• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEPASOHÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO
    Kdo nechce zadávat, nechť nehádá.

HÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO

"Naše hlava je kulatá, aby myšlení mohlo měnit směr." Francis Picabia

Pravidla hry:
    1) zadavatel hádanky sestrojí několik indicií, které mají jakoukoliv podobu (fotky, screen filmu, klip, song, literatura, matematika, jednoduše cokoliv)
    2) v hádání je povoleno vše (kromě toho, co zakazují nebo upravují ostatní body pravidel, např. bod č. 8), nejmocnějším nástrojem je Google a vlastní makovice
    3) na uhádnutí je poskytnuta lhůta 5-7 dní
    4) hádající píší svoje tipy zadavateli do pošty
    5) pokud se zdá zadavateli zvolení indicií nepřesné, je možné je upravit nebo přidat nápovědu
    6) stejně tak tomu je i v případě, pokud se jeví hádanka uživatelům příliš těžká
    7) ten, kdo jako první správně uhádl, je dalším zadavatelem hádanky (není podmínkou, úkol může komukoliv přenechat)
    8) hádající si nesmí veřejně ani privátně napovídat
    9) pokud člověk, který uhodl, nezadá novou hádanku do 24 hodin, může poté vytvořit a zadat novou hádanku první, kdo chce

rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    FRDK: Dal jsem do Googlu "hora 987 metrů partyzáni" :-) Jo, ty metry byly snadné asi až moc, naopak u zbytku nápověd jsem se nechytal.
    Fun fact: Google Images na fotku nereaguje (a neměl jsem kdy zkoušet lepší vyhledávače), ale když jsem k ní pak přidal Trojačka, tak několik podobných našel.
    FRDK
    FRDK --- ---
    FRDK: Kkruci, omlouvám se, teď jsem vstal z mrtvých a v poště toho mám víc. Ještě o hodinu a půl dříve dříve uhádl HRAFNAIN, takže oprava - zadává HRAFNAIN.
    PARDON všem...
    FRDK
    FRDK --- ---
    VANEK uhádl - Trojačka
    Nechápu, jaktože tak rychle, příště budu s nápovědama skoupější ;-p

Trojačka
    Nadmořská výška 987 m. n. m, v blízkém okolí vrcholu několik operativních pracovišť partizánských brigád (jedná se onejodloučenější část Beskyd)
    FM 075 - FM 0777 - FM 078 - okolní nejbližší 'body záchrany - rescue points'
    Nejbližším okolím prochází Cyrilometodějská turistická stezka, v sedle mezi Kladnatou a Trojačkou nachází se rozcestník Lhotská

Na fotkách pamětní cedule v blízkém srubu/lovecké chatě, na samotě Samorostlý a skalka (v Beskydech ne až tak obvyklá) na severozápadě vrcholu kopce...

Předávám slovo VANEKovi...

FRDK
    FRDK --- ---
    Hledáme lokaci.

partyzáni všude vůkol hemžili se, náckovi navzdory
    M - XIII m. n. m.
    věrozvěstové možná procházeli tou, jenž přináležela Lhotám/Lhotě
    075-077-078
    ve směru severo-severozápad od čarodějnice nachází se nevelký skalní ostrůžek, což v dané oblasti není úplně obvyklé
    FRDK
    FRDK --- ---
    Hledáme lokaci.

partyzáni
    M - XIII
    věrozvěstové
    075-077-078

HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    cestu uhodl FRDK

bylo to v textech, way, road, trail,
    však i úvodní cirát napovídal

a posílám obligátní písničku ; p

Paul Anka - My Way (Live)
    https://youtube.com/watch?v=LX4EGvw5wP4
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    omlouvám se všem za vzniklou situaci
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Takové krásné auditko to bylo. Jeden čas, je to zhruba ten rok jak píše Atuarfik nebylo dne, abychom se tady denně nezasmáli. Byli jsme sehraná parta.
    Běželo to všechno jako po másle. Ten, kdo nechtěl zadávat, tak prostě nehádal. Ten, kdo uhádl obratem zadal, nebo předal štafetu.
    FRDK
    FRDK --- ---
    ATUARFIK: Ajs. No však jsem Ti psal v poště, že jsem tu nový, musím si to tu oťukat. Omlouvám se a mažu...
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    FRDK: No ještě ty se přidej s hádáním mimo poštu! :)))
    FRDK
    FRDK --- ---
    Co ty písničky tady? To má být hádanka? Mají něco společného? Hádáme osobu nebo místo nebo něco jiného?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Když jsem se asi před rokem přidala do tohohle klubu, líbilo se mi, že tady případná diskuze probíhá kultivovaně. Byla by škoda, kdyby to přestalo. Myslím, že už tady navzájem víme o mnoha idiosynkracích - Randomnight (a často i já) zapomínáme včas zadávat, Hrafnain komunikuje v grafomanských návalech v klubu a poště, atd. Mně to žíly netrhá.

Osobně mám hádající mimo pořadí ráda. Když člověk zadává a v poště je mrtvo, neví, jestli je zadání moc obskurní, nebo jsou akorát všichni na prázdninách. Pokud mi v poště přistanou tři správné odpovědi s tím, že ten člověk ale nemůže zadávat, alespoň se mi potvrdí, že správné řešení najít lze a moje nápovědy jsou nastavené správným směrem.

Prostě buďme připravení se zadáním a kdo zaváhá, má smůlu, po uplynulé lhůtě zadá náhradník.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: A zjevně jsem to nedokázal formulovat dost dobře: s těmi pravidly jsem to myslel tak, že včera v 16:05 jsme tu měli/mohli stát nastoupení na značkách. Mea naxima culpa.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Samozřejmě se totálně, amuzikálně nechytám, ale zkusil bych se zatím zamyslet, jestli by nešlo nějak udělat, aby to tu a nám se tu fungovalo lépe. Nakolik se shodneme na základních premisách?

1) Chceme být co nejotevřenější a nejpřístupnější, čím víc účastníků, tím větší zábava a lepší hádanky a živější provoz. A případné neshody a nedorozumění řešit co nejkultivovaněji a nejohleduplněji, nejde o život.

2) Nikdo nechce dlouhé a zejména nečekané pauzy. – Pomohla by explicitní cooldown period, např. že po uhodnutí se zadává až další den, co nejblíž k poledni (aby nebyly diskriminovány ani sovy, ani skřivani?)

3) A jako příležitostný zadavatel musím říct, že hádání mimo soutěž je fakt frustrující a dost ze zábavy ubírá, aspoň co mě se týče: Člověk vidí, že nastavil obtížnost správně, ale že ta předchozí komunikace byla k ničemu a bude muset pokračovat a tahat si další nápovědy třeba až z paty...

Co s tím? Zesílit apel, ať nikdo nehádá bez připravené hádanky (není zas tak těžké vymyslet aspoň něco, a přímo v Nyxu je funkce "blok"), asi moc nepomůže, holt jde o ten provoz kolem. Takže zásobník dobrovolníků s připravenými zadáními, kterým by to vítěz mohl předat (případně by se ujímali automaticky podle stanoveného pořadí)…?

(Kdyby bylo třeba udržovat záhlaví, asi bych na to kapacity měl.)

A jako jo, jak to po sobě čtu, vlastně by stačilo víc si uvědomovat a aplikovat stávající pravidla…
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    HRAFNAIN: Hele, já vím, že jsem si dovolila hodně, když jsem se zastala ZOOEY, takže bylo potřeba mi dát sežrat, že hádám mimo hru – viz tvůj nedávný příspěvek. V návaznosti na to jsem hádala herně a snažila se zadat včas, nepovedlo se mi to, takže jsi měl pasivně agresivní poznámky o nepoučitelnosti, a když jsem teda uznala, že se holt nemůžu účastnit, blahosklonně mi odpovíš, že mi to jde, a přesvědčuješ mě tu, ať klidně hraju, jen abys mi pak psal do pošty, že toto nebylo hádání bokem (duh, protože proti tomu jsi měl námitky) a že jsem měla „dva! dny na zadání“ a ať už ti nepíšu. (Já…?) WTF.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    Lee Hazlewood - The Nights
    https://youtube.com/watch?v=DiLl_0cI0_Q
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    Lamb of God - Letter to the Unborn (HQ)
    https://youtube.com/watch?v=HyUshV0SrSU
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    02: Xin D. Hiltzen - Damnatus [Letra]
    https://youtube.com/watch?v=6b4YFktw6RI
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    KRAFTWERK : AUTOBAHN LP 1974 vinyl full album
    https://youtube.com/watch?v=N2xA69wqkLI
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    Ain't No Particular Way-Shania Twain
    https://youtube.com/watch?v=ZZ2OS324SlI
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    RANDOM_NIGHT: nezadáš, zadá první kdo chce
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    HRAFNAIN: Nerozumíš. Je to problém. Je velká pravděpodobnost, že příště zase zapomenu, že mám zadávat, dřív než to stihnu. Pak si to několikrát uvědomím a zase zapomenu, pak už to bude trvat dlouho, přijde stres a exekutivní dysfunkce, protože když zdržuju hru, lidé jsou otrávení. Proto jsem hádala bokem. Takhle je to ok, nechme toho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam