• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEPASOHÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO
    HÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO

"Naše hlava je kulatá, aby myšlení mohlo měnit směr." Francis Picabia

Pravidla hry:
    1) zadavatel hádanky sestrojí několik indicií, které mají jakoukoliv podobu (fotky, screen filmu, klip, song, literatura, matematika, jednoduše cokoliv)
    2) v hádání je povoleno vše (kromě toho, co zakazují nebo upravují ostatní body pravidel, např. bod č. 8), nejmocnějším nástrojem je Google a vlastní makovice
    3) na uhádnutí je poskytnuta lhůta 5-7 dní
    4) hádající píší svoje tipy zadavateli do pošty
    5) pokud se zdá zadavateli zvolení indicií nepřesné, je možné je upravit nebo přidat nápovědu
    6) stejně tak tomu je i v případě, pokud se jeví hádanka uživatelům příliš těžká
    7) ten, kdo jako první správně uhádl, je dalším zadavatelem hádanky (není podmínkou, úkol může komukoliv přenechat)
    8) hádající si nesmí veřejně ani privátně napovídat
    9) pokud člověk, který uhodl, nezadá novou hádanku do 24 hodin, může poté vytvořit a zadat novou hádanku první, kdo chce

rozbalit záhlaví
    MAUGLI
    MAUGLI --- ---
    KATJA: a reseni? ;-)
    KATJA
    KATJA --- ---
    tak já se teda omlouvám za zmatky, dala jsem sem dopoledne otázku o trpaslíkách, kterou uhádl NELDE, ale vzápětí jsem jí smazala...

pro ty, kdo si jí nestihli přečíst, píšu znova a NELDE dává další hádanku...

jsou čtyři trpaslíci, zakletí od čaroděje tak, že se nemůžou pohnout. stojí v řadě za sebou a mohou tak koukat jen před sebe. první je navíc od ostatních oddělen vysokou zdí, takže na něho ostatní nevidí. dva trpaslíci mají červenou a dva zelenou čepici a jedinou jejich šancí na záchranu je to, že by jeden z nich uhádl barvu vlastní čepice. čaroděj by je pak osvobodil... jak to udělají?
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    novou háááádankuuuu. . .prosííím:-)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    Senior!do háje:)to mě nenapadlo,já furt stařec,stařík,děda...tahle byla fakt dobrá,dalo se o ní přemýšlet i na pískovišti:)
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    NELDE: sakra, tak na senior lkal jsem se dostal behem prvnich patnacti vterin, ale orla skalniho sem z toho nevymyslel :P Pekna hadanka, vic takovejch :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KATJA má a dává: Orel Skalní
    Řešení: Důchodce brečel = Senior Lkal (přesmyknuto na) Orel Skalní.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Nápověda nepomohla? Tak ještě dodám, že ten pták je včetně druhového jména na deset písmen.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Nápověda: hádanka má dva kroky, ve druhém se jedná o přesmyčku (háčky, čárky se ignorují)
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    NELDE: mno právě, dal, a proto by to nevyšlo...jdu přemýlšet nad brečícím důchodcem
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: Hmm, a co á, to diskriminuješ? Mám češtinu rád a neignoruji to, nicméně je známý fakt, že pokud se akceptují háčky a čárky (a kroužky), tak je rázem hádanka mnohem těžší. Ostatně, kdybys zkusil obě varianty, tak by to vyšlo, ne? Tak si nestěžuj. A pokud bych bral pořadí s akcenty, tak jsem tam nějaké to písmeno s akcentem dal.
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    NELDE: do C ano, pak záleží, jestli přidáš č a ď... mno jo, my lidi, co máme náš jazyk rádi, to nevynecháváme..teda aspoň já..ale jo, je to prkotina
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: Co nevychází? A=1, B=2, C=3 je snad univerzální, ne? Navíc v jazykových hádankách se obvykle háčky a čárky zanedbávají. A proto také jsem volil ptáky, kde jsou písmena bez akcentů.
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    NELDE: ad ta minulá - jo, není moc abeced jako ta česká, ale já uvažuju v ní a tam jsou i písmena s háčky....a pak to nevychází
    NELDE
    NELDE --- ---
    Hledáme ptáka:
    důchodce brečel
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    tak opět uhodl NELDE - značné znalosti, podle značek prvků
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    tak já dám opět šifru:
    zinek, aktinium, neon
    zinek, hliník, osmium, titan
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak UWE_WEBER má
    Ti ptáci jsou Strnad a Drozd.
    Šifra je ve skutečnosti prostá, jen ignorujte znaky mezi. První písmeno ze skupiny vždy říká, kolik se jich má ignorovat A - jen to jedno, B 2, C 3, D 4, E 5 atd.

Tedy S(CER)T(BX)R(A)N(E23DF)A(BQ)D a D(A)R(E9WQT)O(BR)Z(CAA)D
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak dobrá - další český pták
    DARE9WQTOBRZCAAD

A nápověda - na rozluštění není třeba počítač.
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    NELDE: a nebude teda nějaká nápověda?. . .už je to tu dlouho
    NELDE
    NELDE --- ---
    GAF: Nikoli. A odpovědi patří do pošty.
    LLGHOSTLL: Když mi nechodí žádné možné odpovědi, tak se domnívám, že nikdo neví.
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    NELDE: to žeti nepíšu nenamená že nehádám
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam