• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEPASOHÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO
    NELDE
    NELDE --- ---
    Hmm, tak to skončíme. Mám stejně pocit, že nikdo nehádáte. Řešení je Klíč.
    1) 1,2,3,4 a potom i 5 byly klíče k řešení.
    2) Klíčem se zamyká a chrání
    3) Klíč k určování ...
    4) Skupina Klíč v roce 1990 získala autorskou Portu a v roce 1992 Zlatou Portu za celkový přínos
    5) Housle a basa - neboli houslový a basový klíč
    Zadejte někdo.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Fakt nikdo nic? Mám ještě přidat trochu nápovědy? Jako, že třeba na 4) je vhodné použít Google.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Další nápovědy
    1) 1,2,3,4 a 5
    2) Ochrana lidí a věcí
    3) Botanika, tak zoologie. A i geologie.
    4) Porta 1990 a 1992
    5) Podstatné jsou jen dva nástroje
    NELDE
    NELDE --- ---
    Další nápověda
    3) Je jak botanika, tak zoologie. A i geologie.
    NELDE
    NELDE --- ---
    A ještě se chci zeptat, byla nějaká z hádanek nesrozumitelná? Že z indicií nevyplývalo řešení? Mimochodem párkrát jsem uznal jinou odpověď, protože sedla na indicie stejně jako moje.
    NELDE
    NELDE --- ---
    LLGHOSTLL: Tak to sakra uhodni rychleji než já, abys zadal svoji hádanku. Nebo ti to právo příště přenechám. Aspoň si zahádám.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak dám asi nápovědu - grafickou
    5)
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    ZABITULKA: no tak většinou co nejdřív. Jinak já se snažím dávat jiné hádanky. Zabrus trochu dál zpátky a uvidíš.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    LLGHOSTLL: to je zajimavy nazor. tak priste se vyherce muze pokusit o jiny typ hadanky. ja osobne tenhle klub navstevuji kratce, takze jsem se pri vytvareni hadanek inspirovala tim, co tu v posledni dobe bylo. btw: existuje nejaky limit pro zadavatele, do kdy od uhodnuti musi hadanku dat?
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    NELDE: Jenže jsem si myslel že tu nejde jen o indicie a o otce Fura. Obrázky jsou fajn, ale taky ne vždycky. Nejde o to jestli to je nebo není těžké jde o to, že to je jako bych skládal stejné puzzle stokrát jen s jiným obrázkem. Toť vše.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    LLGHOSTLL: No, taky se mi líbí víc obrázkové než ty slovní:)
    NELDE
    NELDE --- ---
    A mimochodem otec Fura v Boyardu dával jen podobné indicie. Někdy ještě těžší.
    NELDE
    NELDE --- ---
    LLGHOSTLL: Myslíš jako kreativitu, že místo slova bude obrázek? To dopadlo ještě hůře. Nebo jako, že jsou moc těžké? Když to bude moc lehké, tak je to o rychlosti. Nebo, že nejsou založené na specifické znalosti (mně zase nebaví názvy písniček kapel, o kterých jsem neslyšel). Zrovna tahle není nijak těžká, jen jako obvykle to není o googlení, ale hlavně o přemýšlení. Bude docela těžké dát nápovědy, aby to pak nebylo triviální.
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    NELDE: Už toho mám fakt dost. Sice mi diskuse nepatří, ale možná by to chtělo trochu kreativity v těch hádankách. Tohle už mi leze na nervy. Tyhle slovní hádanky kolikrát ani bez nápovědy nejde odvodit. Ke každíému slovu je potřeba najít jiné aby se to dalo uhádnout.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak hádáme předmět

1) 1, 2, 3, 4
    2) ochrana
    3) biologie
    4) Porta
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    Vyhrava NELDE a zadava.

Spravna odpoved: KNIHA
    1) polysacharid - celuloza - papir
    2) 1476 cechy - v plzni tohoto roku byla prvne vytistena Statuta Arnosta z Pardubic, je to povazovano za kolebku knihtisku na nasem uzemi
    3) sada znaku = abeceda, ale muze byt i font, jak hadal Nelde

UWE_WEBER: zrovna jsem se chystala napovedu dat, kdyz mi Nelde napsal spravnou odpoved:-)
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    ZABITULKA: asi by to skoro chtělo nápovědu
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    hledá se jedno slovo:

1) polysacharid
    2) 1476 čechy
    3) sada znaků
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZABITULKA má a dává. Je to Sněhulák