• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEPASOHÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO
    NELDE
    NELDE --- ---
    LOBOTECH: Ony se tyhle formální latinské plurály k latinským slovům moc nepoužívají, protože na to lidé zapomínají. Takže ti rodilí píšou matrixes, indexes a když použiješ formálnější matrices, indices, atd. tak tomu občas nerozumí (-;
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    To je strašně legrační, jak si vždy někdo postěžuje, že je tu moc stejného typu hádanky za sebou, tak se nad tím lidi zamyslí, dají mu za pravdu a jeden druh hádanky se jen vymění za druhý:)
    Nevadí mi to, jen mi to fakt přijde vtipné :)
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    NELDE: diky, to sem nenasel
    NELDE
    NELDE --- ---
    LOBOTECH: Např. http://dictionary.cambridge.org/dictionary/british/scrotum?q=scrotum říká "scrotum noun /ˈskrəʊ.təm//ˈskroʊ.t ̬əm/ [C] (plural scrotums or formal scrota)"
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    neee, politiky uz neeeeeee!!! :-))
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    LOBOTECH: Překlad nápovědy do angličtiny(potažmo opět latina) + i politik má anglické jméno.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    PAULMUADDIB: Politik je v anglictine, nebo jen preklad je do anglictiny? Sorry ze se ptam tak debilne, ale ono to pak dost mate.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    :-) Mně zase ze scrotum vycházel Santorum. Akorát to "recorded" a"rick/richard" nešlo dohromady.

Tak obdobnou - politik, v angličtině "svobodné shluky mozkových buněk"
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    Ja tam zas porad cpal 2xS , protoze me nenapadlo, ze by mnozne cislo u toho slova slo napsat jinak nez se s na konci. Stejne je to nejaky divny, at googlim jak googlim, nikde nemuzu najit, ze by scrota znamenalo mnozne cislo, vsude je to jen ve vyznamu jednoho :(
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    NELDE:
    FURRYK: cheche, moje chyba, taky jsem to brala jako Scrotum, nejak jsem prehlidla to mnozne cislo. ale na scrota bych stejne neprisla. filed jsem mela, ale fidel me nenapadl! asi hloupnu... a proto potrebuju dalsi hadanku!!! :-)
    FURRYK
    FURRYK --- ---
    hmmmm .... tak uz vim kde byla chybicka, ja to bral jako scrotum :/
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    NELDE: takze "scrota" je pomnozne cislo ci tak neco? to fakt nepobiram.

Co se tyce ty anglictiny, tak to sem tu napovedu pochopil uplne spatne, moje chyba :o)
    NELDE
    NELDE --- ---
    A abych předešel diskuzím, scrotum má v angličtině množné číslo jak saské scrotums tak latinské scrota.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak PAULMUADDIB.
    Zaprotokolované šourky -> filed scrota -> Fidel Castro (-;
    A neříkejte, že jste o něm neslyšeli.

LOBOTECH: To jsi přehlédl nápovědu hned na začátku, použitý jazyk není rodný jazyk politika - tedy pokud jsem napověděl AJ, tak jsem tím napověděl, že to není UK/US/AU/CA politik
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    LOBOTECH: jojo, praaave, mam velmi podobny problem, tak jsem fakt dooost zvedava, co z toho vyleze!
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    ZABITULKA: Ono je nejhorsi, ze ikdyz pominu to slovo zaprotokolovane a pokusim se neco slozit z druheho, tak stejne nic nenachazim :) Porovnal jsem to se seznamem anglickych a americkych politiku, ale ocividne mi neco unika :)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    LOBOTECH: mam stejnou otazku:-)
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    NELDE: Hele a to slovo zaprotokolovane, je urcite pridavne jmeno? Nepocital si s infinitivem?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Ten politik je tak děsně slavnej, že jste jeho jméno určitě mockrát slyšeli.
    A fakt je to na jedenáct písmen,

Ještě jedna nápověda - překlad dá dvě slova a přesmykat je můžete každé zvlášť.
    FURRYK
    FURRYK --- ---
    ZABITULKA: mám podobnej problém :-) ..... dokázal jsem to nějak krkolomně přeložit na 11, ale to se mi moc nezdá, to je jak levou nohou se drbat přes hlavu za pravým uchem ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam