• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VERONIKEFretka
    MATEESEK
    MATEESEK --- ---
    Děkujeme.
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    MATEESEK: To je mi moc líto :/ Drž se! Oldík se dožil požehnaného věku. Mé Žofce bylo v říjnu sedm let a šest měsíců, když odešla.
    MATEESEK
    MATEESEK --- ---
    Ahojky, tak bohužel Oldík už je ve fretčím nebíčku. Měl nádor v bříšku a bohužel velký a nevyléčitelný. Bylo mu přes 7 let a myslím, že si svůj život užil. Bude nám moc chybět.
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    Záleží na tobě, jak seš s kvalitou vyšetření (ne)spokojená.
    Tady je seznam doporučovaných vetů z fretky http://www.fretka.cz/doporuceni-veterinari-pro-fretku/.
    Já chodím k MVDr. Marku Kubátovi na Spořilov. Odběry už dělal několikrát a kvalita ošetření je velmi dobrá, ceny příznivé.
    MATEESEK
    MATEESEK --- ---
    Jo a ještě mám na tebe jeden dotaz, myslíš, že je lepší jet na tu novovysočanskou když už tam byl nebo mám zkusit nějako jinou veterinu? Koukala jsem na veterinární kliniku IVET na Praze 4. Mám to kousek.
    MATEESEK
    MATEESEK --- ---
    Děkuju moc a určitě dám vědět.
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    Tady je veškeré info včetně i hodnot v krvi. http://www.fretka.cz/inzulinom/
    Dej pak vědět jak vám to dopadlo.
    MATEESEK
    MATEESEK --- ---
    No já jsem tam s ním právě poprvné nejela kvůli nohoum, ale kvůli tomu, že hodně dýchal s otevřenou tlamičkou, měl vyplazený jazyk a vůbec na nic nereagoval. Určitě s ním dnes chci zajet k veterináři. Jezdím na novovysočanskou. Dřív nás měla nastarosti paní doktorka Janoušková, ale ta je teď na mateřské. Teď se o nás starala MVDR. Škarpichová.
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    Protože pokud má zájem o jídlo a není celkově apatycký stálo by za to to ještě řešit....
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    A z čeho usoudila, že to byla zrovna mrtvice? Pokud mu ujíždějí zadní nohy, občas nadměrně slintá a má křeče, tak to bude inzulinom, který se dá částečně řešit léky. Kam chodíte na veterinu? Já bych být tebou zkusila ještě ty krevní testy....
    MATEESEK
    MATEESEK --- ---
    Nedělala, dostal po té mrtvici vytamíny a nějaké kortikoidy. Pak jsme byli na kontrole a dostal už jen vytamíny. On byl po té mrtvici apatický, ale kortikoidy asi na pár dní zabrali, ale teď je to zase trochu bída.
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    Ta slabost zadních končetin by mohla být i kvůli inzulinomu. Dělala vetka krevní testy?
    MATEESEK
    MATEESEK --- ---
    Ahojky, jsem tak trochu zoufalá. Mám freťulku dědečka a je na tom teď nějak špatně. Je jak řekla doktorka zřejmě po mrtvici, zadní nožičky už mu nefungují na 100% a většinu času prospí. Zatím žere jen vždycky po jídle si tak trochu ublinkne. Vůbec nepřibírá i přesto, že mu dáme maso vždy když loudí. Těžko říct jestli trpí bolestma, ale řeknu vám, že pohled na něj není moc příjemnej. Vůbec netuším co mám dělat.
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    ANGII: Pokud u samičky nevíš její původ nemnožila bych jí i kdyby bylo dost zájemců. Freťata by pak mohly mít genetické vady. Pokud je kamarádčin freťák už delší dobu po kastraci, obávám se, že se to nepovede. Ale za zkoušku nic nedáš. :)
    ANGII
    ANGII --- ---
    GRACIIJKA: Já bych i mladý chtěla, ale nejsem takovej blázen, když vim kolik je nechtěnejch zvířátek - nejen freťulek. Tak ještě abych to tímto podporovala, to nechci. Kdyby se našlo dost zájemců o mimi, tak ano, ale jinak asi ne. Kamarádka má kastrovanýho kluka, tak to asi teď zkusim takhle. Díky
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    ANGII: Budu předpokládat, že máš samičku....
    Máš v podstatě několik možností. Záleží, co s fretkou plánuješ dál. Říje se dá ukončit buď hormonální injekcí, hormonálním implantátem Suprelorin nebo samcem u kterého byla provedená vasektomie. Každopádně pokud neplánuješ mladé doporučila bych ukončení nejlépe tím samcem s vasektomií případně injekcí a pak kastraci..... Ale třeba náš vet kastroval i při říji....
    ANGII
    ANGII --- ---
    Tááák moje prdelka má svou první říji. A já přemýšlim jak to řešit, poraďte mi někdo pls.
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    Ahoj, nechce nekdo fretčí krmivo krabice tak třetina plná, pulka maltcofky pasty, syrove kulicky gimpet, podestylka krystalova. Pripadne upresnim, pokud bude zajem. Prosím posta.
    O Freťáka jsme přišli, je mi lito vse vyhodit, není to prošlé.
    diky
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    Ahoj vespolek, mela bych velkou prosbu...nenasla by se tu nejaka dobra duse, ktera by byla ochotna cca 6 mesicu prevzit ochrannou ruku nad mym fretakem? Protahl se nam pobyt v zahranici a momentalni hlidani potrebuje docasne "vystridat". Je to pan v letech, prevazne hovici si na zadech, kastrovany a slusne vychovan! Samozrejme vsechno dodam; potrebuje jen 1m3 prostoru a dobraka, co ho bude drbat:)
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam