• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    GOURYELLA
    GOURYELLA --- ---
    Tak fotky. Nevim, jak je cenna..

WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    GOURYELLA: no tak kdyby ses rozmyslel hod mi do pošty cenu prosím...díyk
    GOURYELLA
    GOURYELLA --- ---
    WOJTYLA: Udelam nejakou fotku. Nevim, kolik za to muzu chtit.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    GOURYELLA: kdybych měl peníze tak bych jí koupil...co by jsi za to chtěl?
    GOURYELLA
    GOURYELLA --- ---
    Zdravim,
    mam doma kuzi z krokodyla - druh nevim. Ma neco pres metr na delku. Asi ze spodku krokouse. Ocas az hlava.
    Na boty to neni ale neco peknyho by se z toho urcite dalo spichnout.
    Da se prodat?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CNV: no pokud jsi to nekoupila u číňanů na stánku nebo na ebay z hongkongu, tak dá...
    CNV
    CNV --- ---
    LIMONADA: Šev na uchu je taky zatavený.

WOJTYLA: Ta tam je. Jestli se jí teda dá věřit...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CNV: pokud je kožená bude na ní nekde na cedulce značka kůže taková ta značka co je dycky na koženejch vecech
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CNV: asi jedine ji poskodit. jestli je lakovana, tak to jde poznat tezko.
    co na uchu, to videt neni?
    CNV
    CNV --- ---
    Existuje způsob, jak poznat umělinu od kůže, když nevidím na rub? Mám kabelku, která by měla být kožená, materiál je silně lakovaný, všechno vyztužené jako prkno, nikde žádný šev nebo kraj - buď je založený do rubu, nebo zatavený. Žádná typická kožená vůně se z toho neline.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Nemáte někdo tuchy o nějaké dostupné pražské čistírně, kde by beze škod vyčistili kůži s vlasem? Nemyslim kožušinu, ale matnou oděvní kůži...
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    WOJTYLA: Mám nějakej rawhide, respektive řemínky starý a zažloutlý nemaj už tu bílou barvu... Jinak to je to v podstatě na surovo vydělaná kůže bez chlupu která trochu prosvítá... je tuhá asi jako dýha (ne úplně dobré přirovnání ale jiné mě nenapadá).. dělá se s tím tak že to namočíš a něco uděláš (jednou jsem tím viděl obšité sedlo co dělal kámoš) Po uschnutí je zase tvrdý a hodně tuhý..
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    Což mi připomnělo, že kdysi byl v Hřišti sedm (nebo jak se jmenuje ten pořad s pohádkama na jedničce), kde byl právě švec, který ukazoval boty podobné tomu, co popisuje Limonada. Napsala jsem si jeho jméno do telefonu (Pavel Svietly), ale nemůžu ho nikde vygůglit. Neříká vám to něco?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    doufám tedy že jsem to napsal dobře...:-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    zdravím, nemáte prosím, někdo nějaké pojednání o Rawhide? kde sehnat jak s tim dělat a tak?

díky moc
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    tak nejak uvazuju uz delsi dobu nechat si udelat boty na zakazku. mate s tim nekdo zkusenost?
    mam predstavu mixu vyktorianek a martensek, na masivnimpodpatku, a s poradnym vzorkem (boty predevsim na zimu, maj nahradit dosluhujici marteny)

tip na nastence: kdo to je, maji nekde ukazky sve prace?
    mate nekdo tip na konkretniho dobreho sevce?
    mam uz nalezeno nekolik stranek na netu co se mi zdaj dobry, ted jen obejit to vsechno s navrhem....
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    TALANKA: no to ja ho nakonec presvedcim o berankovi neboj, ale zeptat jsem se musela :)
    diky
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    MAIKA: sorry, ale vycpat si spacák kočkou je LH jak stejno :o/
    Vyřiď Pavoukovi, ať si koupí ovci a nevymejšlí voloviny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam