• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DIOJANDREVOSTAVBY
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    TSOH: Jeden z důvodů, proč je to takhle na kraji je zastavěná plocha a potažmo daň z nemovitosti. Stavba má hranici tam, kde stěna protíná zemi.
    Vzhledem k hmotnosti této stavby, je to v pořádku, patky jsou dostatečně únosné už od oka.
    TSOH
    TSOH --- ---
    GECKO: to neni moje prace na tech fotkach... na to album jsem narazil a tohle me zarazilo... prave ze furt zvazuju zda ty vruty nebo patky. posledne jsem byl u sebe presazovat nejake stromky a dosel jsem k zaveru ze v pripade vrutu stejne narazim na nejaky kamen nebo velky kořen a budu muset kopat... pokud bych pouzil patky tak bych logicky dal drevo doprostřed a ne jako na fotkách... a ještě bych sloupek nechal pod chatkou aby na něj po stěnách chaty nestekala voda ... ideální bednění pro sloupek by bylo 30 x 30 cm ale to snad nikde nemaji... (nejmenší jsem našel 30 x 40 http://www.stavba-strecha.cz/...l-tvarovka-pro-ztracene-bedneni-hladka-barva-prirodni/#.VLkkpMkZxdh)
    JADR: patky jsi zavrhl takže vruty ?
    GECKO
    GECKO --- ---
    TSOH: no a na konci ti ty patky udou vykukovat zpod baraku nebo jak tk poresis? krajni tramy mam taky zarovnany s hranou patek.
    JADR
    JADR --- ---
    TSOH: ja patky teda nakonec zavrhl, ale pokud bych je delal asi bych zacal podkladnim rostem. a potom bych jel nahoru, vaha by na patkach byla rozlozena. nevim jaky je zamer, zatim tam na tom je prd vaha takze to momentalne patkam nevadi dle me, ale expert taky nejsem :)
    TSOH
    TSOH --- ---
    vznesu technický dotaz. prohlížel jsem si pro inspiraci toto album kde jsou vylité sloupky http://zuzupipi.rajce.idnes.cz/Na_svobodnem_bydle%2C_aneb_co_jsme_si..._2012/#IMGP00173.jpg
    připada vam v poradku jak maji položene drevo uplne na okraj sloupku ? nejsem tedy z oboru, ale vzhledem k rozložení váhy bych to asi dával doprostřed sloupku...
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    GECKO:
    v zemi shnije všechno.. lesní půda je kyselejší než ornice
    TSOH: Když jsi psal rozměry, tak mi to nepřišlo jako malá dřevěná bouda:)
    TSOH
    TSOH --- ---
    GECKO: tak to jsi měl štěstí.... to misto se mi fakt moc líbí...
    NYKRUK: misto kde bude chatka je ve svahu v kopci... neda se tam tedy dojet autem (privezt beton atd. predstava kopat díry pro vylití sloupků a pak je tam vylejvat, řešit připojení míchačky, tahání písku, cementu atd.. )po zvážení tohoto jsem se rozuhodl pro vruty... koneckonců se jedná jen o malou dřevěnou boudu...
    GECKO
    GECKO --- ---
    NYKRUK: Ty vruty jsou masivne zarove zinkovany... chata shnije zcela urcite mnohem driv nez vruty....
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    TSOH: chatku bych na to nedával, protože vrut, pokud není nerezový, beztah shnije a chatka sedne k zemi
    GECKO
    GECKO --- ---
    TSOH: V CHKO to (nastesti) neni, CHKO Jizerske hory zacina u jedno nebo mozna dve udoli vedle. Kdyz jsme to kupovali, tak konkretne tenhle pozemek v UP jako zastavitelny nebyl, ale vsechny okolo na stejny strane silnice ano (na druhy strane nikoliv) a zrovna se delala zmena, kde tohle zastavitelny byt melo. Starosta byl desne tajemnej, ale riskli jsme to... Site (voda, plyn, el) byly na hrane pozemku... tehdy jsme to kupovali asi za 200 Kc/m2 Je to shluk domu na kraji mensi casto obce, vpodstte hned kolem nas jsou tri jiny chalupy, o kousem dal dalsich asi 5, aktualne je tam dole 5 trvale obydlenych domu a 5 chalup vikendovych, 300m nahoru do kopce jsou dalsi trvale obydleny domy a chalupy, hospoda a cyklisticky stanek :)
    TSOH
    TSOH --- ---
    GECKO: krasny misto... trochu jsem ty fotky prokouknul... ten pozemek byl v uzemnim planu v zastavitelnem uzemi obce ? asi to neni v CHKO ne ? (pokud to tam nekde pises tak se omlouvam za zbytecny dotaz...). cetl jsem ze nebyl stavební a vypadá to tak pekne v přírodě, že si ani neumim představit že by byla možnost tam stavět (sítě atd)... (mam pěknou louku v Kokořínsku (mimo CHKO) a na ní sem si dal maringotku a jsem rad ze vubec nikdo z uradu neotravuje... a při představe ze bych tam chtel stavet tak by to 100% neprošlo...)
    GECKO
    GECKO --- ---
    TSOH: Kdyz se v archivu blogu vratis na uplne prvni prispevek, jsou tam fotky pred tim, nez jsme pozemek kupovali a nejaky pohledy tam jsou. Jako uplne vyhled neni, je to uboci kopce, ale vpodstate vzdycky je cestou les, takze daleko nevidime :) ale marny to neni. Klidny misto jak se to vezme. V zime chcip pes a ani aut moc neprojede (udrzba silnicky neni kdovijaka), v lete je kolem hlavne o vikendu celkem provoz turistu a cyklistu. Ale nestezujeme si :) Vetsi mesta jsou v dojezdovem case autem v radu minut, nejblizsi socka je mezimestska tramvaj (tc. ve vyluce a rekonstrukci) pesky cca 30 minut prochazka lesem, autem cca 5 minut.
    TSOH
    TSOH --- ---
    GECKO: pěkný... jsi šikovnej... ale hlavně vypada zajimavě ta stavba... to vegetíte s rodinkou asi na docela klidnim místě ne ? máte výhled do krajiny ?
    GECKO
    GECKO --- ---
    TSOH: Jasne... jinak to vsechno jo, ale zadna z tech staveb nesmi byt koncipovana jako pobytova (takze neco jako rekreacni chatka na prespani... ).. ale to uz jsme fakt mimo.

    Tech 15 vrutu jaks to navrhnul to IMHO bezproblemu udrzi... Tady http://io.pinknet.cz/milire/index.php?itemid=81 se podivej, jak sjem della terasu. Jeden nosny hranol je pravda prisroubovan na konstrukci domu, ale jinak ta podpurna konstrukce z Cetris desek na terenu jen lezi, neni zahrabana. A drzi to OK.
    TSOH
    TSOH --- ---
    GEC KO: jo jo les je muj a chatka bude na miste puvodni male chatky pod kterou je st. pozemek...
    ale po pravde receno pokud by clovek vlastnil les (vetsí kus lesa) tak bych si klidne troufnul neco mensiho postavit (4x4m2). slusne se zeptat lesáků, že by to byla stavba pro hospodaření v lesích (tento termín je přímo ve stavebním zákoně ( Rozhodnutí o umístění stavby ani územní souhlas nevyžadují bod: l) stavby pro hospodaření v lesích a stavby pro výkon práva myslivosti do 30 m2 zastavěné plochy a do 5 m výšky, bez podsklepení). ale pokud by si pak treba stezoval nejakej priblblej myslivec tak by mohl byt s uradama asi problem...
    GECKO
    GECKO --- ---
    TSOH: Jasne... BW, to uz je mimo tema, ale ten les je vtuj? Postavit neco takoveho v lese bude asi mimo legalni moznosti....
    TSOH
    TSOH --- ---
    GECKO: tak jsi me trochu ujistil ze by to mohlo byt v pohode... s poctem vrutu to radsi trochu predimenzuju nez abych pak zjistil ze je nejaky problem....
    GECKO
    GECKO --- ---
    TSOH: Hmm.. to asi jo, mozna i zbytecne velky mnozstvi. Delal jsem detem skluzavku s hradem, pudorysny rozmer 125x125 cm a kotvil sjem to do ctyr zatloukacich trnu delky tusim 660mm a kdyz na to vylezu a zkusim tim zatrast (podlaha je cca 1.2m vysoko, tak se to vpodstate ani nehne. Vypada to takhle http://io.pinknet.cz/milire/index.php?itemid=75 Ty zemni vruty jsou IMHO podstatne stabilnejsi.
    TSOH
    TSOH --- ---
    GECKO: mala chatka ve svahu v lese na rovné terase. Půdorys by byl 440 v 275 cm. uvazoval jsem ze bych použil celkem 15 vrutů (tři řady vždy po 5 vrutech). snad by to mohlo být v poho.
    GECKO
    GECKO --- ---
    TSOH: No dobry.. snazi se (ja od nich kupoval nejaky bezny 650 bez horni patky na neco jinyho a komunikace byla OK). Ale ono je porad otazka, co na to chces postavit, kolik jich pouzijes a do ceho to budes zavrtavat. Vrutex je primo nejaka kovodilna, co je vyrabi, takze asi na zakazku vyrobi, pokud to nebude 1ks.

    Oatzka je, jestli to jeste pujde zavrtat rucne pri dany dylce.. si zrovna nekdy v nedaleke budoucnosti vyzkousim, pouzival jsem ty 650 jak kotveni maleho kotvickoveho lyzarskeho vleku do louky a ty 650 jako kotveni sponovacich lan se ukazaly kratky (tah lana je pomalu vyvracel) tak jsem na bazosi sehnal nejaky 1300. Sem zvedajej, jestli je jen dlouhyjm roxorem dokazeme zavrtat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam