• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAJOVAUlcerozní kolitida a Crohnova nemoc
    Máte jednu z těchto nemocí vy nebo někdo ve vašem okolí? Změnilo vám to život? A pokud ano, tak jak moc? Podělte se o zkušenosti, informace. A pokud si chcete postežovat, tak také neváhejte. Netoleruji zde pouze jedinou věc a to jakékoliv navážení se do lidí.

    užitečné odkazy:
    http://www.crohn.cz/
    http://www.cgs-cls.cz/cps/rde/xchg/cgscls/xsl/index_21159.html
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Crohnova_choroba
    rozbalit záhlaví
    BAAJA
    BAAJA --- ---
    VYTVARNICE: ..urcite jo, ale myslim, ze to na uradech funguje tak, ze dokud zvladas "bezecké" boje, jsi dle uradu asi uplne zdravi clovek, který se jen casteji pouziva napr. wc ..bohuzel

    ..taky kaslu na "crohnaka" a cestuju kudy cesty vedou..zatim tuk, tuk, tuk!
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    zajímalo by mě, jestli tady na to "prokletí" má někdo důchod...
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    VYTVARNICE: uf, to je dost drsny

    ELWERINE: tak nechat se, nenechat se omezovat.. Ona to mysli dobre, protoze vi, ze ja jsem znacne nezodpovedny pacient.

    jinak doufam, ze konecne zacne poradne jaro a nejak se spravim. Pred dvema mesici jsem dostala antibiotika na obycejny zanet a doted se z toho hrabu.. Doktrorka mi predepsala blby antibiotika, takze nasledovala priserna alergicka reakce a kvanta kortikoidu, ktery do me pres tyden rvali v injekcich a s nima prisly klasicke vedlejsi ucinky.. Zlo!
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    u mě cytomegalovirus, játra, krev, plíce, asacol mi totálně odboural imunitu, osm dní v umělým spánku, je to zpátky přesně měsíc, už jsem skoro dobrá :)
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    jinak, jak zvladate tu dlouhou zimu?
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    ELWERINE: ja vim, ale zrovna pristi tyden nejspise budeme dohadovat gastroskopii, tak bude brblat jeste vice, nez normalne:-)
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    HORKY_KAFE: cetla jsem ,ale tak to bude asi prast jak uhod.. Chtela bych v srpnu na Bali. ale ne do hotelu, proste koupime letenku a tam pak budeme cestovat.. Je mi jasne, ze az to reknu doktorce, tak ji trefi. Jenze asi uz me prestalo bavit se porad omezovat tim, ze jsem nemocna
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    ahoj, mela bych dotaz. neni tu nekdo, kdo byl v Indonesii?
    OVERSEER
    OVERSEER --- ---
    Mleko a Crohnova nemoc

    The US has the highest rate of Crohn's Disease as well as an epidemic of a similar disease, Johne's disease, which is found in cattle. Johne's disease caused by bacteria called Mycobacterium paratuberculosis (MAP). There is growing evidence that this bacteria causes Crohn's disease in humans who drink milk from the infected cows. This bacteria is found free-floating in milk, however the transmission may be due to the bacteria's presence inside pus cells. This is especially troubling in the United States. The US has the highest permitted upper limit of milk pus cell concentration in the world. The permitted amount is nearly twice the international standard of allowable pus cells.
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    Já přežil (po půl roce abstinence) docela intenzivní alkoholovou "terapii" a když jsem si chtěl u doktorky spravit svědomí, řekla mi, že můžu maximálně dvě decky vína nebo jednu plzeň denně, což mě celkem překvapilo po tom co jsem si na Silvestra docela dopřál.

    A co se týče skopií, tak ty jsem si zkusil asi už všechny tři a nemůžu se rozhodnout, která je ta nejhorší :P
    BAAJA
    BAAJA --- ---
    ..taky hlásím klid na frontě! ..i když mě posílají zase na gastroskopii..no to bude zase mejdan :/ jak jste na tom se "skopiema" ?
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    Jak jste přežili Vánoční žranice? :)
    SIN
    SIN --- ---
    Zdravím, znovu se chci zeptat, jestli někdo znáte někoho po kolektomii (kompletní vyjmutí tlustého střeva) nebo o tom máte nějaké podrobné info - zejména jak to vypadá potom. Hledal jsem, ale marně. Děkuju předem a omlouvám se, že se opakuju.
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    zdravim, tak je to tady, zase se mi vraci kolitida - presne rok, co se mi rozjela,
    ... pres vikend zacaly hleny, bolesti a tak.
    myslite, ze si muzu vzit asacol? je to jediny, co je mmntalne pri ruce. lecila jsem se jim a bylo to ok. zitra samosebou volam doktorovi...
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    k tomu odolávání.... je fakt, že to zakázaný jablko z Ráje je v onu chvíli vážně sladký, slaný, kyselý, prostě výborný... no a za pár hodin krize jako Brno. Oříšky fakt nemůžu, naposledy minulý týden, pomohla mi až kapačka. Odolávám tak, že to očichám a dávám dál s přáním dobré chuti. Když se zadaří .... :)
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    BAAJA: co bydlim sama, tak je to mnohem jednodussi. Proste ty veci doma nemam a uz me ani nenapadne si je kupovat.. A napr. u rodicu delam, ze ty veci proste nevidim:-) Ale o smazaku s hranolkama a tatarkou nebo o bramborakach se mi jeste porad sem tam zda:-D
    BAAJA
    BAAJA --- ---
    HORKY_KAFE: ..hezky pekne! Tvoji odvahu bych si taky prala!

    Nevim, jak vy, ale ja mam docela casto problem odolat tomu, k cemu bych nemela ani privonet, pak sklanim poklonu nad husickami apod., staci když neodolám smaženému čemukoliv - stací jen kvetak, řízek, a mam o tydenni zabavu vystarano a to uz ani nemluvim o tom, ze mam v lednici rybi salat - ale zatim neotevreny, tak ho musim honem nekomu dat ke konzumaci, jinak bude zle..

    Jak odolavate chutim?
    LU_EXE
    LU_EXE --- ---
    ahoj, mam prosbu :) pisu praci na tohle tema, a chtela bych se zeptat nekoho na vlastni zkusenost s nemoci - ted myslim ulcerozni kolitidu. Chtela bych ziskat celkovej /celostni/ pohled na pacienta, takze se budu ptat nejen na fyz. priznaky, ale i psychicky a jiny, na vztahy a na zivot vubec. Jen strucne :) Nenabizim odmenu, ale verim, ze to muze byt ke prospechu obema... Je to prace pro psychologii.
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    HORKY_KAFE: Indie? Teeda, chtela bych mit tvoji odvahu. Pristi rok planuji kamaradi na 5 tydnu Nepal a ten jsem radeji taky rovnou vzdala. Ziju ted sice na Pentase, ale tato oblast by mi prisla jak vlezt do jamy lvove. V lete mi udelala nedobre i bulharska strava
    BAAJA
    BAAJA --- ---
    ..jj, orisky - buraky - ty me moc nesedi, mam docela krece a boli me celej pupik :)..jinak maliny "zatim" v poho...ale clovek pozna sam, taky se mi stane, ze neco snim 2krat a nic a napotřetí je mi zle..zaleží na každym.

    cestování - vytrestala me Cerna Hora - ale ta pry dela potize i "necrohnum", jinak vsude v poho, pravda, dal než v Evrope jsem ZATIM nebyla :/
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    Tak to nerad slysim :[ doufam, ze mi vadit nebudou, protoze jsem jich driv jedl kila...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam