• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPC hry (PC/PSX/XBOX/Wii/...) a ostatní SW - diskuze o prodeji, nákupu apod.

    POZOR! Toto není bazar. Nově inzerujte zde:

    [ tržiště / počítače / software ]

    [ tržiště / hry / počítačové hry ]

    Diskuze, kde Vám poradí ohledně ceny a toho ce je fér a co ne:
    [ BAZAR u NYXe - diskuse o cenach, nabizenych produktech a o tom co se smi a nesmi ]

    Pokud máte nějké návrhy, či nápady ke klubu, tak je prosím směřujte ke mně do pošty.

    rozbalit záhlaví
    EZEE
    EZEE --- ---
    N0NECZ: zajimavy, to jsem nevedel, dokonce u nas existovalo i PSX centrum co jsem mel kousek od baraku a ted je na andelu..ale to ty asi vis jako repak :)
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    EZEE: PSX je spíš domácí multipřehrávač s vsazenou herní logikou PSka. Nicméně pro PS1 se u nás i po světě stejně vžilo říkat tomu PSX, i když opravdové PSX je něco jiného.
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    EZEE: PSX vyšlo jen v Japonsku...
    http://en.wikipedia.org/wiki/PSX_%28DVR%29
    EZEE
    EZEE --- ---
    SHARINGAN: pockej PSX a PS1 je rozdil?:)
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    EZEE: tak proč chceš 360 ?

    btw. naposledy !
    Sony Playstation aka PS1 aka PSone

    Sony PSX aka PSX
    EZEE
    EZEE --- ---
    WRATA: hele to me ani nemrzi, ja mam stejne nejradsi PSX hry nez ty PSP a PS3 :) GT2, Medievil, RE1&2, MGS, Dino Crisis, to je proste neskutecna nostalgie ktera pro me ma hodnotu vic nez nejakej killzone na PS3 :) jeste cejtim tu novou PSX kdyz jsem ji vybaloval a tu atmosferu okolo :))
    WRATA
    WRATA --- ---
    EZEE: MGS 4ku si na PSPcku fakt nezahrajes :)
    EZEE
    EZEE --- ---
    SHARINGAN: wow nice reply:) diky! kdyz pominu PS3 exclusivky jako uncharted ktery me moc nakonec nevzalo, KZ ktery me jako FPS vubec nebere a MGS ktery si zahraju na PSP v konverzi, tak me to porad nejak tahne k tomu neznamu, xbox, uz jen ze jsi rikal ohledne tech online sluzeb a MP ktery jsou pro me stezejni, tak tech 1500 za rok je chujovina (nehlede na to ze to muzu mit aspon za nakupku)ale QYDO rikal ze se da kupovat i treba za 20kc na mesic v akci kdyz trefi. argumentuju si tim ze PS jsem byl vernej celej zivot tak zkusim tu konkurenci :)
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    N0NECZ: no nejlepší že jo :D ale pařim už jen šestku a Dark Ressurection... trojka je sice ultimátní dalibor, ale už mi tam chybí moc technik a nedávám to :)
    PIETA: podařila se mi zachovat tak desetina toho co sem měl :)
    jinak co se týká těch účtů, tak na tohle se prostě vzahuje EULA a neuděláš nic.. naopak Sony to právě docela ulehčilo absencí regionálního bloku na média a ani nebanuje fake účty ( klidně by mohli ), což je fajn :) a aspoň už sou ty regiony jen tři a né milion jak u DVDček :)
    PIETA
    PIETA --- ---
    SHARINGAN: Vida, tak někdo i ty staré originálky má. (-:

    Já třeba mám dva účty, český a americký, a dva sloupečky her. Na americkém účtě mám pár dolarů z předplacených karet, které mi kamarád dovezl z dovolené - takže to určitě udělat jde, ale Sony to člověku moc neulehčuje.
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    SHARINGAN: Na Medala kašli. Tekken ! :)
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    PIETA: jj to sem docela koukal že PS3 nemá ten region lock... mám právě Enslaved z Austrálie a v pohodě jede :) ale jak řikáš, na DLC bych si musel založit PSN účet pro třetí region...

    jinak ten Dance Central je asi jediná věc na Kinect kterou bych taky chtěl :)

    jinak dík, že si mě opravil ohledně těch PS1 her, to sem vůbec netušil... když sem právě vybíral konzoli tak mi spolubydlící řek že starý hry nejedou, tak sem žil v domnění že si fakt starý pařby nezahraju a teď sem tam šoupnul Final Fantasy 6 a už pařim :D to je dobrý vědět, to si dám o víkendu prvního Medal Of Honora :D
    PIETA
    PIETA --- ---
    N0NECZ: Já jsem tam chtěl dodat "ale kdo by to dneska hrál z originálek", ale pak mi to přišlo celé zbytečné. (:
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    PIETA: Tak hry z PS1 jsou imho celkem pase. Ty emuluju už i na netbooku. PS2 mi stále leží v krvi, meuluje se dost blbě. Takže je to takový support nesupport.
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    SHARINGAN: Jj. Proto bych v tomhle případě bral taky PS3, kdybych stál před podobným rozhodnutím.
    PIETA
    PIETA --- ---
    Hlavní je si uvědomit, že ať si koupíš jakoukoliv konzoli, výrobce se bude pravidelně chovat jako naprostý hovado. (-:
    Třeba - na sony můžeš hrát hry z jakýhokoliv regionu, ale je strašnej problém koupit DLC pro hry, který nevyšly v Čechách - musíš mít platební kartu s adresou ve státech, a podobné okliky. Xbox, aspoň co vím, má u spousty her region control, takže když to nevyjde pro tvůj region, tak si nezahraješ vůbec.

    Sám mám ps3 a celkem spokojenost, ale xbox má taky spoustu věcí, který bych rád - Dance Central pro Kinect, třeba.

    SHARINGAN: Hry z PS1 na PS3 jdou, z PS2 ne (s výjimkou těch úplně nejstarších konzolí, co už se dávno nedají sehnat).
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    N0NECZ: jj to je pravda... ještě sem se taky zapoměl dodat, že Doug Lombardi z Valve potvrdil, že multiplatformní hry s podporou Steamu budou za jednu cenu pro všechny platformy... tzn. koupenej Portal 2 na Steamu budeš mít jak na PC či MACu tak na PS3... za což sem hrozně rád, protože část kamarádů sou PC gamers a část má PS3, takže si občas musim vybírat platformu podle toho s kym si to chci zahrát :D
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    PEBAR: pravda, neco takovyho jsem taky videl pro PS3 nez prisel move. pokud si vzpominam, tak tu konkretni pistoli musi ty hry podporovat, takze si myslim, ze se starsima hrama to nepujde. ale zkusenosti s tim nemam.
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    SHARINGAN: Ohledne indie her bych dodal, i když jsem nečetl uplně celý ale jenom tak přeskákal bodově - příjde mi že hodně z XBOX360 indie her se dostane i na PC, který Ezee tedy vlastní. Na PS3 s dostanou se zpožděním nebo vůbec.
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    EZEE:

    nejdůležitější sou prostě hry...

    360 : Gears Of War 2,3, Halo Reach, Halo ODST, Fable III, Alan Wake, Ninja Gaiden 3, Crackdown 2, Forza 3,4 ( a možná Dead Or Alive, pokud se developeři rozhodnout ze softcore porna vrátit ke konceptu bojovky )
    PS3 : God Of War 3, Gran Turismo 5, Final Fantasy 13 : Versus, Metal Gear Solid 4, Killzone 2,3, Uncharted 1,2,3, Heavy Rain, Yakuza 3,4, The Last Guardian

    360 má definitivně výhodu v FPS, jednak je jich víc a imho se líp hrajou s 360 controllerem... pokud hraješ ale FPS na PC, tak se budeš FPS na konzolích obloukem vyhejbat...
    exkluzivních titulů je na každý straně samozřejmě mnohem víc, ale jmenuju pro příklad ty imho největší jména... záměrně neuvádim rádoby 360 exkluzivity jako Splinter Cell Conviction nebo Left4Dead2, protože vim, že máš i PC - což je jedna z věcí ke který sem se já přiklonil při výběru konzole a to že 360 tituly vyjdou často i na PC, kdežto PS3 Only, je nemilosrdně PS3 Only :)

    pak je tu taky downloadable content...

    360 : oproti PS3, velký množství console indies... jen ty nejlepší se po pár letech dostanou i na PS3 ( Castle Crashers, Might and Magic : Clash of Heroes, Plants vs. Zombies )
    PS3 : porty her z PS1, porty her z NEO-GEO

    pole kde XBOX360 prohrává nejvíc je hardware...
    doporučuju nahlédnout zde : http://gear.ign.com/articles/111/1116182p1.html
    mě si PS3 získalo především díky podpoře Blu-ray a jednoduchý výměně disku

    oproti tomu nejvíc vyhrává na poli network supportu...
    XBL má mnohem vychytanější systém komunikace přes headset, lepší online rozhraní, celkově lepší support pro online nakupování nebo hraní... ovšem platíš 1500 ročně za gold účet a gold účet potřebuješ i na to aby sis zahrál se sousedem mulťák... silver (free) účet ti dovolí se koukat jak někdo hraje online :) líbí se mi že některý věci si můžeš kupovat za MS points, který získáváš za achievementy...
    PSN je komplet zdarma... jak používání, tak hraní online, dema, updaty, Playstation Home atd... ovšem stojí to dost za hovno... developeři PSN jsou bohové nepřehlednosti... a komunikace přes PS Bluetooth Headset je posraná po všech směrech... PSN má taky ekvivalent XBL Gold účtu, a to PSN Plus... cenově vychází zhruba nastejno a výhody jsou automatický updaty všech tvejch her a každej měsíc kupa věcí zdarma ( o jejichž kvalitě by se dalo polemizovat ), exkluzivní dema a přístupy do betaverzí, early accessy atp... nicméně hry který dostaneš zdarma můžeš hrát jen když máš zaplaceno PS Plus...

    v momentální době je taky určitě dobrý brát ohled na nastupující motion gaming... čili MS Kinect vs. PS Move
    Kinect bohužel stojí skoro to samý co 360... nicméně koupíš kameru a máš to, nepotřebuješ další ovladače...
    PS Move kopíruje systém Wii, ale kromě kamery ještě kupuješ Motion Controller a ( nikoli nezbytně ) Movement Controller... a pro každýho dalšího hráče kupuješ další..
    nicméně tenhleten element sem naprosto přestal řešit protože splitscreen gaming už dávno zemřel... na Xboxu se stejně u většiny her akorát střídáte a na PS3 většinu mulťáku hraješ online takže člověk se kterym hraješ už svuj hardware má :)
    slyšel sem že dost lidí má problém se samotnou funkcionalitou a že má Kinect přehnaný požadavky na tvoje oblečení, postavení kamery atd... neměl sem možnost si to pořádně ověřit, hrál sem na Kinectu jednou a úplně vožralej, ale příde mi to jako bullshit, řek bych že funguje v pohodě...

    další věc sou opět hry...
    Kinect je jasná volba pro casual hráče... tvoje mladá to bude milovat, tvoje babička to bude milovat... můžete mejt okna, házet si míčkem, hrát si s pejskem atd. atd.
    pro hardcore hráče určitě vyhrává Move... Killzone 3, Resident Evil 5, Heavy Rain, Socom 4 ale samozřejmě i hry pro casuals, jen jich bude určitě míň, protože babičky nebudou umět s controllerama...

    a nakonec pak asi charakteristický vady obou produktů...

    PS3 má imho mnohem horší gamepad než 360 ( nicméně to sem si vyřešil koupí custom controlleru, kterej kopíruje systém 360 controlleru, ale neni tak posraně obří :D ), aspoň teda co se týká ovládání...
    PS3 nepodporuje hry z PS1 a PS2... pouze konverze, který si můžeš na PSN zakoupit... starý CD/DVD ale nevyužiješ...

    360 se dost často přehřívá ( nevim jak je to s tou novou slick verzí ), Microsoft to řeší PRODEJEM externího větráku...
    360 je nezdravě moc poruchová... přehřívání a následné RROD ( http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_technical_problems ) dokáže člověka docela nasrat :)

    muj verdikt je takovej, že by si měl každej vybrat především podle toho co chce hrát... nicméně já sem si zvolil PS3 a to z následujících důvodů :
    1) exkluzivní tituly ( Uncharted, Heavy Rain a GT5 sou prostě víc než Halo, Gears Of War a Fable )
    2) nechci platit za to že můžu hrát online - za to už platim svýmu providerovi
    3) mám PC... hodně her Microsoft hodí na obě svoje platformy... u SONY jiná varianta neni...
    4) Steam
    5) hardware
    WRATA
    WRATA --- ---
    M4Y4: Za dnema kinectovych her se plati 80 MS points
    M4Y4: 18 mesicu je dost dlouho nez se na to zacnou objevovat "hardcore" hry.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam