ACIDQA: Jj, pokaždé to tam obcházel ten urostlý pán v kvádru a před mší několikrát opakoval do mikrofonu angličtinou se španělským přízvukem formuli o tom že pořizování záznamů je jakože forbiden.
Medailonek z cesty perfektní, zas mě to tam na chvíli hodilo, diky :)
Himl - na tu střechu katedrály jste se dostali jak?? Pecka! Tam jsem nebyl :-/
Mohl bych (nebo možná mohli bychom), prosím pěkně, vidět i první část..?
Vlastně se ve vzpomínkách na tu svou pouť hodně často vracím, obzvlášť když mi není nejlíp, což je třeba zrovna teď. Asi před třemi týdny jsem se pokoušel vcelku úspěšně odvézt myšlenky, když jsem se konečně začetl do Ziburovy knižky Všechny cesty vedou do Santiaga, kterou jsem dostal od ségry už vloni pod keř.
Rád si u cestopisů dohledávám popisované trasy v mapách, nejinak tomu bylo i teď, navíc jsem si k tomu prohlížel vlastní fotky těch míst, zmiňuje tam hodně fleků, které mám stále v živé paměti, jako notoricky známá vinná fontánka v Irache (kde jsem tenkrát jen polkl slinu a pokračoval dál;) nebo Cruz de Ferro a spousta dalších, ale bylo fajn, když tam zmínil nějaké úplně neznámé nebo spíš nijak nevyčnívající místa, na které mám zrovna taky výrazné vzpomínky; bylo jich víc, ale teď vydoluju třeba gite Le Chemin vers l'Etoile v Saint Jean Pied de Port hned na začátku, kde jsem taky přespal a popisuje tam chlapíka, majitele, který ubytovával i mě. Bylo tam takových haluzí víc.
Všechny cesty vedou do Santiaga
- Ladislav Zibura
| Databáze knihhttps://www.databazeknih.cz/knihy/vsechny-cesty-vedou-do-santiaga-520296Jako není to vyloženě kulervoucí cestopis, ale pro ty, co absolvovali Camino Francés, to může být osvěžující připomínka.