• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    KONNY: To je bohužel realita. Ještě hůř se zachází s kuřatama nebo se slepicema na vajíčka. Co je menší zlo? Jíst vajíčka nebo nosit kožešiny?
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Ja jsem si loni k Vanocum poridila luxusni kozeny kabat az na zem a okamzite se stal mym nejoblibenejsim kouskem satniku :) A mym snem je poridit si kozich ze stribrny lisky, ale to uz tak optimisticky nevidim... :)

Jinak co se tyce ekologickych (a pseudoekologickych) nazoru, tak plne souhlasim s Talankou a Anique - pokud s nejedna o ohrozene druhy (nebo treba tyrani zvirat), tak na tom nic spatnyho nevidim, kuze/kozesina je uplne stejna vystupni surovina jako treba maso. Spim na ovcich kuzich (i doma), kolem krku nosim lisku (ktera ma i cumacek a packy:)) a nic mne netrapi (az na moji alergii na chlupy - mozna je to bozi trest?:)). Jenom se trochu bojim, ze jednou potkam nejakeho ekologickeho silence a ten mi muj krasny modni kousek postrika sprejem...

ANIQUE: Hod sem fotku :)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    toe dobrá haluz takhle na jaře začít řešit oblečení a všechno z kůže...
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    ANIQUE: tak zase jsou činčilí farmy, ne? :o)

Ale, ale bobr za tři stovky musí bejt super. Bych ho rozpárala na kostými. Hehe :o)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    TALANKA: No, myslela jsem to tak, že třeba ta činčila je zvíře, který se stáhne a zlikviduje bez dalšího užitku. Zároveň ale není ohrožená.

BTW v zimě jsem si koupila kožich z bobra - v sekáči za třista - musí bejt hrozně starej a nemám z toho morální výčitky. Akorát mě na ulicích přestali otravovat greenpeace a duha.
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    KRMELEC: Ale z prasečí kůže se taky vyrábí. já z ní mám moc pěknou peněženku :o)

Jinak souhlasím s Anique. Lepší, než tu kůži spálit. Nevím, co je špatnýho na prasečích, hovězíh kůžích, ovčích a králičích kožešinách. Já třeba osobně to beru jako zdroj tepla a symbol kvalitních výrobků.
    Třeba rozhodně kvůli bandě pseudoekologistů nebudu jezdit na koni v syntetickym sedle, který ho odře (jen příklad). Podle mne je kůže potřeba a rozhodně je ekologičtější než plast.

ANIQUE: Já jsem někde mluvila o činčilách? :o)

Každopádně vybíjet zvířata, kterejch je na celym světě padesát je prasečina
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Do záhlaví klubu jsem psala (kam se to podělo fakt nevim), že klub je pro příznivce i odpůrce. Tak třeba já, kdybych byla odpůrce, tak by mě minimálně zajímalo, proč mají lidi důvod mít to rádi. Kůže se běžně berou ze zvířat, jejichž zbytky se poté dále zpracují na maso atd. Kožešiny občas taky (králík, jehňata..). To je naprosto přirozený. Zabít, nakrmit se, využít zbytky. Jiná kapitola jsou vzácné kožešiny. Zvířata se chovají přímo za účelem získání kožešiny, zbytek zvířete se zneškodní. Mj. o diskuzích na toto téma je tento klub.

TALANKA: Činčila není ohrožené zvíře.

Samozřejmě je tento klub i o módě. Příští týden začnu tunit nástěnku, kde budou informace o těchto materiálech, rozdělení etc., pak prodejní místa, zakázková výroba...
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    TALANKA: tyjo ještě že prasata nemají kvalitní kožešinu, jinak byste mě pranýřovali za to, že si jednou denně neodpustim pravou zabijačkovou pochoutku, tsssa.
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    Spíš by mě zajímalo, jestli tohle je klub pro nebo proti.

Každopádně já mám kožešiny ráda, pokud jsou z neohroženejch zvířat. Takžeklidně se budu vozit na sedle z hovězí kůže (viz obrázek dole - mimochodem zrovna tahle značka sedel je moc fajn) a spát na ovčích kůžích...
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ANIQUE: Obstojna serie, to dite mi obzvlast pohlo zluci.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Tak pro začátek:

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam