• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DIOJANDREVOSTAVBY
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    LAMIA: taky by mě moc zajímalo pár fotek...
    CUKI
    CUKI --- ---
    LAMIA: Tak to se poděl o zkušenosti, mě to v komínkách nijak moc nešlo. Ne že by to nehořelo to šlo jak po másle, ale kraje pak nešli opálit vůbec...
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    CUKI: tak borovice je parádně vysušená a hoří rovnoměrně v 2,5m komínech a je to jedna radost!
    CUKI
    CUKI --- ---
    FATALLUBA: Jo je toho dost. Jednou jsem dělal stavební konzultaci u paní co s mima bojovala přes deset let. Myslel jsem si jak je to jednoduché je odtama vyhnat a když budou chtít, tak se stejně dostanou všude. Pomohla až pojistná hydroizolace z gramáží 230g/m2. A ocelové mřížky v mezerách.
    Jinak já mám na půdě v izolaci čmeláčí hnízda. Mám to tedy volně otevřené, ale teď už bych to řešil jinak.
    FATALLUBA
    FATALLUBA --- ---
    CUKI: a Ty vis o nekom kdo je ma?
    CUKI
    CUKI --- ---
    JADR: To že je tam nemáš ty, neznamená že je tam nebude mít někdo jinej..

    LAMIA:
    borové dřevo na to není nevhodné, ale pokud máš za stejnou cenu smrk šel bych do něj. konstrukčí borovice by měla být levnější a je méně odolná hnilobě a plísním.

    U opalovaného dřeva se její nevýhody sice vytrácí, ale neopaluje se nejlépe. Je tam hodně smůly, co prohoří mnohem rychleji než zbytek dřeva, proto je mnohem obtížnější ji opálit stejnoměrně.
    No a k té ochranné síťce, ta je podle mě zbytečná protože stejně ještě pod to budeš muset dát nějakou pojistnou hydroizolaci, tak bych investoval raději do nějaké pevnější.
    JADR
    JADR --- ---
    Pokud to má být provětrávaná fasáda tak si myslím že ty vosy není třeba tolik řešit. Vosy máme všude okolo ale pod tou fasádou nejsou a to tam určitě mezery máme. Podle mě se jim nelíbí jak to tam profukuje...
    TSOH
    TSOH --- ---
    LAMIA: neni na hmyz třeba lepší např. toto ? http://e-shop.juta.cz/index.php?page=1&vyr=JD95 jako, že to bude mít ještě funkci, že membránou případnými mezerami neprofoukne a ven to pustí páru... proti UV je toto http://e-shop.juta.cz/index.php?page=1&vyr=JDTHIWB2P
    GECKO
    GECKO --- ---
    LAMIA: Ja presne tuhle sitovinu daval (i kdyz nemam cool opalovana prkna, jen moravsky modrin vzaty lazurou).. myslim, ze jsem kupoval prave u eurositexu... nestalo to nejak extra moc (alespon ve srovnani se zbytkem fasady) a praci to pridalo inimalne.. natahlo se, chytlo se par lepenakama a pres to se davaly prkna.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    JOSEF_K: díkyj a navíc za těch pár let ty latě pod tím budou ztmavlé a tedy světelných bodů se netřeba obávat. Máme pobito černou dřevovláknitou deskou, tedy proti svícení jsme připraveni:)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    LAMIA: Asi to bude lepší než nic a rozpočet to taky nezruinuje. Nicméně počítej s tím, že prkna neodhoří rovnoměrně a taky se tím teplem docela kroutí. Jinými slovy, ať už pod ně dáš cokoli, tak mezi prkny nějaké škvíry a mezery budou. Když si tam vosy budou chtít udělat pré, tak to prostě udělají. Ta síť se asi jen tak nerozpadne, tyhle materiály vydrží docela hodně. Vadí jim většinou akorát uv záření, kterého se pod vrstvou prken netřeba obávat.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    JOSEF_K: to jsme právě tak trochu vydedukovali. K opalování již patří i přehnané fámy:)

    A máte tedy zkušenost s popínáním síťoviny proti hmyzu na rošt před nasazením prken? Prodávají jí i v černé a tak bychom nemuseli natírat latě kvůli případnému prosvitu. Doporučila nám to firma, ale nerozpadne se to třeba po dvou, třech letech?
    Tkaniny proti hmyzu | Eshop Eurositex
    http://www.eurositex.cz/cz/eshop/index.php?k=tkaniny-proti-hmyzu-106
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    LAMIA: Těm to nejspíš bude buřt. Bude to vadit těm tvorům, kteří se dřevem živí, což vosy ani sršni nejsou.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ještě jeden dotaz k Shou sugi ban kdo máte trochu víc načteno. Věřili byste tomu, že ve fasádě nebudou mít zájem stavět vosy a sršňi?
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    JOSEF_K: moc díky za odpověď. Koukající suky nám extra nevadí. Jde o vnější fasádu a to expanzivní ohoření milimetr sem, milimetr tam schová.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    LAMIA: Většinou nevypadnou. Ten žár rozpustí smůlu, kterou se ten suk spíš pořádně zalepí. Akorát je suk samozřejmě mnohem tvrdší než okolní dřevo, takže zatímco dřevo kolem dost odhoří, tak suk ne a poměrně výrazně trčí nad povrch.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Prosím někoho kdo zkoušel opalování dřeva komínama (Shou Sugi Ban) nemáte zkušenost s borovicí?

    Je dost sukovatá a trochu tápem jestli nebudou suky vylítávat a nebo "jen"vypadávat.
    Máme možnost ceklem levných borovicovích fošen nehoblovaných v ceně smrku co by se nám líbili.
    Pár suků nás nezabije, máme černý podklad, ale kdyby to bylo víc trochu se bojíme.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    máte někdo něco zásadnějšího postavený z Novatop panelů? funguje to? šli byste do toho znova? co byste udělali jinak?
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    NYKRUK: Chápu. Já jsem zahradník a jednou za čas stěhujeme vzrostlé stromy na nemozna místa. ihned mě napadalo kde všude by takový jeřáb ulehčil nebo zlevnil práci. Jestli je na Tebe nějaký kontakt, tak budu rád. Praha a okolí.
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    SNUPAK:Každá stavba potřebuje něco jinýho a vystavit na web nějaký obecně platný podmínky je zavádějící, takže radši konkrétně.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    NYKRUK: Nepiš to Cukimu do pošty ale sem :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    NYKRUK: Tak tohle už je solidní kousek. A ty se tedy zabejváš prodejem těchto hraček? Nebo některých i pronájmem? Kdyžtak klidně písni víc do pošty a hlavně i lokalitu odkud jsi. Nejsem sice živnostník, ale dělám občas stavební konzultace u zákazníků, kde by jim to ulehčilo život, pokud se to dobře naplánuje...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam