• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISANTROOPSkinheadská subkultura -historie, móda, životní styl, hudba, film, literatura -žádná extrémní politika ani jiné extrémy
    JIMBUSHE
    JIMBUSHE --- ---
    JIMBUSHE: Protoze PUNK je predevsim urcita revolta v postoji ke spolecnosti jako takove. Jakym zbusobem das svuj postoj najevo je jen na tobe. Proto sem psala i o tech pravidlech, ktere ma na sobe kazdy mlady zacinajici pankac. Tam preci zacina kazdy, ne ?
    JIMBUSHE
    JIMBUSHE --- ---
    ROUGE: Pockej pockej.. Punk, ale je hudebni subkultura ke ktere politika neodmyslitelne patri, ale neni prioritou a ke ktere i ty drogy patri pokud nebudeme uplne striktni.
    ROUGE
    ROUGE --- ---
    JIMBUSHE: nekecali o fetisizaci drog v punku, netlacili na pilu s politikou, neoslavovala se "punková pivní pohoda", jenom o ní trochu kecali a dikybohu žádný Pistole atd. jako ve starších dokumentech... njn nemoh tam dát natvrdo číráky s krabičákama, toluenem a drogama co squatujou barák a dobře že tak...
    JIMBUSHE
    JIMBUSHE --- ---
    ROUGE: Souhlasim stebou. Z tehle strany je to pochopitelne, ale i ten samotny punk ma sva ,,pravidla" a svuj postoj ke spolecnosti. Spousty veci stoji preci i jen za tu zminku, treba..
    ROUGE
    ROUGE --- ---
    JIMBUSHE: mohlo by se zdát že 518 dělí alternativce na škatulky a může jim to uškodit, ale třeba to subkulturnim lidem pomůže...
    ROUGE
    ROUGE --- ---
    JIMBUSHE: straight edge je super nápad, ale ve všech podmínkách nejde bejt drugfree, Hošek je mimo tuhle dobu ale Amrit z bejvalejch Michaels Uncle a nynějších Thanx je jiný kafe... Nikdo tam nebyl SOCKA jako spousta punkeru, nebyla by to dobrá reklama...
    JIMBUSHE
    JIMBUSHE --- ---
    ROUGE: aha aha je mi to jasny. Nezacla sem cist od zacatku )) Co se tyce tv poradu Kmeny dil Punk, tak sem takova na vazkach.. Kazdopadne me nezaujal. Z jedne strany starej typek co mel svy doby pomerne zabavnou kapelu a z druhe strany kluci co se snazi poukazat i na tu zodpovedne nadhernou stranu punku..
    Jak rikam, nezaujala me zadna z techto variant a ani jako celek to nepusobi jako neco co ma smysl.
    Vysledek je takovy, ze ztoho je opravdu hodne citit zaujatost autora a jeho nepochopeni vuci vsemu co neni jemu blizke.
    Dokazano i samotnym dilem RAP, ze kteryho je i znat umysl se jen opet a zas zviditelnit a nic jineho..
    ROUGE
    ROUGE --- ---
    JIMBUSHE: já punk miluju, jde o ten dokument
    JIMBUSHE
    JIMBUSHE --- ---
    ROUGE: zbohatlicky hovadka ? zalezi vcem vnimas ten punk. punk podle meho ma mnoho projevu a pohledu na svet. je to dost individualni zalezitost.
    ROUGE
    ROUGE --- ---
    FORTRESS: jeden typek mi po shlidnuti Punku řekl ze punx sou zbohatlicky hovadka a ani se mu nedivim...
    SM3RK
    SM3RK --- ---
    http://www.majalesostrava.cz/program/#stage=druha-scena Business na ostravskem mjalesu ?? :O :D
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    ROUGE: Proti gustu žádnej dišputát.

Celý kmeny mi přišli jako sračka, viděl jsem jenom ty tři subkulturní. "Hrajem fotbal proti rasismu - prohráváme 3:0" weeee
    ROUGE
    ROUGE --- ---
    FORTRESS: radši se budu bavit s přátelským romákem a budu doufat že se nepremaha když se baví s někým kdo vypadá skoro jako nacek než abych poslouchal NS kecy o tom kde "sme to vyhráli" a "který kluci sedí" atd. Rasismus je citlivý téma...
    ROUGE
    ROUGE --- ---
    FORTRESS: omfg já fakt nechci zase ty puberťáky co nosej trika kapel kde sou všichni starý skoro jak můj fotr a vykládají mi blbosti o cikanech - já mám právě cikány děsně rád!
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Protiromsky vlny zase prijdou jak se jen udělá trošku hezky. Periodicky se vrací jako prázdninové obsazení squatu zdivočelou mládeží.
    ROUGE
    ROUGE --- ---
    Lidi, ja jsem tuhle zjevne nasral spoustu lidi tim ze jsem dal do jednoho klubu svoji fotku s potetovanym xichtem (schytal jsem spoustu urazek, achich ach boli boli)... Nevite nekdo o cernobilych fotkach soc skinheadu s chybejicima zubama, tetovanim na obliceji a vsude mozne? Myslim ty STARY fotky, ne mugshoty americkejch nacku... Uz sem tenhle dotaz nekdy nekam daval, Gavin Watson to neni... Miluju tenhle styl.
    70-80ky, skinheadi nevi jestli sou nackove, fetaci, pankaci nebo kriminalnici, vsude echt hnusny tetovani, v tiwku zpravy typu "skinhead zcichanej redidlem zapalil detsky kocarek" a podobny bulvarni kraviny ktery maj sokovat lidi a naladit je proti "nezadoucim", proste totalni bordel :P

ja vim ze presla protiromska vlna a v mode je ted oblikat se jako hipster, zvat svoji holku na vynunany kaficko se sojovym mlikem a poslouchat soul, ale snad muj cas nekdy prijde, jeste nez skoncim na ulici a budu si pujcenou jehlou slehat subutex nebo suboxon nebo co to tedka frci mezi lidma ktery maji "fakt velkou depku" :PPPP zapalil bych leda prazdnej kocarek, kdyby mi hrozilo ze v zime umrznu, treba by me system na chvili nekam schoval, stejne je to o tom ze zoufali lide delaji zoufaly veci ale nemeli by ublizovat ostatnim :*******
    ROUGE
    ROUGE --- ---
    Trochu sem prestrelil, skinheadu je spousta druhu a v Kmenech a v tomhle klubu se proste zamerujete na ty nejklasictejsi, o tom to je. Bud neznam dost skinheadu nebo nevim, komplet uniforma, trojansky helmy, mods terce, skutr, pivni parta samejch takovejchhle typku, to zavani pozerstvim a tim ze vsichni pracujou na vyssich postech.
    Vetsina jsou spis oi/hc skins co maji spatne placenou praci (nebo sezonni) a ani nezije v Praze, s trochou stesti to nejsou zrovna NS nebo nazichuligani. Vladimirovy Kmeny jsou dost bezduchy a navic se tykaji jenom Prahy. To co si clovek muze precist na wikipedii + moudra nahodnyho scene veterana a par fotek na kvalitnim papire atd., suvenyr.

Nejvic je to, ze za Kmeny, ktery zasahly spoustu lidi, stal rapper Vladimir, v mode je rap a divna elektronicka hudba a touhle modou se inspirujou vsechny subkultury. Tohle bylo vzdycky, 80ky a punk trochu do diska treba. A cast o skinheads dopadla takhle a klub na nyxu je taky snobsky tradicionalskej.
    Nebo sem si tu akorat potreboval ulevit...
    ROUGE
    ROUGE --- ---
    MISANTROOP:
    NE7RA:
    No, to byli chuligani. Znacky jako treba Burberry, Sergio Tachinni ale vpodstate cokoliv co je zrovna luxusacky, ono se to hodne menilo. Prej to nosili aby nevypadali jako rvaci ale treba jako turisti, modylci, diskomladez atd. Kdyby ses dneska porval s romem a mel na sobe komplet od Steinara, pusobilo by to komicky, nackove taky vypadaji po ty velky protiromsky vlne radsi jako diskanti/hopperi.
    Ty "strasny hadry" mely zrevne znamenat spis "tradicni" skinheadsky nez chuligansky obleceni, protoze pochybuju ze lokalne vyrabeny a na praci urceny hadry byly drahy jako veci z dovozu ktery nosila uplne jina spolecenska trida (protiklad skins - "peacocks", manekyni).
    A zaroven ty hadry nejsou ani dobry na manualni praci... ani to neni dobry kdyz se ma clovek prat... Ty hadry odpovidaji tehdejsi dobe a je uchylny ze se o nich furt v souvislosti se skins pise kdyz jsou dulezitejsi veci nez obleceni.

Kdyz si prectes Kmeny, vypadaji skinheadi jako uchylka nekterejch chlapu ktery jsou akorat normalni chlapi. Drinking uniform. Kopirovani UK retrostylu... Navic uz je ten styl tak proflaklej, ze to pusobi dost divne kdyz proste skinheadi delaji co se od nich ceka a vypadaji pri tom jako skinheadi.
    Rozpor vidim v tom ze se tam porad mluvi o working class a spis o tom ze delas nejakou radovou praci manualniho razu, ale mas zvlastni uchylku nosit to, co je uz x let predrazeny a neprakticky. Driv se to nosilo protoze to bylo delnicky. Stejne tak ty skutry, to je proste snobismus, tady v cechach je u tyhle spolecensky vrstvy normalni spis nejaky starsi auto, skutry byly v britanii tehdy v mode, spirit of 69... Kolik kluku a holek bude chtit bejt soucasti takovy subkultury? Ale Kmeny jsou uhozeny stejne, at uz knizka nebo TV dokument sponzorovanej Budwarem.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Jak dnes poznat skinheady? Pryč jsou časy holých lebek, dnes se maskují v davu
    http://www.blesk.cz/...dnes-poznat-skinheady-pryc-jsou-casy-holych-lebek-dnes-se-maskuji-v-davu.html
    BADMANNER
    BADMANNER --- ---
    MJECH: 7.3. V ČB
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam