• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEPASOHÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO
    HÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO

"Naše hlava je kulatá, aby myšlení mohlo měnit směr." Francis Picabia

Pravidla hry:
    1) zadavatel hádanky sestrojí několik indicií, které mají jakoukoliv podobu (fotky, screen filmu, klip, song, literatura, matematika, jednoduše cokoliv)
    2) v hádání je povoleno vše (kromě toho, co zakazují nebo upravují ostatní body pravidel, např. bod č. 8), nejmocnějším nástrojem je Google a vlastní makovice
    3) na uhádnutí je poskytnuta lhůta 5-7 dní
    4) hádající píší svoje tipy zadavateli do pošty
    5) pokud se zdá zadavateli zvolení indicií nepřesné, je možné je upravit nebo přidat nápovědu
    6) stejně tak tomu je i v případě, pokud se jeví hádanka uživatelům příliš těžká
    7) ten, kdo jako první správně uhádl, je dalším zadavatelem hádanky (není podmínkou, úkol může komukoliv přenechat)
    8) hádající si nesmí veřejně ani privátně napovídat
    9) pokud člověk, který uhodl, nezadá novou hádanku do 24 hodin, může poté vytvořit a zadat novou hádanku první, kdo chce

rozbalit záhlaví
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    ATUARFIK: Však Google je povolen, já bych bez gůglu neuhodl téměř nic.. :-)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Přiznám se, že poté, co jsem marně přemýšlela, co má společného Brožík s Janem Nepomuckým (který našel svůj "end" na Karlově mostě) a koncem těžby uhlí, jsem si mladého Darwina bezostyšně vygooglovala.

Dáme pro změnu jednu klasiku.

Hádáme předmět.

- Karel Čapek
    - vršovický Ďolíček
    - housle
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    ATUARFIK trefila Darvinovu cenu a vykopává... :-)

1. mladej Darwin
    2. Dva hledači kešek, se utopili v kanálu blízko Vltavy. Nedbali na předpověď počasí, jež varovala před silnými dešti.
    3. Misionář John Allen Chau, se vydal na nebezpečnou cestu na zakázaný ostrov Severní Sentinel na Andamanech v Indii, kde chtěl navázat kontakt s tamním kmenem. Podle zdrojů BBC je chtěl učit křesťanství.
    Kmen je však od civilizace zcela izolován a Američana vnímal jako jasného nepřítele a podle toho s ním také naložil. Hned potom, co se svým kajakem doplul na břeh, trefili ho několikrát šípem. Jeden z rybářů, který misionáře na místo nelegálně dopravil, popsal, že muži poté omotali provaz kolem krku a táhli jeho tělo za sebou.
    4.Jeden pán z Arizony si na svůj Chevrolet Impala namontoval raketový motor. Dvoutunová Impala se vznesla a raketa ji hnala proti skále. Ve výšce 38 metrů do ní narazila a vyhloubila kráter metr hluboký. Z chrabrého pokusníka našli jen pár kostí a zubů. V nalezené části volantu byly ještě zaryté nehty...
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    Hádáme něco kultovního ironického a černohumorného ve formě ocenění...dokonce zfilmovaného v roce 2006... :-)
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    Hádáme něco kultovního ironického a černohumorného...dokonce zfilmovaného v roce 2006... :-)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    To bude čeloplesk, až to někdo uhodne. Bohužel mám asi už příliš utavené závity v hlavě po dost brutálním pracovním týdnu.
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    Hádáme něco kultovního ironického a černohumorného...dokonce zfilmovaného v roce 2006... :-)

BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    Hádáme něco kultovního ironického a černohumorného...dokonce zfilmovaného...

BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    Hádáme něco ironického a černohumorného...

BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    Tož dlouho nebyly obrázky... :D Hádáme něco ironického a černohumorného...

ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BLULAJTA obratem identifikoval sankce.

- 2022- очень старые углеводороды --> zákaz dovozu ropy z Ruska do EU, schváleno v prosinci 2022
    - 1939-1945 Bahnhofscafé in Prag --> Fantova kavárna, tj. začátek výroby Fanty během 2.světové války, kdy Coca-Cola nesměla dovážet určité ingredience do Německa. Více např. https://www.businessinsider.com/how-coca-cola-invented-fanta-in-nazi-germany-2019-11
    - 1935 idrocarburi molto vecchi --> ropa a Itálie během Habešské války: koukám ale, že tam se o zákazu dovozu jen uvažovalo. To se omlouvám, doufám, že to nebyl důvod, proč to někoho zmátlo!
    - ca.1960- Pero ok si quieres comer o si estas enfermo. --> embargo USA na obchod s Kubou, s výjimkou jídla a léků
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Díky, v poště je živo! Přidávám další nápovědu.

Hádáme ekonomický nástroj.

- 2022- очень старые углеводороды
    - 1939-1945 Bahnhofscafé in Prag
    - 1935 idrocarburi molto vecchi
    - ca.1960- Pero ok si quieres comer o si estas enfermo.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Jj, Atuarfik včera strávila většinu dne ve vlaku při cestě Praha-Bruntálsko a zpět, tak měla spoustu času googlovat. :)

Tohle bude snadné a rychlé, ale snad vás to pobaví.

Hádáme ekonomický nástroj.

- 2022- очень старые углеводороды
    - 1939-1945 Bahnhofscafé in Prag
    - 1935 idrocarburi molto vecchi
    BAROLD
    BAROLD --- ---
    Paráda! ATUARFIK uhodla hippopotomonstrosequippedaliofobii tedy označení pro strach z dlouhých slov, což je současně nejdelší francouzské slovo.
    BAROLD
    BAROLD --- ---
    Hádáme cizí slovo

- emoce - negativní - strach
    - kniha - slovo
    - rekord - Francie - nejdelší
    BAROLD
    BAROLD --- ---
    Hádáme cizí slovo

- emoce - negativní
    - kniha - slovo
    - rekord - Francie
    BAROLD
    BAROLD --- ---
    Hádáme cizí slovo

- emoce
    - kniha
    - rekord
    BOAR
    BOAR --- ---
    BLULAJTA: Me teda nakoplo Hádáme v přírodě (ve vesmíru) se vyskytující systém. a ten jsem v tom pak hledal. Nasel jsem tam bez google Uran, pak mars ... a zbytek jsem googlil s nazvem planety :-)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Mimochodem, zatímco čekáme na další zadání, znáte pořad BBC "Only Connect"? Je toho plné YouTube a na prokrastinaci je to nááádhera. Tam jsou spojitosti, že nechápu, jak to soutěžící můžou uhodnout - a oni to uhodnou. A navíc to uvádí fešná Victoria Coren.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    To mě těší, že vám to potrápilo mozky. :)
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    Mě to teda jako vůbec neseplo...odhalil jsem Saturnálie a Zemi.. :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam