• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISANTROOPSkinheadská subkultura -historie, móda, životní styl, hudba, film, literatura -žádná extrémní politika ani jiné extrémy
    JAYME
    JAYME --- ---
    KERBOT: no, to bych prave nerek. nevim, kolik metlosu doma chcije na hostie, ale co se tyce tech hiphoperu, tam mam strach, ze ta stylizace do gangsteru casto neni pro nektery jenom modni zalezitost. nekdy fakt cekam, kdy na Konevovy uvidim prvni drive-by :))
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    JAYME: proc to nenazvat stylizaci do tuposti (ja bych klidne ideologii piva-nasili-fotbalu-muziky tuposti nazval) :)). Ale je fakt, ze mam taky posunutou miru tolerance - skinheads mi lezou na nervy, jelikoz tu svoji "ideologii" a odkaz na puvodni koreny berou tak iracionalne vazne, zatimco napr. oldschool metly a luxusne ohakly hiphoperi jsou JENOM k smichu - ani nemaj moc ambici povysovat zabavu a pozerstvi na ideologii ;)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JAYME: to s tim jde ruku v ruce pro oboji ja osobne pro to nijakou slabost nemam :)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    KERBOT: Chybi mi v tvem prispevku to podstatne - jak tedy vypada soucasne skinheadske obleceni? :)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    pro Previta - aby se v ty zaplave pravdivosti neztratil ;) - skinheadsky obleceni, o kterym tady mluvi Jayme, vypada o dost jinak (lip) a relativne slusne, nez zazita predstava o ceskych nacko-skinech zacatku devadesatych let (kanady-bombr-maskace), ktery nejneinformovanejsi mediama vymastena plebs porad za skinheads muze povazovat... tzn pises trochu o nicem jinym, nez je rec.
    JAYME
    JAYME --- ---
    TIGRE: zrovna ty hadry bych jeste tolik nevycital, jak uz jsem psal, v podstate se mi libej, i kdyz ty prachy bych za ne nedal. horsi je ta working class stylizace myslenkova, kdyz si clovek, o kterym vim, ze studuje humanitni vejsku, v hospode leje pivo na hlavu a krici oi oi oi :)) ale tak je treba to brat s nadhledem :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JAYME: urcite mas pravdu prijdou mi stejne trapny hiphopersky hadry - u skinheadu mi to ale prijde o to trapnejsi, ze narozdil od nich hiphoperi si vesmes nehraji na nejaky protispolecensky proces a naopak glimglim pristup, sice trapny ale okazaly hedonismus je jednou z veci, kterou se da jejich subkultura jednoduse rozpoznat zadny workingclass nebo socialni nebo protispolecenske vyzvy u nich nejak neregistruju.
    JAYME
    JAYME --- ---
    (ted jsem si jeste vzpomnel, koupil jsem si na behani trenyrky umbro, tak doufam, ze na me v parku neskoci nejakej zapalenej antifasista :))
    JAYME
    JAYME --- ---
    GANBOY: hele me do toho netahej. akorat jsem se opet nechal zatahnout do debaty, na kterou bych se mohl vysrat (jenze pravda vitezi, visco), jinak me se skinheads poji opravdu jen ta hola hlava z praktickejch duvodu, jedna kosile, jedny boty, a cca 11 let poslouchani ska :) co je na tom pro lidi atraktivniho? nevim. kdyz se vyseru na "ideologii", tj pivo muzika fotbal bitky (tam je tusim jasny, co na tom lidi laka) a budu resit jenom to samotny obleceni, napada me prakticnost, vkus (subjektivni, ale snad se shodnem vsichni, ze na spici nevkusu a trapnosti se skins dlouhodobe nepohybujou, tu obsazuje hiphop, metal a punk vetsinou)? ze ty hadry vypadaj muzne? :) ja nevim, takovejhle rozbor je nefer, neobstoji pred nim totiz zadna subkultura, bez vyjimky. proc ty mas dready? vyjadrujes tim svoje sympatie k jamajskejm rolnikum?
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    HLADOLET: ptam se ja, na tohle se di zeptat do enajakyho 23spirit klubu.)
    HLADOLET
    HLADOLET --- ---
    GANBOY: A co je pro tebe atraktivního na vzhledu ala feťák?
    I když ten výraz ale se mi tam u těch skinheads nelíbí jelikož se nebavíme o pozérech
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    JAYME: ale ja si taky negativnich reakci vzhledem ke sve osobe sem plne vedom a sem ochotny nest brime toho ze budu nalepkovanm jako fetak a na okraji spolecnosti zijici obsasovac cizich pozemku ackoliv to neni(vetsinou) pravda, jde mi o to prijit na to co je pro vas tak atraktivniho na image ala skinhead, nikdy sem se na to neptal, ale zajima me to...
    JAYME
    JAYME --- ---
    GANBOY: aha, takze jakozto clovek, co ma na hlave dready a ve ksichte piercing, mi tady zminujes nejaky predstavy a dojmy vetsiny cesky spolecnosti jakozto neco, o cem vubec ma smysl se vazne bavit? to je fascinujici. tomu rikam konec alternativce :)
    HLADOLET
    HLADOLET --- ---
    GANBOY: většina český společnosti to vídí takhle protože jim to stále chybně předkládaj media
    HLADOLET
    HLADOLET --- ---
    GANBOY: Tak nepoužívej označení skinhead ale používej označení nácek
    JAYME
    JAYME --- ---
    TIGRE: to je pravda, je to smesny, ovsem na druhou stranu, kdyz to budu porovnavat v ramci subkultur, ty hadry Lonsdale, Fred Perry apod. jsou porad vkusnejsi nez treba nejaky hiphopersky teplaky nebo strakaty kamionacky ksiltovky, za ktery utracej tisice pro zmenu hiphoperi :) skinheadsky znacky jsou jediny subkulturni obleceni, ktery muzes nosit v korporaci v ramci dress code a nikdo nemuze ani ceknout :)))
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    JAYME: nauc se cist- mysleno na klasicky nacky--- proste oni tu byli prvni(jakoze tady v CR), takze vetsina cesky spolecnosti kdyz vidi holou hlavu automaticky dela rovnici hola hlava+bombr+tezky boty=neonacista...
    JAYME
    JAYME --- ---
    GANBOY: smarja jozef, i ty, brute?? subkultura postavena na utlaku mensin? prosimte az budem nekdy v pepe, rekni tuhle vetu nejakymu bohemackymu fashion skinovi, co tam zrovna bude, chci si natocit reakci (pokud mi teda ty letici streva, az ten skinhead pukne smichy, nezamazou objektiv).
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    me spis zajima nez touha se odlisovat a nosit nejaky outfit proc zrovna ra-do-by working class nosi ultrapredrazeny tricka .)

kdyz vidim ty texty skinkapel smejici se z maloburzoazie a pak zaostrim a chlapce si prohlednu vidim ze ji v urcitych a to tech nejtrapnejsich vicemene konzumnich ohledech kopiruji ne-li predci :)
    JAYME
    JAYME --- ---
    PREVIT: no to je veletoc
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    JAYME: Nejsou teda taky xenofobni, kdyz se chtej tak odlisovat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam