• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERMariáš
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Jinak co se týká halířů- hraju padesátníkovej. Za večer sem nejvíc prohrál kolem 40-50 korun a to mi fakt nešel list, takže celkem bez problémů. Psát čárky je nouzovka-zrovna teď v sobotu sme museli změnit obvyklej lokál a hledat něco jinýho- vlezli sem do knajpy, vysypali padíky na stůl a hned přiběhla číšnice, že je to hazard a že se to nesmí (nemáte někdo podobnou zkušenost?). Chvíli jsme čárkovali, ale šoupat si ty drobný má svoje kouzlo, bez toho to neni moc ono...
    CROSS
    CROSS --- ---
    87HIGHFLYER: ale řeč je primárně o povinné stovce proti při čtyřce. Chápu námitku, že protože někdo neumí volit, je divné trestat protihráče povinnou stovkou. Jinak co se týká nudnosti hry - to pravidla neošetří. Kdo hraje při zdi, bude hrát při zdi za každé situace.

Spíš jsme naposledy řešili - teda ono už je to pár měsíců, moc se ke hře nedostanu - situaci, že hráč hlásil kilo bez trumfové hlášky. Oponent mu to oflekoval, ale on to nakonec uhrál na netrumfovou. To byla pak pěkná diskuse.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZDENEKDOBIAS:
    U čtyrky je povinnost sotvky dobrá věc, jednou sem hrál v partě kde tohle pravidlo nebylo a hra byla celkem nudná-moc lidí do stovky nešlo
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VAUGHT:
    Je tady od Pivoňky-podívej na nástěnku, návod co a jak
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    ZDENEKDOBIAS: ten, kdo volí, tak má naopak smůlu, když nemá ani jednu z manželských dvojic v barvě trumfu. ten, kdo hlásí sto proti, to pak nemá s tím mariášem tak jednoduché, protože mu nestačí jen vyhrát, ale musí uhrát 100.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    RATUS: dovezl jsem z anglie pet liber v jednopencovkach a pak to sectem a zuctujem. vlastne - minulej cas, hral jsem naposled pred dvema lety
    ZDENEKDOBIAS
    ZDENEKDOBIAS --- ---
    LOJZEE: Povinná stovka proti mi přijde jako neadekvátní "trest" za něčí chybu při volbě, nemyslíš?
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    ZDENEKDOBIAS: aha, já myslel, že flek je povinný, když máš jednu z manželských dvojic, a když máš obě, tak 100proti.
    ZDENEKDOBIAS
    ZDENEKDOBIAS --- ---
    LOJZEE: V případě, že mám 40 proti, je povinnost flek...s kilem proti jsem se nesetkal

CROSS: hrajeme to stejně, jen nemáme tu únikovou uličku "chce-li použít hlášku - musí", když se schválí hra, tak už není na výběr a z té stovky neuteče...
    CROSS
    CROSS --- ---
    My hrajem takovou podmíněnou povinnou - samec ji hlásit nemusí, se společníkem ano, pokud chce použít hlášku, a společník vždycky musí. 100 proti je na uvážení.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    ZDENEKDOBIAS: no 100proti se myslím hlásí, když volící hraje s kartou, kterou nemám, ale mám trumfový mariáš. ale už sem dlouho nehrál, možná míchám 5tý přes 9tý..
    ZDENEKDOBIAS
    ZDENEKDOBIAS --- ---
    LOJZEE: O pravidlu 100 proti nevím, ale pravidlo 100s je ve čtyřce normálka (ale setkal jsem se s hráči, kteří to tak nehrajou). Taky musím uznat, že hrajem jen desetníkový...vyšší levely by už asi nebyly jen o zábavě.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    ZDENEKDOBIAS: tím myslíš hlásit 100s nebo 100proti , když máš v ruce mariáš? to by mělo být povinné, ale občas to zabije to kouzlo, když nazačátku nikdo neví s kým hraje :)
    ZDENEKDOBIAS
    ZDENEKDOBIAS --- ---
    u čtyřky hodně záleží na pravidlech...speciálně pravidlo o povinné stovce je někdy vynecháno, mě osobně vyhovuje, jelikož se hrají zajimavé hry, které bych za normálních okolností neriskoval...
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    CROSS: S liciťákem bohužel nemám zkušenosti. Hrál jsem vždy volenou trojku.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    zdravim, hraju všechny mariáše. ve dvou je to o ničem. ve třech, když se licituje je to dobrý. 4ka je nejlepší, pokud hraju aspoň s trochu pokročilýma, kteří umějí nahrávat a uvědomit si, jak hrát s někým a proti někomu a nejen s kartama.
    CROSS
    CROSS --- ---
    RATUS: my do vždycky píšem
    N0NECZ: jestli srovnáváš volenou trojku a čtyřku, pak souhlasím, volená trojka je nezajímavá a nehraju ji. Čtyřka je zábavná a má takový společenský rozměr. :-]

Ale liciťák je o řád výš.
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    Čtuřku dávám občas se známýma na Moravě. Ze začátku sem si musel dost zvykat, ale potom co si to nějaký ten týden o prázdnínách zahraju, tak mi trojka už příjde dost nezajímavá.
    RATUS
    RATUS --- ---
    Jak řešíte zrušení desetníků? hrajete padesátníkovej/ máte schovaný desetníky z nostlgie a hrajete o ně/ píšete výhry na papír a pak zaokrouhlíte? S klukama hrajem padesátníkovej..
    CROSS
    CROSS --- ---
    Čtyřku jsem hrával, měl jsem ji koupenou, inteligence nic moc, ale hrát se to určitě dalo. Pro pobavení výborná věc.

(Reálu se ovšem nic nevyrovná.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam