• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    ANIQUE: to zní dobře :o)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ANIQUE: super, to bych se rada zuscatnila.
    RAEL: akce z jineho ranku, kuze se tyka pouze okrajove;)jen ze se tam potkame.
    spis to vidim na ten workshop
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    ...jako co se týká koženého oblečení, tak pár vědomostí mám, když koupím konečně to lepidlo na švové záložky atd., tak můžem udělat nějakej workshop.... Hlavně od září chci udělat střihovej workshop... Nejen ty klasický postupy hotovení střihu a modelový úpravy, ale i různý fígle a tak...
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    NUFINKA: tak to už nejsou malé tloušťky (hlavně ta béžová). Chce to mít aspoň nějaké nářadí. Co z toho chceš dělat? Jinak moc nevím, kde začít radit :o)
    RAEL
    RAEL --- ---
    LIMONADA: Co je FA a nemůžu se tam taky zeptat na zkušenosti někdy časem? ;)
    TALANKA: Má kozlečí... Na psaní s emusí trochu vybrousit a povrchově odmastit ale ne moc. Zavolej mu... Pošta.
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    RAEL: Mno, to by bylo fajn. ale scháním pergamen na psaní, jestli to má taky :o)

BTW - mám se zeptat, jak hodně je složité činění ovčích kůží. Kamarád má ovečky a teď ho napadlo, že si z nich ušije plášť pro baču :o)
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    LIMONADA: cerna okolo 1,5 mm bezova 2-3 mm uvidim zda to dnes stihnu
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    NUFINKA: tloustka? jestli dnes miris do FA, tak ti muzu rict sve prozatimni zkusenosti osobne;)
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    RAEL: cerna je uchvatna semisovka, bezova - to neumim popsat - byla puvodne urcena na pracovni rukavice - z bezove si planuju spachat nejaky pasek / doplnky a z cerne bych chtela neco na sebe pokud to zvladnu zpracovat
    RAEL
    RAEL --- ---
    LIMONADA: Uka! :) Už se těšim. pořád si plánuju vyrobit nějakou tu taštičku, ale ještě jsem se do toho nedala. nechcete někdo udělat workshop?
    NUFINKA: Závidi závidi! Přírodní? Já jsem dostala krásnou šedou štípenku, takl vymýšlím, co s ní :)
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    jinak jsou to veprovice o prumerne velikosti 30 x 50 cm +-
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    tak sem od tchyne dostala darem 2 pytle kuzi - pytel cerne a pytel bezove..... v zivote jsem z toho nesila - nejake cenne tipy pro zacatecnici?
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    tak jsem jak vul chtela zakladat audi na praci s kuzi=D
    koukala jsem na tohle audi kdyz to bylo zalozeny a akorat tu byli aktivisti a pak na nej zapomela.....a filtr mi ho nevyhodil.

konecne jsem se dostala k praci s kuzi (njn, prazdniny, jinak cas skoro nemam) a vytvrorila si korzetovy pás a tasticku na opasek. vyfotim a nadhodim, mam z toho celkem dobry pocit=)

k tem aktivistum, ja kozesiny z typicky pouze kozesinovych ktere jsou pestovane v desivych neprirozenych podminkach odsuzuju. s kozesinama ziskanych z uzitych zvirat nebo prirozenou smrti problem nemam.

kuze? dle meho naprosto nenahraditelny material, jak uz tu padlo, zadnej goretex a podobny blbosti nemaj vsechny skvele vlastnosti kuze.

a me oblibene rceni, jez se tyka i masa: preferuju zvirata s laskou vychovane a s laskou zabite.
    ale kuzi jsem nucena pouzivat prumyslovou z velkochovu, neznam nikoho kdo by mel domaci hovezinu=/
    RAEL
    RAEL --- ---
    TALANKA: Gara Otrokovice. Můžu Ti poslat telefon na jejich obchoďáka. Necháš si to poslat poštou. podle toho, jak velký a z jakého zvířete chceš je to odzhruba tří stovek do tisícovky...
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    Což mi připomnělo - nevíte, kde sehnat pergamen?
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    RAEL: To zní zajímavě.)
    RAEL
    RAEL --- ---
    Seminář společensta českých knihařů. Budějice... Byli tam nějací zahraniční i čeští obchodníci.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    RAEL: A kde jsi byla?
    RAEL
    RAEL --- ---
    Tak jsem si přivezla pár bonbónků ze semináře. Vyčiněný kravský žaludek, kůže z kuří nožky, hada... Krásnou červenou kozinu, ale je tak jemná a měkká, že se na knihařinu moc nehodí :( A pak taky asi pět pergamenů. Vrcholem nabídky byla IMHO kůže z pštrosí nohy. Vypadalo to suprově, ale já jsem nevymyslela, co s tím :( Taky měl ještěrky, rybí kůže a žáby :))
    WEE
    WEE --- ---
    Shanim nekoho, kdo by mi byl schopen na zakazku usit kozenou penezenku....
    nebo budu vdecna treba jen za typ, kde by mi to mohli usit.
    Cena dohodou.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    TALANKA: Jako můj táta=šmajdám:) Ale Bulldogy to přežily bež úhony pár let...
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    ANIQUE: A nechodíš spíš blbě? :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam