• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    HLOH: vadilo by ti dítě??
    HOOB
    HOOB --- ---
    HLOH: sakra to zrovna něco mám a ještě je to vod nás nedaleko nu pěkně se činňte a pošlete nějaký vobrázky
    HLOH
    HLOH --- ---
    A jestli ti do té doby nedoručí pošta kosu tak ti nachystám rovnou novou...
    U nás balík není takže bude na cestě nebo v Praze.
    RAEL
    RAEL --- ---
    Přijedu.
    HLOH
    HLOH --- ---
    RAEL: 10.-12. října
    RAEL
    RAEL --- ---
    Příští víkend prosím myslíš jaké přesně datum: Aby nedošlo k omylu. na ty já mám štěstí.
    HLOH
    HLOH --- ---
    Pokud někdo pojede autem tak to, jinak je sem celkem slušné spojení vlakem(zkus vyhledat Praha-Závratec)cca dvě hodiny.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Jak dlouho to tam trvá z prahy a který dopravní prostředek je na to nejlepší?:)
    HLOH
    HLOH --- ---
    Tak jsem dnes naložil tři kozí kůže, pokud máte někdo chuť uspořádám příští víkend malý vorkšop (a pokud chuť nemáte a nedorazíte alespoň zbyde víc kůže pro mne:-))
    Bude se činit kůže s chlupem i bez, můžem si zkusit vyrobit nějaké sedlářské nářadí v kovárně(šídla, značkovače stehů, nůž na kůži a další podobné) a pokud se podaří kůži vydělat tak z ní něco ušít(doufám že přijede někdo kdo umí šít líp než já aby ty výrobky vypadaly trochu k světu)
    tady
    to bude
    RAEL
    RAEL --- ---
    HLOH: To vypadá sakra dobře. někdy vyzvim více o postupu!
    HLOH
    HLOH --- ---
    Slíbená fota.
    Balík kozích kožek co jsem dostal:

Nejhezčí kozlík:

A tady je první pokus o vydělání kožky z králíka:
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    ANIQUE: Paráda!

Já se teď snažim od kamarádů myslivců vydyndat lišku. Ale prej se střelí tak dvě za rok :O(
    HLOH
    HLOH --- ---
    Už mám vydělanou kožku z králíka, sice jsem ji vespod trochu potrhal a u hřbetu je tužší použitelná však bude.
    Činil jsem kamencem a solí.
    Také jsem od souseda dostal nasušené čtyři kůzlečí kožky (jeden kozlík je nádherně tříbarevný) a radu že nejlepší škrabkou na tuk a blány je obyčejná lžíce.....
    Fota dodám zítra.
    RAEL
    RAEL --- ---
    Jo tohle! Aha Tak jo :)
    HLOH
    HLOH --- ---
    RAEL: Tak já něco zkusím vyrýt a pošlu ti to s tou škrabkou a kosou...
    RAEL
    RAEL --- ---
    Jinak kdyby byl zájem, můžu pro vepsání na nástěnku dodat postup na výrobu pergamenu.
    RAEL
    RAEL --- ---
    HLOH: :))) To nevim. Asi jo. Můžem zkusit. Ale nepůjde moc detailů a bude málo výtisků. Kůže je dost měkká, musel aby se zafixovat lepidlem a pak teprv tisknout. když to někdo vyreje, vytisknu.

BTW: Zajímavá struktura vzniká na pergamenu z kůže uhynulého zvířete. Krev se srazí v žilkách a výsledný pergamen je pak tmavě žilnatý...
    HLOH
    HLOH --- ---
    Tak mě napadlo, jak by vypadal takový kožoryt kdyby se to otisklo...
    Jestli by tam byla vydět nějaká zajímavá struktura.
    RAEL
    RAEL --- ---
    ANIQUE: Aha. V knihařině se používá vybrušování, ale je to něco trochu jiného,. Musí na to bý zvláštní usně a dělá se to v ploše. Na tohle cos dělala by nemuselo být špatné použít rydla na lino. Zvlášť jestli jsi použila nějakou pevnou a silnou kůži (vidim, že jo ;)

HLOH: Tak to jsem zvědavá!
    HLOH
    HLOH --- ---
    ANIQUE:
    Ty dva co tam byli zabydlení utekli pro tohodle jsme byli u sousedů....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam