• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISANTROOPSkinheadská subkultura -historie, móda, životní styl, hudba, film, literatura -žádná extrémní politika ani jiné extrémy
    PEDDY
    PEDDY --- ---
    hlavně dle mě je třeba si uvědomit, že je rok 2009 a ne 1969, je dobrý vědět o kořenech, ale prostě žít v současnosti. Lidi jsou taky z opice a nelezeme po stromech jen kvůli tomu, že to jsou kořeny..takže tak
    MEFISTOFELLE
    MEFISTOFELLE --- ---
    KID_MCHUTT: Já taky ne... jenom jsem teď přišla na spoustu podivných asociací :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MEFISTOFELLE: já se nehádám :)
    MEFISTOFELLE
    MEFISTOFELLE --- ---
    KID_MCHUTT: Tak jak jinak to napsat?:D
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MEFISTOFELLE: já mám na krku teda hlavu :D (promiň, ale tohle mi nedalo)
    MEFISTOFELLE
    MEFISTOFELLE --- ---
    LAUZER: No vida, že to jde... takhle se diskutovat dá. Co se týče historie, souhlasím víceméně s AKTJASou.
    Něco z mých vlastních zkušeností a z toho, co jsem slyšela od starých anglických plešek: ty začátky opravdu s tou jamajskou kulturou spjaté jsou (ale říkat, že skinheads vznikli na Jamajce, jak někdo občas někde úprohlásí, je taky hovadina). S černými kluky ti bílí vycházeli, protože jim přišlo, že si jsou navzájem povahově příbuzní, že mají rádi podobný styl života a líbila se jim jejich reggae hudba. A původně to skutečně nebylo o tom, že je někdo antirasista. SHARPové vznikli až v reakci na nácky v 80. letech. Na začátku se prostě neřešilo, jakou kdo má barvu, nemluvilo se o nějakém antirasismu.
    Ten problém s Pákistáncema nastal až později, kdy byla opravdu OBROVSKÁ vlna jejich emigrace do Anglie. Oni byli ochotní pracovat za míň peněz a tak jim továrny začaly dávat přednost. A to naštvalo jak ty anglické skins tak i ty jamajského původu. Jim bylo vcelku jedno, že ti Pákistánci jsou přičmoudlí, jim vadilo, že jim berou práci. Proto na ně útočili. A to černí i bílí. Tady nešlo o rasu.
    No a vznik náckovské odnože je už něco jiného... to byla extrémní forma téhle původné protipákistánské nenávisti, která se navíc přenesla na rasovou nesnášenlivost obecně, tj. začalo jim mimo jiné vadit i to, že jsou ti Pákistánci "přičmoudlí" a že v Anglii žijí černoši a další přistěhovalci. Někteří takhle pak logicky zavrhli svoje černé kámoše... No a po náccích se objevilio SHARPové.
    Tohle samozřejmě není moje vlastní zkušenost, ale říkali mi to někteří "veteráni", kteří v tom žili.
    Jinak ta iluze o hodných klucích skinheadech je taky částečně hovadina, to přiznávám. Ono to násilí a bitky k tomu od začátku patřily.

K té české vlajce - já si rozhodně nepřijdu jako nějaký buran jenom proto, že nosím českou vlajku. Nedělá mi problém nosit ji na oblečení. A na krku mám českého lva.
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    JAYME: co Gawin Watson a ten jeho kamarad jak se bavej nad starejma fotkama? a ten O'Connor to v osumdesatejch letech se Sroubowakem otocil, u nej uz se neda mluvit o spirit of 69.
    LAUZER: ja si ceskou vlajku na rameni uziju v pracovni dobe a tak po vecerech nosim britskou...
    JAYME
    JAYME --- ---
    JAYME: jeste dodam, scenar k This is England pro zmenu napsal clovek, kterymu tehdy bylo dvanact, videl to detskyma ocima a musel vedet hovno co se deje.. proste vypovedi ocitejch svedku ty doby, kterejm tehdy bylo rekneme 18-25 (a museli tvorit gro ty subkultury) je nak malo, krome tech co to videli z podia..
    JAYME
    JAYME --- ---
    PANPREDSEDA: Aitken tam skoro nemluvil, a kdyz uz tak o muzice a ne o hnuti.. a Buster je proste nechutnej, vypada jak Helena Vondrackova po chemoterapii a mlel tam hovna, promin :) jako ze bejt skinhead znamena milovat svy boty, fotbal a ska :) i kdyz ona je to asi fakt pravda (coz je ale na "hnuti" trosku malo nosny :)).

celkove, kdyz se nad tim filmem zamyslis, tak z ty "hodny" strany tam mluvili jenom hudebnici (coz je dost zavadejici, mj proto, ze spousta lidi, ba mozna i vetsina!, co ska posloucha ba i co ho hraje se skins nema nic spolecnyho) a deti (respektive i lidi v +- nasem veku), pro ktery je to uz retro a znaj to jen ze zkreslenyho vypraveni.. ja jsem se tesil, ze tam uvidim ty pravy, dneska ctyriceti az sedesatilety spirit of 69 skins, ktery to zazili nazivo, ale takovej tam byl jen jeden, ten tvuj Ir a ten byl z druhy strany bariery :)) ostatni ty slunickovy antiracist skins se zrejme ufetovali, umreli ve vezeni nebo se z nich stali naglove :)) tak cloveka to nutne nuti k pochybam.
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    LAUZER: kdyz sem se prodral tema nadavkama, tak mi vetsina reci prisla rozumna... napr. o ty "kampani", jak sou skinhiti vlastne super chytri clovicci co kourej marianku a nemaj radi rasismus trefny... pac, kdyz pak clovek, co o sobe dost verejne rika, ze je skinhead a v radiu hlasa, ze skinehads nejsou rasisti, protoze vznikly na jamajce, je dost tristni... na druhou stranu tahle "ocistna kampan" podle me nebyla nijak silna, pac stale dost lidi o nerasistickych skins nema ani poneti, a vnímali ji hlavne lidi uvnitr sceny...

dal si nemyslim, ze skinheadi byli od zacatku rasisti, ani ze byli proti rasismu... proste je ta otazka nezajimala, pac nebylo proc to resit, aspon na prelomu 60. a 70. let. Ska a reggae proste poslouchali a poslouchaj. Co se ale moc uz nezminuje, je fakt, ze v mezi temahle lidma bylo (mozna i je, a asi by stale meloú) nasili beznou soucasti dne a zabava. Treba kdyz Simonon v Death or Glory vzpomína svoje skinheadsky obdobi, rika neco v tom smyslu, ze byt skinheadem, te neochranilo od nasili od dalsich skinheadu, ale treba Teddys se mezi sebou (tolik) neprali. Proste to byli vostry kluci a kdyz je zacali stvat pakistanci, pac jim nekdo nakukal, ze jim berou praci, tak se do nich opreli, ale od cernossky kultury se neodvratili, coz dokazuje treba song Skinhead a Bash Dem... a jeste sem chtel napsart neco a jak je to dlouhy tak uz nevim... du pracovat...
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    ...krom toho pochybuju ze se o skinheadech da rict ze byli vzdycky proti rasismu a ze to byli sharpove tak jak je zname ted. hele treba spousta ceskejch sharpaku nosi britskou vlajku a ceskou vlajku uz jim kdosi (to bych rad vedel kdo/jaka organizace) vsurgeroval jako buranskej ekl, ale nenapadlo vas jak pusobi britska vlajka v britanii?
    co sem tak ruzne videl nebo cetl tak (kdyz uplne pomineme BNP) byli skinheads vzdycky chapany jako "nackove" a "subkultura spojena s nasilim a nenavisti" protoze nekdo kdo zacne nosit vlajku svoji zeme a k tomu ma vojenskou image zacne byt hnedka spouste lidem trnem v oku. protoze treba nebyl ve valce a snazi se vypadat jako vojak nebo co. protoze nosi vlajku svoji zeme a nechova se jako rychlosipak atd.
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    MEFISTOFELLE: no vis uprimne, ja vidim problem treba i v ty "historii skinheads". zkus se nad tim trochu zamyslet. pripada ti normalni ze britsky delnici vitaji s otevrenou naruci pakistance a jiny pristehovalce, kupujou si drahy obleky a chodi parit na skacko?
    dost pravdepodobne to bylo v dobe kdy jeste nebyly problemy s prachama a nebo to byli delnici co byli nejakym zpusobem zabezpeceny, popr. samponi.

kazdopadne to jeste nebyli skinheadi jak je zname dneska tj. dziska, naka bunda do pasu, hola hlava, tezky boty atd.

cela ta "historie skinheads" na me hlavne pusobi strasne umele, je to cely napsany aby autor tak nejak poukazal na to ze boneheads sou uplne umeli a ze nejsou opravdovi skinheads.
    argument ze "puvodni skinheads poslouchali skacko a bavili se s pristehovalci" a sharpove jsou opravdovi skinheadi narozdil od nacku protoze "navazali na puvodni skinheady" je dost chatrny a cele to pojeti skinheadske historie vypada dost umele. proc tam neni neco o odlisnosti redskins, oiskins nebo jakychkoliv jinych umelych skatulek vymyslenych kdovikym od puvodni delniku kteri meli prachy na drahy obleky a radi parili na hudbu pristehovalcu kteri jim jeste nezacali vadit? :D
    MEFISTOFELLE
    MEFISTOFELLE --- ---
    PANPREDSEDA: Tak pivo mám ráda taky, ale třeba fotbal mě nikdy nebavil a asi nebude. Ze sportu já radši box.

Jinak mě tak napadlo, že se mi zdá, že několik málo lidí kouká na fotbal jenom proto, aby se do té scény víc napasovali, protože si myslí, že to skinhead "prostě musí". Znám jednoho takového a osobně mi to přijde strašně moc nepřirozené.
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    MEFISTOFELLE: coz o to pivo mam rad :o) no ale s tim fotbalem to neni tak zhave
    MEFISTOFELLE
    MEFISTOFELLE --- ---
    PANPREDSEDA: Laurel Aitken byl fajn... ale třeba ten poněkud obézné pán s tím: "správný skinhead musí mít rád pivo a fotbal..."... no nevím:).
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    MEFISTOFELLE: Me se asi nejvic libil Laurel Aitken, jak vzpominal na stare casy (zrovna mi tu hraje jeho koncert), nasledovanej tim cernochem z Montrealu (na jmeno si bohuzel nevzpomenu a poustet si to a hledat ho tam se mi nechce), kterej velice rozumne popsal k cemu muze dochazet z nenavisti mezi nackama a antifasistickejma skinheadama.
    A ani ta holcina a ten jeji mi jako hloupoucci troubove neprisli.
    MEFISTOFELLE
    MEFISTOFELLE --- ---
    VITTI: Pravda. Italská fašistická zkušenost nutila lidi už od roku 1945 ke snahám vymanit se ze stínu fašismu. V umění zaměřovali pozornost na partyzánský boj proti fašismu neo na italský venkov. No a názorově se později uchylovali k levicových směrům.
    Ale třeba Německo nese to samé stigma a tam SHARPové k levici neinklinují. Ale co... každá země a národ je jiný.
    PANPREDSEDA: Za náctileté trouby bych je taky nepovažovala. A ten černý pán se mi taky líbil a mluvil rozumně.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    No já měl jejich koncert ve Finsku a celkem se tam ukazovalo na letadla. Taky si lámu hlavu s tim Heydrichem no. Možná je to nějakej pseudonym někoho z toho plátku :-))
    MISANTROOP
    MISANTROOP --- ---
    PEDDY: B and H ? Já myslel, že s tímhle zrovna AB nemaj nic společnýho.
    "Jens wants to send his salutes to Reinhardt Heydrich for starting what he is going to finish". Jens se svým postojem by u nás v Čechách asi byl moc a moc populární.
    PEDDY
    PEDDY --- ---
    http://3.bp.blogspot.com/_TUYL4n1lxhc/SYHGk4dUO0I/AAAAAAAAAsQ/NYUvSE_A-Aw/s1600-h/Agent+Bulldogg.jpg

Starý a zajímavý rozhovor se švédskou kapelou Agent Buldogg, mnohé zajisté překvapí z jakého zinu a odpovědi kapely...i když asi se vyvinuli...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam