HLOH: Co se týče hrotu tak ho máš asi správně profilovanej bude do kosočtverce s velmi ostrou špičkou. Na šití mám radši uší hroty zhruba 3 cm dlouhý. Kulatý šídla nemají většinou špičku ostrou a to z toho důvodu že se s nimi píchá do děr ve kterých už jsou nitě např. při zapošívání, protože tímhle bys tu nit přeříz a navíc jí nesmíš ani propíchnot. Hnusná mi přijde ta rukojeť.. Potřebuješ takovou která je relativně úzká s koncem do tvaru hrušky a jakoby dělá profil písmena J. Měl by se ti ten konec opřít do dlaně a ten J profil dělá to že s nim tlačím na jehlu když jí nemůžu dostat skrze díru (ušil jsem toho ručně fakt hodně) Natáhni ruku jako by si se hlásil ve škole, s dvěma prstama nataženýma a zbytkem prustů složeným do dlaně, když k tomu přidáš nůž nebo klidně propisku tak pochpíš jak to myslím s rukojetí a držením šídla. Základ je že když šiješ tak jedeš dvěma jehlama proti sobě, máš to upnuté ve svěráku kterému se říká kůň a neměl by si pouště to šídlo vůbec z ruky... Hledal jsem teď šídlo po bytě ale nenašel. Stavím se v dílně a vyfotím ti ho... Zeptám se i po těch samotných hrotech protože jsem je tam někde viděl.. Jinak to kolečko pokud nemá úplně ostré hrany a mezery mezi zubama jsou dělané obloučkem a relativně nízké tak se dají použít i jako falešný šev.. uděláš do kůže linku namočíš, necháš trochu zavadnout a projedeš tím kolečkem.. vypadá to efektně.