• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ROFULUSJeštěři a jiní dráčci
    Lidičky dráčky sem myslel živý žádný kreslený karikatury jde nám o varany legouše,agamy ..............díííík!!!
    [ Obojživelníci - chovatelske tipy triky ]
    rozbalit záhlaví
    TULENI
    TULENI --- ---
    ERGIEN: diky za odpoved, nacetla jsem.toho za ty dva dny hafo a asi jenpotrebovaly fakt cas na aklimatizaci, terarko maj pro sebe akorat a vybaveny primo pro ne a nsk uz sluply jak.cervy tak velky cvrcky, tak mam radost ze uz si u nas zvykaj ;))
    ERGIEN
    ERGIEN --- ---
    TULENI: agamky sice přímo nechovám, ale hned první odkaz z googlu mi vyhodil tuhle šikovně vypadající stránku: http://www.lizards.cz/pogona_vitticeps.htm , tak si zkuste něco načíst, jak se o ně starat.
    Základní rada pro jakéhokoliv chovatele: Hlavně jim zařiďte pořádné terárko a správné podmínky (pokud jste už zařídili terárko pro chamíka, tak bude potřebovat upravit.)
    Pokud vám normální cvrčci přijdou moc velký,kupte menší. Taky se prodávaj. Pokud nežerou navolno, zkuste krmit z pinzety. (Ale pokud možno je tak jen rozkrmit, ať si na to úplně nezvyknou, jinak zlenivěj a už navolno žrát nebudou :D ) A nechte jim klid. Pokud máte děti, tak ať hlavně daj teďko agamkám pokoj. A i potom je naučit správně s nima zacházet.
    Ale to jsou jen takový obecný rady, snad se ozve někdo přímo od agamek. ;)
    TULENI
    TULENI --- ---
    Ahoj, jsme uplni novacci, o vikendu jsme byli na vystavisti v Holesovicich s tim ze jdeme nejspis pro chamika...nejspis, protoze mame tri maly deti a jak jsem o nich cetla vic a vic zacala jsem se bat aby ti tri prckove pro ne nebyl az prilis velkej stres...tak jsme se na terraburze pobavili s par chovatelema ti nam prevazne chamika rozmlouvali a deti i my jsme se zamilovali do agamek, ktery nam naopak doporucovali...odvezli jsme si teda dva prcky - maji obe cca. 15cm...no uznavam byla to trosku blbost ze jsme si nenacetli nejdriv vsechny informace a pak teprv je nevybrali...ale kdyz uz jsme tam byli....
    mno mame je tedy od soboty a zatim nic nezerou, procetla jsem x webu a vsude pisou ze nejspis zrat nebudou nez si zvyknou...vcera a dnes je neberem tedy do ruky at maji klid...ale i tak nic nesezrali, trosku jsem jim porosila terarko aby meli aspon vodu, protoze ty z misky se imho taky nedotkly...na ty terraburze nam dopourcili cervi a cvrcky...cvrcci mi teda na ne prijdou docela velky...a o cervech jsem se docetla ze by je meli mit spis vyjmecne, urcite ne jako hlavni masitou potravu...k tomu jim tam davam listy pampelisky a jitrocele a dostali kousek okurky...
    prosim, poradite jestli je to ok ze takovyhle prcci uz vlastne od soboty nezrali? ta co je asi o centak mensi mi prijde uz dost pohubla, je vylezla na vetvi a akorat si olizla par kapek kdyz jsem rosila..ta vetsi se aspon odhodlala a zacala nsk zkoumat terarko...
    tak a jeste jedna mobilovka z cesty domu..
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    Naši noví přírustci do rodiny, jsou boží :). Jsou to ještě miminka, jsem zvědavá, jak porostou

LENUCHAROS
    LENUCHAROS --- ---
    Iris a její macík

LENUCHAROS
    LENUCHAROS --- ---
    Můj další přírůstek. Samička Iris

ERGIEN
    ERGIEN --- ---
    Tak máme nové ještěry :) http://www.youtube.com/watch?v=mI_RLh-f0bo
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    CODE: ono je tam (v regiavetu) těch doktorů více. u pana doktora jsme nikdy nebyli, nemůžu ho tedy posuzovat - jen u dvou doktorek (a návštěv bylo minimálně deset)
    omlouvám se za mystifikaci. neříkám, že nic nevěděly, přístup k člověku i zvířeti mají příjemný. ale v podstatě mě jenom strašily s různejma hororovejma scénářema (které když jsem si poté hledala na netu byly naprosto mimo, třeba jenom pro to, že kočka byla proti takovým nemocem očkovaná)
    to jediné vyšetření, které se mělo (dle mého názoru) udělat jako první, odkládaly s tím, že je moc drahé (a že jsme tam nechali čtyřikrát tolik peněž než to vyšetření stálo jinde, už jsem zmiňovala) ..
    neříkám, že jsou tam všichni špatní - moje osobní zkušenost s nimi bohužel dobrá není
    CODE
    CODE --- ---
    TEEAK: co se tyce plazu, pan doktor jim rozumel a nemel jsem u nej problem
    zalezi na osobni zkusenosti .. k nam byl vzdy perfektni a co jsem videl, tak o ostatnim take
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    CODE: ty já teda doporučit nemůžu (kočku nám mordovali měsíc (o penězích za vyšetření ani nemluvím) po změně veta byla do druhého dne jasně lepší - viditelně neměli ani potuchy, co by jí mohlo být)
    tady http://www.aavet.cz:8886 mi asi před dvěma lety zachránili vodní želvu hrobníkovi z lopaty
    CODE
    CODE --- ---
    Iguana iguana + Tupinambis teguixin
    CODE
    CODE --- ---
    regiavet.cz
    www.veterinarniklinikachodov.cz
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    ...Praha...
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    ahoj, kam chodite k veterinari? nejake dobre doporuceni prosim? chci vzit zelvy a agamu a zelvy na preventivku dekuji...
    PUGUSERES
    PUGUSERES --- ---
    mno jako ja se na brouky nespecializuju ,, proste dyz to veme nakyho na louce do sitky tag to neresim ... samo ze dyz vdim nakyho co uz barvama odrazuje tag ho neberu, ale obcas ji tam naky necham ...
    RAUSEK
    RAUSEK --- ---
    PUGUSERES: Já bych se nebál, že zvíře umře, ale spousta brouků je treba jen mírně jedovatá a to by mohlo zvířetio způsobit žaludeční problémy, navíc brouci jsou sami o sobě hodně těžko stravitelní.
    PUGUSERES
    PUGUSERES --- ---
    mno z jedovatosti brouku strach nemam .. ale donutilas me zagooglit :-) http://ekolist.cz/cz/publicistika/priroda/nebezpecny-hmyz-znate-nase-jedovate-brouky
    KACA936
    KACA936 --- ---
    PUGUSERES: To každopádně.. :) nemluvím o červech.. Já sama jí dávám spíš cvrčky a sarančata.. Červy spíš když je nouze a nemám momentálně možnost dokoupit něco jiného.
    Jinak červy nejsou zrovna nic výživného,ale 2x do měsíce neuškodí.. :)
    O švábech jsem se bavila s teraristou a ty nejsou dobří,jelikož mají tvrdší skelet-krunýř a je pro ještěry hůře stravitelný. Jinak na louce také chytám kobylky a motýly jí moc moc chutnají :)) ale musím si být jistá,že tam kde je chytám není nic postříkáno nějakou chemkou. Jinak k těm broukům.. né všichni nejsou jedovatí. :)
    PUGUSERES
    PUGUSERES --- ---
    problem zatim nikdy .. kobylky, sarancata, ale i klasicky brouky :-)
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    PUGUSERES: co pochytas na louce? to sem slysela ze neni dobry kvuli parazitum, i kdyz asi z moc osvedcenyho zdroje :)) nebyl s tim nikdy zadnej problem?
    PUGUSERES
    PUGUSERES --- ---
    KACA936: ja co vim ... mam jednu eubici .. tak s tema cervama fakt opatrneji .. nekdo rika ze sou malo vyzivny, nekdo ze zpusobujou zacpu ve vetsim mnozstvi ,, nvim ja jedu primarne cvrcky, obcas mensi svaby .... pres leto co pochytam na louce
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam