem okolo 2. 6. do Francie či Španělska? Jsem sama a sháním spolujízdu.. Díky:-)
    MUFFINO
    MUFFINO --- ---
    napsal jsem asi 55ti strankove vypraveni o svem putovani z Prahy do Santiaga, je to s fotkama a tak..koho by to zajimalo http://www.caminodesantiago.cz/?page_id=826
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    TLOUDEV: taky si to jednou chci datv zime, aspon zkusit. Dobrej pocin.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    FYI: po 10ti dnech jsem to musel u Norimberka vzdat a otocit na vlak, leva noha v hajzlu. Takze si to dojdu za lepsiho pocasi (jo, jit v zime byla fakt kravina... ale zkusil jsem to ;-))
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    TLOUDEV: jsem měl na konci února zimní přechod pyrenejí ze SJPDP, napadlo ten den ve vichru půl metru novýho sněhu, bylo to přírodně vtipný, málem jsem umrznul, protože jsme podcenil nepromokavost .o)) na nějaký plány se vykašli, camino frances i norte začínají nepodstatný kousek cesty od sebe a potom bude lepší změnit trasu už ve vnitrozemí než tunelovat pyreneje. což jsem vlastně kdysi omylem zkoušel, abych zjistil, že ta cesta končí uprostřed ničeho a nikdo neví, že tam něco takovýho vůbec vede.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ATOMIKS: diky... prave prolejzam armyshopy - prece jen co tak ctu, tak se jedna o nejchladnejsi cestu, navrch vecna chcijba... takze asi zainvestuju par kacek do nejakych goretex gati a bundy, a pak muze klidne chcat furt, pouze na noc budu muset hledat pristresky (ackoli koukam, ze jsou i goretex futraly na spacak - asi dost vychytavka - stan tahat nechci)
    Jinak teda podle mapek koukam, ze by mohla byt zajimava Tunnel Route a dale pak pokracovat po Frances, ktera pocitam ze bude touto rocni dobou podstatne mene frekventovana a navrch ve vnitrozemi by nemusela byt takova kosa.. tedy by me cekalo pouze par dni z Bordeaux nekam k San Sebastianu u more, coz by snad mohlo byt OK.. jeste promyslim, zda se mi nevyplati - za techto okolnosti - se vyhnout mori uplne. Ovsem zase si teda moc nedovedu predstavit zimni prechod pyreneji - jel jsem to nekdy v breznu na motorce, vsude snih a mraz, kosa neskutecna, ale zase jsem to projel za pul dne jako snehulaka, zejo... zatimco jakozto pesak pujdu pres pyreneje nekolik dni... no, asi uvidim dle povetrnostnich podminek na miste, i tak - sam v horach v zime mi prijde o neco vetsi risk, nez sam v zime u more...
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    já bych zdůraznil, že na caminu norte může soustavně foukat, mrholit a pršet klidně 20 dní v kuse než odejdeš dál od moře. taky to je dost silniční trasa s malou možností někam uhnout (a pokud ano, tak oklikama do hor). v té nesilničnosti je camino frances jiný, i když je to zase turistická dálnice. oproti norte bych na frances očekával alespoň nějaký fungující alberk. na caminu norte jsem často spal ve vstupech do kostelů nebo jen někde malý kousek od camina, přírodní squat se hledá blbě, protože je všechno oplocený nebo pak totálně divný.
    je otravný, že v takovým počasí nejde mimo ubytovny úplně vypnout. člověk buď chvíli odpočívá nebo jde dál. dá se to zvládnout, jenom prostě zapomeň na relax a vlastně i komunikaci s jinými poutníky, protože oproti nim spíš v přírodě a máš i jiný cyklus chůze. záleží, jaký to chceš a jaký to bude.
    celkově půjde o to se udržet dlouhodobě v suchu a teple, na caminu jsem jégrovky nosil i v březnu při třicítkách na slunci, takže na tříměsíční pouť bych přeci jen přešel na trochu vyšší level.
    buen camino .o)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    DOOMBRINGER: no, ja si to s tim cajem a rumem nemaluju... a co se tyce treninku, bydlel jsem cca 5 let mimo civilizaci v osquatovanem zahradnim domku a posleze v mizerne zateplene maringotce, tedy vim co je -20 v noci. je pravda, ze posledni 2 zimy jsem stravil v civilizaci, ale ty byly tak mirny, ze jsem si celkem nadaval, proc jsem ze svych polnich podminek odesel...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam