• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    CNV
    CNV --- ---
    LIMONADA: Barvení na černo jsem zrovna četla na Knife.cz - lihovým mořidlem a mazat, dokud saje.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    nevite nekdo kde bych si mohla nechat vycistit a pripadne obarvit dlouhe kozene bile rukavice? bile uz nikdy nebudou, chtela bych je nacerno, ale sama to riskovat nechci - bojim se pousteni a taky aby to chytlo stejnomerne.

nemate tip?
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CNV: namoc to ridkeho roztoku selaku (rozpousti se v lihu) a pak dej do formy/natahni na formu dle ktere to ma mit tvar a nech uschnout. drzi to fest, zalezi na mnostvi selaku.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    CNV: zkus zde, nechám to na erudovanějších (Římané máčeli své zbroje ve vroucím oleji tuším)

Knife.cz - Fórum - Kůže
    http://www.knife.cz/default.aspx?tabid=53&g=posts&t=287&p=31
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    a chci se zeptat, nevite nekdo kolik muze stat projmuti kabatu - dubenaku, proste toho z beranku? jeden jsem ted dostala, ma v pase vazacku, ale i tak bych ho radsi trosku projmula. vzdavat se ho nechci=)

takze pokud mate tip na nekoho kdo toho bude schopen za nejakou rozumnou cenu sem s nim=)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CNV: bud podlepit kuzi - ale pak to bude silnejsi a o dost tezsi ze.....to uz je skoro lepsi vzit silnejsi kuzi.
    to podlepovani jsem videla, ale vubec netusim kde by ten vlizelin nebo co to je na kuzi mohli prodavat a jak se to da nalepit.....
    CNV
    CNV --- ---
    Jak můžu zpevnit měkčí kůži, třeba když si chci udělat taštičku nebo pouzdro na brýle a chci to pevnější? Můžu to prostě celoplošně podlepit ještě jednou kůží nebo tvrdým plátnem?
    CNV
    CNV --- ---
    Mám starosti, aby mi to ladilo s kabelkou, chápete.
    Stejně nejdřív musím roztáhnout ten zatracenej nárt, abych v nich vůbec mohla bezbolestně chodit.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    CNV: jako já ti na druhou stranu rozumím, taky jsem koukala na ty nový boty rozpačitě, ale kolem a kolem - ony vydržej jako nový jenom chvilku a zas až tak úchylný to neni... prostě nový boty:)
    CNV
    CNV --- ---
    Nedělejte si ze mě šprťouchlata!
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ANIQUE: A oplácat bahnem, špatně umýt a zbylé částečky bahna zakrémovat dovnitř. A chvíli mlátit do špičky šutrem z různých úhlů, aby vypadala okopaně. A urazit venku kousek asfaltu, rozehřát ho horkovzdušnou pistolí či nad plamenem a nanést pár kapek na rozhraní podrážky a svršku. A vzít podrážku rašplí aby vypadala sešlapaně. ;)))
    A není jednodušší koupit v sekáči už odborně obnošené? ;)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    CNV: Šmirgl?:)
    CNV
    CNV --- ---
    WOJTYLA: Ráda bych to rychlejc.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CNV: pul roku v nich chodit venku?
    CNV
    CNV --- ---
    To je pravda, nakrémováním trochu ztmavnou.
    Jinak čekala jsem radu ve stylu "půl hodiny přejíždět jelenicí", něco takového neexistuje? :)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CNV:
    ALDARION:
    pokud to neni semis tak nakremovat, ozkouseno nekolikrat
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    CNV: Zdá se mi, že když se nakrémují/naolejují tak ztmavnou a už tak nově nezáří (a navíc jsou naimpregnované a vůbec), ale možná chceš něco víc a to pak nevím...
    CNV
    CNV --- ---
    Dá se na kůži nějak uměle udělat slabá patina? Konkrétně: lehce ojet hnědé boty, aby tak nezářily novotou?
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    PERTAKOIN: imho na poříčí, naproti palladiu
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    IGNIS_FATUUS: Hledám spíš někoho kdo by mi to byl schopný rovnou i udělat. Ale kožešnictví to vypadá že nějaká existují, tak pokud nebude mít nikdo žádné reference, tak je prostě obvolám...
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    PERTAKOIN: existuje nějakej velkoobchod s kůžema, skus googlit, je to někde v Praze, ale ještě jsem tam nebyla, něco jako Aped na kůži..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam