• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CNV: tak herkules, nebo jinou diskerzi...ale "chemoprenoidní" lepidla jsou na kuži nejlepší...
    CNV
    CNV --- ---
    Potřebovala bych poradit lepidlo na kůži - na lepení kůže+kůže a kůže+guma (podrážka). Pokud možno v plechovce, ne v tubě. V Karsu jsem viděla Unilep RS1, ale to je asi něco jako chemopren a na ten nemám moc dobré vzpomínky...
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    ALI_EN: Hlavně si myslim, že bez podšívky by to asi ani nebylo dobrý pro tu kůži... Já bych pod to hodila bavlněnej šátek, může frajersky čouhat:) Nevím, no, jakmile jde o vypodšívkování, tak se člověk musí smířit, že si to sám těžko vyčistí, i když hedvábí by mohlo bejt fajn a zbytečně by nezesilovalo už tak tlustej matroš...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    máme dotaz. Motorkářský kožený trojcípý šátky - používá se u nich podšívka? Hedvábná nebo jiná? Strjda motorkář tvrdí, že nemusí, ale surovák kůže by přece nechávla žmolky, ne ..
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    vynikajici napad
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    RUTHAN: No já o ničem nevím a nikdo jiný evidentně taky ne. Mohlo by bejt lepší nechat si to ušít na zakázku?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Tak jsem do toho Kutila (sakra ja myslel, ze je to prijmeni majitele) volal a prodavaji jen material a nebo nejaky maly veci, ale rozhodne ne hadry, takze jako nic moc.
    Volal jsem na par dalsich mist, ale snad nikde nemaji skladem v praglu kalhoty nebo kabat, vsechno je to na zdlouhavy objednavky, az na jeden shop s moto hadrama.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Nenašel jsem pokud to nemá nějaký geniální název jako potřeby pro řemeslníky :(, ale pak bych čekal, že tam budou mít jen polotovary a ne hotový zboží, ale můžu se plést.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Neměl by někdo prosím aspoň přesnou adresu toho Kutila v dlouhy nebo na ujezdu? Nějak se nemuzu doklikat na netu..
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Ahoj ptal jsem se asi před rokem cca na to samý, nicméně teď konečně mám trochu času a třeba se něco změnilo.

Potřebuju obchod s kůží v Práglu, kde bych sehnal, černý kožený kabát a kalhoty, klasiku nic extra, ale žádný papír a nějaký trochu slušný výběr velikostí.
    Budu vděčnej za konkrétní linky nebo adresu, nejen za ulici.

LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    NAMATHUR:
    KACHNY:
    diky za nabidku, dobry napad, nakonec to ale opravdu cele dela kovar;)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    PODKOVAKY MAM DOMA TAK KDYZ SI PRIJEDES BUDE TVUJ :O)
    LIENEN
    LIENEN --- ---
    NAMATHUR: Dobrej nápad.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    LIMONADA: podkovák?
    RAEL
    RAEL --- ---
    Kůže je měkká díky obsahu tuku, který se přidává během činění. Do jisté míry pomůže ji prostě vyprat v teplé vodě s troškou jemného mýdla (mýdlo s jelenem nebo tak něco-nic agresivního). pk je o něco tužší, ale zas se musí vyrovnat, a nevím jak na kabelku nebo taštičku pak bude vypadat.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ANIQUE: nastesti nejsi jedinej clovek co podporuje remeslniky a ma rad originalni vyrobky, kamarad ma na zakazku delanou i postel a stul z masivu;)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    LIMONADA: ...a já chci po Bumbácovi blbý panty na skříň a myslela jsem si, jak nejsem originální:)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ANIQUE: krajni reseni ale asi to tak dopadne, kovare mame jednoho znamyho taky=) vyrabi zrovna oka na postel=D
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    LIMONADA: Běž do kovárny a oslov kováře... třeba hloh mi onehdá dělal jehlu do kožený spony....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam