• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Netušíte prosím, kde sehnat kohoutí nebo bažantí pera? Děkuji moc
    PRKOSH
    PRKOSH --- ---
    Do svého ateliéru na Letenském náměstí sháním nové spolupracovníky. Nejlépe svrškařku či kohokoliv kdo umí šít na stroji a všeobecně zručného člověka na různé práce na výrobě obuvi a doplňků. V případě zájmu pište do pošty nebo na tel 603 100 106. Nějaký základ naší práce najdete na www.sijemeboty.cz
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    LAMAL: nutrie
    Kožešiny a kožešinová zvířata II. | livinghistory.cz
    http://livinghistory.cz/node/389
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    LAMAL: jo to vypadá jako něco vodního, ale odborník nejsem...
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    LAMAL: V žádném případě nechci hrát experta, ale mám z toho takový ondatří pocit (potkávám je často, jen na rybníce jsou takové aktivnější)...
    LAMAL
    LAMAL --- ---
    Zdravím, koupila jsem si přes aukro sešité kožešiny, ale nevím co to je. Je to asi nějaký hlodavec. Velikost jednotlivých kožek je cca 40x10cm. Srst je hustá, lesklá, na hřbetě kratší a tmavší.
    Nemáte někdo tušení, co to asi je? Děkuji.

CNV
    CNV --- ---
    Budu šít koženou tašku s textilní podšívkou. Podšívka se bude dávat na jednotlivé díly, udělají se kapsičky a všechno a potom se taška sešije. Jak se ale začistí ty švové přídavky, co budou trčet dovnitř? Kdyby to byla jen kůže, tak to nevadí, ale látka by se třepila. Lemuje se to nějakým proužkem?
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    Prosim, existuje v Praze svec, ktery by dokazal zuzit semisove kozacky?
    CNV
    CNV --- ---
    Jak se dá brašna z mořené hověziny, něco v tomto stylu - http://eggobag.com/obchod/ - ochránit před fleky od vody? Podle mých drobných zkušeností s hovězinou je to na ní vidět, třeba když zmokne nebo se zacáká u potoka a tak. Chtěla bych si udělat malou kabelku, ale nerada bych ji nosila podle počasí.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim. Mám starý kožený kabát, kupovaný před cca 6ti lety ze sekáče.. Kůže je v dobrém stavu, pokouším se o ni pravidelně starat, ale podšívka je už v háji - na zádech prodřená od batohu a popraskané švy u rukávů. Mohl by mi někdo doporučit kde v Praze a cca za kolik bych si ji mohl nechat vyměnit. Díky
    PRKOSH
    PRKOSH --- ---
    Pokud potřebujes trislocinene kuzu tak jsem asi v Praze nejlevnejsi. Bohuzel chromky moc nevedu. Kdyztak posta.
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    Ahoj, kam chodíte v Praze kupovat kůže? Resp. existuje tady vůbec místo, kde se dá nakoupit kůže ve větším množství za nějaké rozumné ceny? Nebo si mám raději udělat výlet do nějaké koželužny? Díky za případné rady.
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    LIMONADA: Díky, na to testování už jsem přišla dávno, přeci jen jsem těch korzetů ze starých kabátů už několik šila a dávám si na to pozor.

Toho nažehlování jsem se právě bála, ale když to říkáš ty, tak je to zřejmě ok...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    PERTAKOIN: kup si podlepovaci platno pro kuzi, maj to u stoklasy, a normalne zehlickou prilep (lepidlo chyta i pri nizke teplote docela) http://www.stoklasa.cz/terpolin-35g-nazehlovaci-sire-115cm-x122146

jinak na kuzi ze starych kabatu bacha, muze vypadat v pohode, ale nekdy je zkrehla a trha se vyznamne vice nez nova (pokud z tohochces delat fajnovou vec jako treba korzet tak durazne doporucuju zkontrolovat na nejakem kraji, kousku jak je pevna na trhnuti a drbnuti povrchu)
    recyklace starych veci se ne vzdy vyplati!
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    DIABOLUS: Děkuju, toho se právě bojím, aby to pak šlo prošít. Přítel ještě navrhoval kanagon, ale tím si taky nejsem jistá, jestli by se nelepil na jehlu nebo nebyl moc tvrdý, aby šel prošít.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    PERTAKOIN: já používala oděvní, chemopren se pak lepí na jehlu. a pokud ti nebude vadit že trochu kůže ve švu ztvrdne, tak jsem normálně na některý věci použila vteřiňák - toto lepidlo však pak povolí.
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    Prosím, když potřebuji pro zpevnění podlepit oděvní kůži (ze starého kabátu) plátnem, jaké lepidlo mám použít? Aby to pak stále šlo prošít na stroji.
    LE_JOUEUR
    LE_JOUEUR --- ---
    Kde je nejlepší prodat velmi kvalitní kožršinu? Přemýšlím například nad aukčními domy... Díky za radu
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Prosím nevěděli byste, kdo by u nás uměl ušít patchworkový tepich z hovězí kůže? Potřeboval bych to jako dekoraci na stěnu. A botové se prodávají jen malé velikosti. Za případné tipy předem tisíceré díky.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam