• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    GGG
    GGG --- ---
    byl by tu chopný nekdo vyrobit takovouto penezenku?
    kdzytak posta, diky

TYMUR
    TYMUR --- ---
    Připojím se k Limče, Bang je super záležitost, krom toho že kůži udržuje, tak starší vyschlé kůži dokáže docela dobře obnovit pružnost a vrátit čerstvý vzhled a dokonce mají i emulzi která už mi pomohla hodně opravit značně vyschlou kůži.
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    LIMONADA: tak ještě jednou díky!
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    IN_DIE: no, dle potřeby a počasí, v zimě sem mazala třeba co tři dny (sůl je svinstvo), přes rok zhruba jednou za týden až dva (dle nošení).
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    díky moc...a ještě, jak často mazat?
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    IN_DIE: jednoduše, mazat nějaký dobrým mazadlem přírodního složení.v těch na boty často bývají zbytečné ropné hnusy nebo nedejbože silikon. např. český bang je výborný www.banghandmade.cz používám na veškerou kůži včetně bot (marteny si libujou víc než se značkovym krémem)

a ještě tip - krémovat můžeš klidně hned po umytí, když jsou boty ještě vlhké - kolagenová vlákna jsou roztáhlá a líp se mezi ně dostane mazivo. taky je dobré strčit boty do tepla, líp se to do nich dostane (ale ne přímo na topení;)
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    Zdravím, mám nově boty z hovězí kůže.
    Poradil by mi někdo jak naložit s jejich údržbou?
    Na netu jsem moc nenašla.
    Díky.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    řiká se tomu myslim Eco Kůže ted po novu...boty se z toho dělaj teměř výhradně pokud jsou "kožený"
    CNV
    CNV --- ---
    Genuine leather může být i štípenka potřená polyuretanem. Prostě je to tak trochu kůže, ale zase ne moc.
    RIVAN
    RIVAN --- ---
    VRABCAK: Ah so, toz to dik za pouceni :)
    PRKOSH
    PRKOSH --- ---
    VRABCAK: Ze zkušenosti to musím potvrdit - genuine leather je jen lisovana drť potažená chemií. Používá se hlavně na kabelky, řemínky k hodinkám, opasky atp... Kde to sehnat nevím ale doporučuji nepoužívat na nic, radši rovnou použít syntetiku dle mého názoru.
    VRABCAK
    VRABCAK --- ---
    RIVAN: začalo mě to zajímat,když jsem na stránkách toxic vision narazila na popis "stretchy genuine leather". Tohle se mi o tom podařilo vygooglit. I v aj toho moc není,natož v čj.

Genuine leather does not necessarily mean that it is "real" leather. It means it is a genuine leather product. All-natural leather means that it is indeed made from the hide of an animal.

Genuine Leather is material created by tanning hides of animals (mostly cows.) However the reason it is called "Genuine Leather" is because it is not "Synthetic Leather" which is not made of tanned hide.

SLOVNÍČEK POJMŮ PRO KATEGORII OBLEČENÍ (materiály) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/phorum/read.php?f=310&i=37364&t=37364&view=h
    RIVAN
    RIVAN --- ---
    VRABCAK: Já mám teda za to, že výraz genuine leather je prostě pravá kůže, stejně jako genuine hickory je ořechové dřevo. Spíš tebou popisovaný materiál bude mít jiné jméno, imho.
    VRABCAK
    VRABCAK --- ---
    Ahoj,mohl by mi někdo poradit jak do češtiny přeložit genuine leather? google překladač mi vyhazuje "pravá kůže",ale mělo by se jednat o mleté kožené zbytky pospojované latexem. Vzled má jako pravá kůže. Případně,kde by se toto dalo sehnat na metráž? Díky
    RIVAN
    RIVAN --- ---
    ZRUUD: Za mě super, hned bych si něco takového taky pořídil. A doufal že se aspoň trochu oteplí
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    PRKOSH: Hrany jsou zkosené jen zevnitř, mně to právě v tomhle případě sedí víc, že je to zvenčí "ostré". Nebo myslíš to, že jsou tak chlupaté? Já jsem je zatahoval, ale jak jsem s tím furt cvičil, tak to šlo do háje a plácat na to akryl mi nepřipadalo vhodné :)
    PRKOSH
    PRKOSH --- ---
    ZRUUD: Design dobrý ale co alespoň udělat hrany u pásků. Takhle peknou věc to uplně bolí na pohled....
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    Bote Sandale (za nedocenitelné asistence velkého mistra Vaška Gřešáka)

Image Hosted by ImageShack.us

GGG
    GGG --- ---
    diky!
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    GGG: případně pak podobnou službu udělá naolejování/pořádný promazání- tím kůže trochu ztmavne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam