• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISANTROOPSkinheadská subkultura -historie, móda, životní styl, hudba, film, literatura -žádná extrémní politika ani jiné extrémy
    SM3RK
    SM3RK --- ---
    AKTAJSA: teda ja videl jen zivak v tv.. a bylo to hrozny..
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    Ty covery od Winehouse se mi všeobecně líbej...
    HONZEEN
    HONZEEN --- ---
    a od Amy Winehouse to taky neni k zahozeni :D
    HONZEEN
    HONZEEN --- ---
    HLADOLET: me to pak napadlo, ze si to myslel asi jinak, z druhy vlny me teda nic nenapada, i kdyz treba You're wondering now od Specials me docela bavi.
    HLADOLET
    HLADOLET --- ---
    PANPREDSEDA: tak to já jsem jednoznačne pro Tootse.o)
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    HLADOLET: Pokud mi uznas i cover reggae klasiky, treba Monkey Man se mi vic libi v podani The Specials - nic proti Tootsovi a Maytals, ale proste od Specials mam ten song radsi.
    HLADOLET
    HLADOLET --- ---
    Tak to já já myslel covery z druhý vlny.o)
    HONZEEN
    HONZEEN --- ---
    HLADOLET: konkretne ve ska? tak treba desitky pecek z prvni vlny, co jsou covery filmovejch melodii nebo ruznejch pop slagru. To chces fakt vyjmenovavat jo? Treba jenom tisickrat provareny Skatalites maj ve svym repertoaru takovejch songu x. (James Bond, Guns of Navarone, Exodus, I Should Have Known Better...)
    HLADOLET
    HLADOLET --- ---
    HONZEEN: který covery jsou lepší než originály konkrétně ve ska to by mě zajímalo.o)
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    PINCASO: Taky si myslim, ze nezabijeji. Treba prave Skinhead Girl si rad poslechnu jak od Symaripu, tak od Bad Manners, Specials i od The Oppressed. Jde jen o to, jestli mam naladu na reggae, rychlejsi ska, nebo ten Oi smrnc od Oppressed.
    HONZEEN
    HONZEEN --- ---
    PINCASO: a zvlášť v reggae nebo ska je tolik coverů, o kterých ani netušíš, že to už to covery něčeho jsou. A kolikrát ty původní verze neměly s reggae vůbec nic společnýho.
    HONZEEN
    HONZEEN --- ---
    PINCASO: Protoze je kolikrat cover mnohem lepší než původní předloha, protože díky coverům se třeba povede oprášit starej song, kterej by tak možná mohl upadnout v zapomnění, protože některé kapely, co hrajou covery je nehrajou jenom z důvodu nedostatku vlastní invence, ale protože tak vzdávaj hold oněm původním verzím, nebo kapelám které je nahrály, atd atd...
    PINCASO
    PINCASO --- ---
    HONZEEN: Proč si to myslíš ???
    HONZEEN
    HONZEEN --- ---
    Nezabijeji.
    PINCASO
    PINCASO --- ---
    Jinak k tem coverum by jsem mel taky neco . Nedivim se , ze clovek zapomene odkud je original . Vdyt jmenovany song Skinhead Girl se nahral tolikrat a hraje uz ho dneska kazdej . Od Oi! po SKA . A vnucuje se otazka : Nezabijeji covery originalni songy ???
    PINCASO
    PINCASO --- ---
    Mužeš být trošku konkretnější ???U jakých box setu ti to příjde ???
    PINCASO
    PINCASO --- ---
    Trojan Ska Revival je vybornej box set, znam ho ale momentalne nemam . Jestli mohu doporucit, tak Trojan Producer Series Box Set . Nedavno jsem ho obevil a mam z neho radost jsou tam nahravky od producentu jako treba Lee Perry , Harry J , Joe Gibs atd. atd.
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    AKTAJSA: A me tu zrovna hraje :o))
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    PANPREDSEDA: no jo... ja na tu verzi od Symaripa uplne zapomnel... mozna je to tim, ze v mym iPodu ta pecka na Skinhead Moonstop chybi... zvlastni...

http://www.youtube.com/watch?v=DvInAcF-PPc
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    AKTAJSA: No Skinhead Girl vysla poprve (aspon co ja vim) v roce 1970 na Skinhead Moonstomp od Symaripu, coz je necelych deset let pred zacatkem 2tone ery. Znam ji v podani The Specials a Bad Manners (kde mi prijde srandovni vers: "she was my weight, my size" zpivanej Busterem Bloodvesselem :o)) a pak taky treba od The Oppressed, ale to uz jsme kousek jinde.
    Staci?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam