• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DIOJANDREVOSTAVBY
    AVERE
    AVERE --- ---
    zakládám táborovou kuchyn (sloupy, střecha obití, zadna podlaha) . z duvodu nedostatku času nemohu čekat na zatvrdnutí betonu. potřebuji prefabrikovanou betonovou patku, popřípadě patku kterou si sám vytvořím předem. do té uchytím kovový u profil a do něj trám 150x150.
    na nejvíc zatížene sloupy jsem napočítal zatížení až 4300Kg (orlicke hory, snih)
    máte pedstavu jak velká by patka zhruba měla být?
    TSOH
    TSOH --- ---
    AQUALOCO: dik.. hutneny beton ? byla by nějaká rada na osvědčený postup ? zde čtu info na zhutňování v domácích podmínkách ( http://www.idealni-bydleni.cz/idealni-bydleni-clanek-18-Jak-se-kazi-beton---2.-cast ), že by mělo být dostatečné: ,, vpichováním ocelové tyče a nebo pěchováním ocelovým nebo dřevěným pěchem,,. Takže jestli tomu dobře rozmumi udělat spíše hustší beton a ten udusat...
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    TSOH: podle velikosti chatky, ale dobre kopla dira, 3x az 4x tvarnice (do zeme) ztracenyho bedneni plny hutnenyho betonu, pak dotvrdyho navrtat diry pro zavitovy tyce chyceny chem. kotvou, na ne nasazeny tramy podlahy a pak dal, celulozu do podlahy, osb + cokoli
    TSOH
    TSOH --- ---
    XSTANG: dik
    XSTANG
    XSTANG --- ---
    TSOH: na vruty bych to nestavel nebo je zabetonoval, stavel sem takhle pergolu a neni stabilni, nektery klesaj. I kdyz urcite bude zalezet na podlozi, stejne myslim, ze jenom na vrutech nebude dlouhodobe stabilni.
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Prodej, dům dřevostavby, 72 m² | Sreality.cz
    http://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/drevostavby/stary-plzenec-sedlec-/2095427676

    Na stáří by mi stačila roubenka tato :)
    TSOH
    TSOH --- ---
    nemá někdo zkušenost se zemníma vrutama ? chci si delat chatku a zvazuju bud vruty a nebo vylejt sloupky z betonu.... jak my byt pripadne vzdalena drevena podlaha od zeme ( kvuli vlhkosti..) ?
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    Nemáte pls někdo doporučení na výrobu oken? Větší formát, ale jen trochu.
    DROBET
    DROBET --- ---
    GINTA: osobně bych je obložil hoblovanejma prknama nejméně práce a hezký výsledek tmelení broušení a natírání dost pracné a nevim zda by by to dobře vypadalo a co je vyměnit???? ja vim že je to uplně jinej zasah ale nevypadá v dobrym stavu a jestli nese podlahu tak bych o tom zapřemýšlel...
    GINTA
    GINTA --- ---
    Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli někoho nenapadá, jak zakamuflovat díry po breberkách, hřebíkách a jiných poškozenách. Trámy budou součást interiéru. Napadá mě akorát nějaký tmel, vybrousit a něčím natřít? :/
    díky moc za rady :)



    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    WERONYCZKAA: domy jako takový na první pohled mi nevadí, ale asi budeš chtít znát kritickej názor... smrdí mi to dřevostavební katalogovou architekturou, navíc nečitelnou.., nevím, proč nikde neprezentujou půdorysy, jejich galerie sice můžou vypadat fajně, ale z hlediska přenosu hluku do patra je to nesmysl, vytrčení pokojů mimo hlavní objem zvyšuje energetickou náročnost, to je úplně mimo mísu, nevim, proč neuvádějí kompletní skladbu stěn (včetně tep.-tech. parametrů, když už to maj naprojektovaný), polystyren v panelech - no nevim nevim, všechna vlhkost zůstane vevnitř, nikam se "neuloží". To, že schovali žlaby a svody, sice může znít fajn, ale trochu hůř už se k nim může v případě průseru, s tímto způsobem odvodnění střechy jako ne ideálním se mi svěřil i kamarád - architekt, kterej si to pro sebe navrhnul.
    Taková klasika, slovíčko NATURA a lísteček do loga a frčíme!!
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    Jak se vám líbí dřevostavby Natura space?
    Natura Space
    http://www.natura-space.com/index.php
    BEDUAN
    BEDUAN --- ---
    Malý spam, po vcelku velkém zájmu po této předášce [ Hrana architektury + zeměloď kavarna Cross / ostatniother / 22.4.2013 / CR - Praha - Cross Kavárna ]

    se konná ...

    16.6.2013 - 10.7.2013

    [ Sláma | Odpad => udržitelný rozvoj / vystavagallery show / 16.6.2013 / CR - Praha - Cross club - kavárna ]



    Výstava a přednáška, která představí dvě techniky aletrnativního stavění domů. Slaměné domy představí o.s. Baobaby a Zemělodě uvedou Nenásilné alternativy. Bude se jednat o přednášku a následnou výstavu fotografií, která bude v kavárně Cross přístupná do 10.7.2013. Výstava bude mapovat vývoj stavby domu ze slámy i z odpadu a představí jednotlivé systémy soběstačných domů.



    JOHNY_JA
    JOHNY_JA --- ---
    nejakej napad kde sehnat nejaky podrobnejsi obrazky nebo nakresy srubu, jako si staveli zlatokopove? takovy ty stary kulnicky
    pocitam ze prumer kulatiny by moh byt kolem 20 cm ne??
    SWARAJ
    SWARAJ --- ---
    TRAMIN: Mám kontakt na jednoho chlapíka, který dělá soudního znalce v oboru. Není ani drahej a hlavně nekope za žádnou firmu, tz. navrhne řešení ne dle toho, co kdo prodává, ale co funguje. Jestli máš zájem, tak do pošty.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    dekuji. taky existuje reseni "nechat tu linou osobu vyresit si to po svem" ale to by ta chata nejspis opravdu spadla
    JOHNY_JA
    JOHNY_JA --- ---
    TRAMIN: no jestly je to fakt drevomorka tak zapalit a .... ta se totiz drzi i ve zdech kde preziva,takze pri vymene vseho dreva po chvili vyleze ze zdi a jede znova. ale treba to bude jen nejaka jina mene drasticka houbicka.chce to nejdriv zjistit co to opravdu je. jina kozareni jak pise GHANTA bude asi celkem nakladne, ale nevim nejak nemam prehled... a pak to chce zajistit vetrani ponevac houby tam treba muzou bejt, ale tak nejak hybernujou jestly je tot to spravny slovo jejich bujeni zacina kdyz stoupne vlhkost a je k tomu poterbna teplota.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    GHANTA: diky. asi by bylo dobre nejak to nafotit a popsat, ze? kdyby nebyl muj drahy tak liny a nerozhodny, mohlo se s tim neco delat uz davno. ja mu muzu pripravit informace, ale zadat to musi sam. jsem zvedava, jak to dopadne.
    nejakou konkretni firmu by asi nekdo nevedel, ze? osobni doporuceni je nejlepsi
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    Může jít i o jiný druh dřevokazné houby. Doporučuju na netu vyhledat firmu, která dělá sanace objektů. Postupy jsou různé. Někdy stačí vyměnit část a okolí preventivně natřít bochemitem, či podobnou chemií, nebo stavbu ozářit mikrovlnym zářením.
    Nejprve je ale třeba se zamyslet nad příčinou, která je u napadení dřeva houbou díky příznivým podmínkám, ponejvíce vlhosti. Tomu je třeba zamezit, napadené části odstranit, zbytek ozářit a pro jistotu ještě natřít tou chemkou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam