• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGEJizerské hory
    MARKHETKA1
    MARKHETKA1 --- ---
    Nebo aspon na Ještěd, ten je přeci jen delší a je to taky kousek..A pod ním je spousta penzionků..
    WYMA
    WYMA --- ---
    KYARA: je toho spousta. mám rád třeba dvoračky v rokytnici....
    KYARA
    KYARA --- ---
    WYMA: no to je pravda, kdyz ja to tam znam od malinka, tak sem si rikala ze zajet tam..nicmene jestli vis o necem dobrym v krkonosich taky beru.
    WYMA
    WYMA --- ---
    KYARA: :))

    možná ti někdo tady poradí konkrétní ubytko. já bych osobně spíš zvážil, jestli jezdit na sjezdovky do jizerek. oproti krkonošům jsou sjezdovky hodně krátký a spíš mírný (až na výjimky).
    KYARA
    KYARA --- ---
    uz sem strasne dlouho nepsala cesky, pardón. premejslela sem nad tim fakt dlouho a rikam si blizko, jazyk, nazyvat se...,))no nic. je to podobny..
    Jen sjezdovat.
    WYMA
    WYMA --- ---
    KYARA: blyzko :)))) myslíš blízko?

    chceš jenom sjezdovat nebo taky běžkovat?
    KYARA
    KYARA --- ---
    Mozna se tady ptam blbe ale zeptam se. Shánim ubytovani v Jizerkách od 1/1 do 4/1, neznáte nejako dobrou horskou chatu?nebo penzion pripadne chaloupku? blyzko sjezdovky vyhoda, ale nemusi. Dekuju za typy...klidne posta
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    pozvanka na jeden punk v Lučanech nad Nisou

    HANELA
    HANELA --- ---
    ZUZKAOU: dokud je on nadlesní :-))))))))))))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRANCALEONE: No ona ani neměla jméno. Vymyslel nám to pan nadlesní, původně organizátoři chtěli aby se dělalo nějaké "dílo", leč nadlesní pravil že nic takového, že Smrk už je podobných nesmyslů plnej a dokud je on nadlesní, tak se v jeho polesí už žádné umění dělat nebude a poradil nám tu studánku.

    Jinak se k nám na Hubertce přišel na čaj Raspenavský ředitel školy (?), co pořádá řezbářská sympozia v červenci. Že prý letos je nouze o sponzory, tak kdybyste někdo chtěl podporovat umění ...
    BRANCALEONE
    BRANCALEONE --- ---
    ZUZKAOU: Sem vůbec netušil, že tam nějaká je...
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    ZUZKAOU: chtelo to vic fotek :))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak jsme vám u Červeného buku nad Libverdou předělali kryt nad studánkou.

    http://2010.instruktori.cz/studanka/
    FUMO
    FUMO --- ---
    HNZDD: já taky doufám, že se pleteš... bojím se toho taky, ale doufám, že to tak fakt nebude, že to bude fakt lepší :-)
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    osobně si myslím že ten "singlík" spíš přispěje k dalšímu "zinstantnění" kusu přírody a je primárně určen pro nalákání dalších lidí do lesa a jak znám čechy tak si myslím ,že je jen otázkou času kdy to někdo začne mrvit a dopřávat si sportovního vybytí mimo zpěvněné cesty.
    doufám že se pletu.
    FUMO
    FUMO --- ---
    HNZDD: jo jo, ale jak se těhle debilů zbavíš. Nijak než výchovou k tomu aby nebyli debilové, takovou výchovou, kterou si tu sám popsal, že jsi dostal a já měl asi něco podobnýho. Protože tě lidi naučili mít tu přírodu rádi. Ale tomu by ten singlík mohl pomoci.

    Jinak ale souhlas že kolem Hřebínku je to mazec jak je tam nakydáno...

    ... přiznám se, že dřív jsem třeba i sbíral ty pet lahve a nosil je do kontejneru... ale už jsem to vzdal... jsem moc slabej na to bojovat s debilama. Ale tohle chování vidíš i v praze, jde borec od trafiky, kde si koupil cigára a odloupne ten stanijol a ani se neobtěžuje a pustí ho na zem a s tím stříbrným papírkem udělá totéž a jde stále dál a myslí, že když to nevidí, tak že to není ... tyhle bych rovnou věšel :-)
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    ZUZKAOU: ale jo já jsem dokonce rád za to předražený kolečko ve vesci.. ale mě až tak nejde jen o kolisty, sám na kole jezdim, serou mě nevychovaný debilové který za vidinou adrenalinu a podávání výkonů zkurvěj všechno kolem sebe.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HNZDD: no ten trail by teoreticky mohl soustředit část kolistů na něj a tudíž by jich jinde mohlo být míň....
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    já třeba nechci zavírat přírodu do akvária, sám se docela často pohybuju tam kde se nemá..
    Jen mě dost štve když na místech který mi jsou blízký potkávám bordel z energy tyčinek a vyoraný brázdy - tomu asi rozumíš.
    Dál mě dost štve to že plno "sportovců" který se proženou po cyklodromu (běžkodromu) bere přírodu fakt jen jako tělocvičnu ,skoro nikdo z nich pak není schopen vrátit horám svoje radosti aspoň tím ,že by šel ve svým volnu vysbírat bordel kolem hřebínku...
    Možná ,že mám naivní představy ale asi to bude tím že jsem se po přírodě začal pohybovat jako hodně malej hajzlík s partou lezců-trampů kteří byly o 10-20 let starší
    a ty mě naučily snažit se chovat tak abych toho kolem sebe zkurvil co nejmíň.
    sorry za hříchy napáchané na jazyku českém.. ;)
    FUMO
    FUMO --- ---
    KOPEEK: HNZDD: Lidi chtějí trávit svůj volný čas tam kde to je hezké a snadno dostupné, ty se jim divíš? Já v Praze trávím jen nezbytné množství času a hned jak mohu jedu pryč, nejlépe do hor. Ale o tom to není.

    To že dřív jich do Jizerek jezdilo méně je způsobeno spoustou faktorů a rozhodně není špatně, že tam lidé jezdí.

    Taky si stýskám, že se mi na skalách pletou lidi co to jednak neumí a často svým špatným chováním navíc riskují život nejen svůj ale i ostatních. No ale jako přístup, že by tam vlastně jezdit neměli je mimo.

    Budeme to jako zakazovat nebo co chceš dělat?

    Lidi se musí vychovávat tak, aby věděli jak se chovat a to jim podle mě ten Singlík může ukázat. Protože nejde jen o jednu cestičku v lese co má 1,5km ale i o věci kolem, legendy, propagaci správného chování s kolem v lese atd...

    V ochraně přírody bychom se mohli učit třeba od Belgičanů, ti jsou jednak přísní jednak dobře vychovávají své děti. Btw. oni i vstup na určité chráněná území fakt zakázali bez propustky... k tomu chceme dospět?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam