• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    MAIKA: kuze z psa, ale tech chovanych na kuzi by se mela dat koupit v kožesnictvi
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    MAIKA: zkusila bych se spojit s preparatorem lebek - kdysi sem s jednim sedela v hospode a dost si stezoval ze odpadu (masa, organu a kuzi) ma hodne a musi to nejak extra skladovat a platit odvozy do kafilerky. Zel kontakt nemam...
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    MAIKA: Ty jo, to se bude u nás blbě schánět. Kdysi jsem měla doma stáhnuté kočičí ocásky (o které jsem vlastní blbostí přišla) a to mi dala teta kamarádky, která pracovala normálně v kožešnictví...
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    hele prosim tady vsechny
    nekamenovat
    ale

kde se dá sehnat dostatečné množství kožešin z kočky nebo psa???

a čínské bistro nee :)

diky
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    sukňový worshop: 5. září volné jedno místo a 19. ještě tři...
    RAEL
    RAEL --- ---
    V čistírně mi vyčistili bez potíží dvě karakulské ovce a kozla... kdysi. Ale v domácích podmínkách mi to přijde složitý. Návody praví mnohé o benzinu, křídě a kdovíčem ještě...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CNV: imho cistirna kozesin, ale nikdy sem tam nic nedavala. jedna je treba v praze naproti paladiu
    CNV
    CNV --- ---
    LIMONADA: Vyčistit, vyčiněná už je.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CNV: vyčistit nabo vyčinit?;)
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    CNV: No v Hradci Králové ve Futuru mají čistíru, kde píšou, že čistí i oveččí kožešiny. Takže na to musí existovat i čistírny.
    RAEL
    RAEL --- ---
    Nemoc z povolání a taky porucha. Kůže=>useň, useň je to, co je vyčiněné. To, čím se potahují bubny je takové polotovar, nejblíže podobné pergamenu...
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    RAEL: a právě jsem zjistila, že jsi mi asi rozlouskla první část kvízu, a to co to bylo za kůži. Teď ještě musím zjistit, kde ho sehnat a jak se s ním pracuje. Na oděvy to nepotřebuju ;o)
    díky
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    RAEL: například se jí potahují bubny nebo se dřív používala v obuvnictví jako prostřední vrstva. Je velmi pevná a téměř zcela voděodolná. Případně mám dojem, že z něčeho podobného (tak nějak zpracovaného) se dělají pamlsky pro psy.
    RAEL
    RAEL --- ---
    CNV: Nic o tom nevím, Google vyplivuje podivné věci... Možná bych riskla čistírnu...
    CNV
    CNV --- ---
    Dá se doma nějak vyčistit kůže z beránka? Podotýkám, že je samozřejmě s chlupama a o ty jde především.
    RAEL
    RAEL --- ---
    Hodně tenká průsvitná kůže? Nikdy jsme nic takového neviděla... Nedokážu si představit, že by kůže mohla být průsvitná... K čemu to potřebuješ? Pergamen je často promaštěný až do průsvitna, ale pochybuju, že je použitelný na oděvy...
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    Netušíte, kde se dá sehnat taková ta hodně tenká průsvitná kůže? Mé běžné zdroje zklamaly.
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    ANIQUE: ja bych mela - vzhledem k nize uedenemu :-)
    RAEL
    RAEL --- ---
    Přinesu na ukázku nějaké kůže...
    O ano, směr výroby je tedy stejně podstatný a stejně použitý jako u knih :) Nakoupím a uvidíme.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ANIQUE: no rozhodne bych si klidne dala konzultaci, ale to jeste nakou dobu potrva nez se k tomu dostanu, fnuk=/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam