• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    SEBEL: To máš ze zkušeností?:) Já na neodborný předměty nemusim, heč:)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    ANIQUE: Spustu nudy, materiály, spustu nudy, zpracování, spoustu nudy a prudy na praxi při dělání nudnejch úkolů, pokud možno sériovek tu samov věc pořád dokola a nakonci vylezeš, něco umíš a nejvíc tě stejně naučí tvůj první zaměstnavatel...
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    SEBEL: Asi půjdu na školu a chci vědět, co všechno se tam můžu naučit:) Vím, že je nejjednodušší jít na školu a pokecat s mistry, ale nyx mám teď po ruce:)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    ANIQUE: Potřebuješ přímo sedláře co dělá sedla?
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Je tu nějaký sedlář? Zná někdo nějakého sedláře?
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    ANIQUE: Tak koukej, ať je to brzo :o)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    TALANKA: Děkuji, děkuji! Až budu mít náladu se někdy zase nechat vyfotit, tak ukážu:)
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    ANIQUE: Korzet je parádní :o) Ještě by ses v něm měla vyfotit :o)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    JANDIS_01: jj souhlas taky sem neco takoveho mivala
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    SEBEL: Hmmm většinou jsem problém neměl... gumuju to takovou jakoby surovou gumou, což mi ukázal jeden švec a jde to ze všeho perfektně... zeptám se schválně co je to za matroš popřípadě vyfotím....
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    JANDIS_01: S tím odstraněním chemoprénu s tebou nemohu souhlasit. Jde dobře jen z hlazenek. Jak je to semiš, štípenka, nebo hrubé od hlazenky, jde to buď hůř, nebo vůbec...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    ANIQUE: prenocel mi byl doporucen jako obuvnicke lepidlo na kozene boty a musim rict ze drzi!
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    Chemoprén je dobrý na dvě kůže k sobě nebo na vyztužení jemné kuže papírem... lepili jsme ale k sobě většinou hovězí hlazenici teřba na podržení před šitím u sedel brašen a podobně....takže spíš sedlařina. Jemnou kůži jsem s tím lepil jako futro dovnitř. Chemoprén má ještě tu výhodu že jde poměrně dobře z jakékoliv kůže docela dobře "vygumovat" když oslintáš co nechceš čemuž se nevyvaruješ... doporučuji odzkoušet.

ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    SEBEL: Ok, j že teď budu dosti pracovat s kůží a jsou to dost důležitý věci, tak abych to něčim nevykurvila...
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    ANIQUE: Btw to lepidlo co napsala maunt je tuším dost podobný chemoprénu. Nejlepší je to vyzkoušet.-)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    ANIQUE: Optám se:-)
    RAEL
    RAEL --- ---
    SEBEL: IMHO ti to stále docela jde :)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    AXTHEB: Já se ptala kvůli tomu smajlíku:) ještě jsem ho na nic nepoužívala, tak nevim:)

SEBEL: Děkuju za vyčerpávající:) Mountbatten mi doporučila toto: http://obchod.hlubna.cz/lepidlo-prenocel.php . Jde mi konkrétně o to, že když sešiju dva kusy k sobě, tak se mi tam volně plácaj švový záložky, který mi vaděj pro další manipulaci. Koženou vrstvu korzetu sešívám spolu s výztužnou vrstvou z tkanin. Ty informace, cos mi poskytl si ukládám a... Myslíš, že bych si někdy mohla s mamkou pokecat? Za to, že by mi to vysvětlila bych jí klidně dala peníze nebo něco:)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    ANIQUE: Takže informace od mamky:
    Pro profesionální šití z kůže, se nepodlepuje, ale kupuje se kvalitní a pevná a dělá se do ní jen podšívka.
    Pokud ale chceš méně kvalitní kůži použít třeba na korzet a bojíš se, že by se ti vytahala, roztrhala, použij na šití Robinol, což je takové spešl lepidlo, které se časem ztratí, ale nenechává stopy. Látku je lepší dávat našikmo vláknem, aby trochu pružila. Po sešití ti lepidlo časem vymizí, ale korzet je zpevněný tou látkou.-)))

Chemoprén nedoporučuji ani na lepení měké kůže na měkou kůži, protože tvrdne až moc a mění vlastnosti kůže v daném místě:-(

Egh... doufám, že jsem to vyjádřil správně, v poslední době mi netová komunikace dělá problémy, zůstávám nepochopen:-(
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    AXTHEB: A často zanechává stopy na té látce kterou to podlepuješ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam