• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    PPAVON
    PPAVON --- ---
    CNV: otázkou zůstává čemu říkáš vhodná kůže? na co, tudíž z čeho ta kůže je, tlouštka, budeš to dělat na stroji nebo v ruce...
    RAEL
    RAEL --- ---
    CNV: Já poznávám jen vhodnou kůži na knihařinu. Ta musí být netažná, což je asi vlastnost, kterou na oděv potřebuješ, na kabelku méně, takže už Ti poradí někdo jiný ;)
    CNV
    CNV --- ---
    RAEL: Tady v Brně vím o jednom kutil obchodu a nějaké kůže jsem tam viděla... i zbytky, zajdu tam kouknout. Akorát mě napadá, že ani nevím, jak vhodnou kůži poznám :)
    RAEL
    RAEL --- ---
    CNV: Nebo starý kožený kabát ze sekáče ;)
    RAEL
    RAEL --- ---
    CNV: V Gaře http://www.gara.cz/gara_cz/produkty.html ale třeba v Praze se dá taky v různých "kutil" obchodech, často taky kožené galanterie nebo samotní brašnáři mají "odpad" ale celé kůže v Gaře na objednávku. Případně ještě Solnice, ale od nich jsme nenašla stránky.
    CNV
    CNV --- ---
    Kde vlastně sháníte kůži? Třeba něco, z čeho by se dala udělat kabelka?
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    Mám dotaz. Maminka mi po důkladné probírce staré skříně věnovala stříbrnou lišku včetně hlavy, paciček a ocásku. V tlamičce má takový kolík, kterým se chytá ocas, aby z ní vznikl límec. Jenže byla v pytlíku s kuličkami proti molům a ocas se jí díky kuličkám úplně vysušil a odlomil. Je nějaký způsob jak kožku něčím napustit aby zvláčněla a dala se sešít?

Díky moc za odpovědi diabolka...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    RAEL: nejni zač, když narazíš na nákej problem dej vědět když budu umět poradim...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    NATHAELEN: zas modrej kožich jen tak někdo nemá!:-)
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    CNV: buď ráda, že ti ho odmítli. Mně ho takhle v čistírně obarvili na modro :o(
    CNV
    CNV --- ---
    RAEL: Taky fakt.
    RAEL
    RAEL --- ---
    CNV: No a nebylo by to vlastně jedno? Špinavej ho stejnak nosit nebudeš stejně jako rozpadlej ;) IMHO v pohodě.
    CNV
    CNV --- ---
    Mám takovej starej kožíšek lemovanej chlupama z berana. Je jako prase a v čistírně to nechtěli vzít, protože by popraskal povrch. Tak jsem to vzala a zkusmo jsem v ruce přemáchla kousek lemu v Perwolu. Po uschnutí jsem to rozčesala a vypadá to dobře. Můžu to takhle vyprat celý? Není v tom nějaká zrada, jako že se ty vypraný chlupy po půl roce rozpadnou nebo tak něco?
    RAEL
    RAEL --- ---
    WOJTYLA: Díky :) Konečně se do toho musim pustit.
    PRKOSH
    PRKOSH --- ---
    pokud byste sháněli kůže v praze doporučuji www.repositorium.cz je to stejný dodavatel jako do kutila na florenci ale za poloviční až třetinový slevy. a na dohodu sežene i jiný kůže.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    tohle je nádhera ale to neumim...:-)

http://www.youtube.com/watch?v=pPaJhHPDoxI&feature=related

zbytek este pohledám

WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ANIQUE: tady je asi nejlepší tutoriál ohledně pouzder a hlavně výroby tlačenejch pouzder na kudly

http://knife.cz/Knifecz/Technika/tabid/57/ctl/Details/mid/384/ItemID/255/Default.aspx
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    WOJTYLA: Děkuju, ráda bych:)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ANIQUE: matroš kupuju u kutila na florenci nebo na ujezde...(obojí praha) šití ukončujuvrácením se o jednu dírku a zavázáním vzadu na uzlík... ty dva konce ty dratve...no a ten basketovej vzor - na to je raznička taková stejne jako ty pulmesíčky...kuže se navlhčí a postupně se to tam razí...skládá se to jako cihly. pokud by byl zájem mužu nekde najít na netu náký tutoriály podle kterejch jsem se učil...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam