• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VERONIKEFretka
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    mě loni veterinářka řekla, že povinná není
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    ZASTERKA: pokud vím, tak jim vypadla omylem...tudíž je stále povinná. Mám doma už starochy a jednoho mlaďocha, který měl reakci a neočkuju. Skoro nikam s nima nechodím a vakcína na vzteklinu by měla být snad tříletá...tuším...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ZASTERKA: ona už není povinná?

    jinak já Ignora očkuju, přece jenom máme v bytě dva psy, chodí k nám lidi na návštěvy se psama, tak jistota je jistota
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    no tak nevím, teď jsem našla u jedné chovatelské stanice toto: 3.1. Upozorňujeme na změnu zákona ohledně očkování fretek - doposud nebylo ze zákona nutné fretky očkovat - myšleno proti vzteklině - jiné očkování není ze zákona povinné - od 1.1.2012 je toto nutnost:

    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    nevíte kde najdu něco o tom, že vzteklina není již ze zákona povinná? Na netu to není skoro všude aktualizovaný. A co si o tom myslíte - máte naočkováno nebo ne + důvody? Řeším problém s budoucíma spolubydlícíma, protože vzteklinu naočkovanou Lumpajz nemá.
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    VERCA_ZABA: holku ti propůjčit nemůžu...obě jsou už babičky a těžko snáší jakékoli přesuny :/
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GRACIIJKA: to je druhá věc, ano.. tak nechceš se někdy s holčinou stavit?:)
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    GRACIIJKA: abys nedopadla jako já....seznamovala jsem holky dva roky :)
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    VERCA_ZABA: jako jediný a docela zásadní problém vidím v tom, že by novou fretku nemusel snést. Vyrůstá jako fretčí jedináček, byt má za své teritorium a ty mu tam najednou přivedeš vetřelce. Než bych se rozhodla brát si fetku z útulku, zkusila bych si na návštěvu pozvat někoho s fretkou, jak se bude chovat.
    KVJETAAK
    KVJETAAK --- ---
    ZASTERKA: pritelkyne fretka treba vubec zadny jiny fretky nesnasi a utoci na ne, asi je to jak ktera
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    já takhle Lumpa vezla ke kámošce, co má fretku a oni kolem sebe jenom chodili a vůbec nic, nezájem. a to jsem si myslela, že si budou hned hrát.
    SCALE
    SCALE --- ---
    VERCA_ZABA: no tak to je ideální :) tak už sháněj šup šup :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SCALE: právě ignor vykastrovanej je.. jediný, co by se muselo udělat, tak asi postavit novou klec, at tam maj místo.. už sem i koukala po inzerátech a fretky jsou no..:)
    SCALE
    SCALE --- ---
    VERCA_ZABA: dvě fretky se spolu určitě krásně zabavěj, akorát že budeš muset jednu nechat vykastrovat, jestli nechceš, aby jich ti tam běhalo deset ;)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jdu se poradit s vámi.. ignorovi ted budou čtyři, jak už jsem říkala, tím, že makám, studuju a ještě se věnuju psovi mi na něj nezbývá tolik času.. většinou to u nás chodí tak, že večer když přijdu domů, tak ho vypustím z klece, lítá po ložnici, ale většinou sám.. takže stejně tam max. udělá bordel a jde zase spát..
    napadlo mě, co kdybych mu pořídila stejně starou holku? třeba z útulku.. mohli by po tý ložnici lítat dva a vyblbnout se spolu.. myslíte, že by mu to prospělo?
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    mě pravidelně krade kožený věci, takže diář a peněženku a pak gumový jako třeba pantofle, ještě že se mi nedostane jinam než za postel, odkud se to dá docela dobře vytáhnout.
    SCALE
    SCALE --- ---
    KVJETAAK: já jí už mám dávno po pubertě a krade taky ;) už jsem 3x stěhovala obývací stěnu, protože mi ukradla mobil :D nevim asi chtěla zavolat nějakýmu fretčímu příteli ;)
    KVJETAAK
    KVJETAAK --- ---
    SCALE: je to malej bandita se sklony k IT. Uz umi zapnout a vypnout pocitac a kdyz nemuzeme najit zadnou bezdratovou mys, staci prolezt jeji schovky a hned se nejaka ubjevi. Zatim jeji puberta ma na svedomi 3 mysi a 4 flesky a jedny velky sluchatka, ktery byly asi povyseny na spaciho plysaka, protoze se s nima stehuje z ukrytu do ukrytu :-)
    SCALE
    SCALE --- ---
    KVJETAAK: fešanda :)
    ZASTERKA
    ZASTERKA --- ---
    GRACIIJKA: jo u rodičů ho taky pouštím jen třeba na půl hod po tom co si dojde na záchod, maj koberec a jezdim tam občas, tak jsem ho to tam neučila. ale teď je zvyklej že si běhá několik hodin denně, tak ho nechci tím omezovat. no snad se mi to nějak povede, vím, že to byl boj než se to naučil
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam