• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TYMUR: jj má to podšívku, taky vsitou vnitřním stehem.
    Já to taky chapu že se do toho nikomu nechce, ale mám takovou laickou úvahu.....ať už se vypadá jakýkoliv sev tak ve chvíli kdy se kabelka otevře musí být vidět jaký byl postup a pak se dá tan otevřený sev zasít a kabelka uzavřít stejným postupem jak zamyslel výrobce. Nebo se pletu?
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    SOLEI: hoplá. No to chápu, že se to nikomu nechtělo dělat. Má to podšívku? Respektive bych potřeboval vidět, jak to vypadá zevnitř, ale už začínám mít představu co s tím.
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    RIVAN: Ovšem, zkus Zanokov (http://www.zanokov.cz/kovova-galanterie/kovani-na-pouzdra) e-shop nemaj, ale na maily reagujou rychle, ceny maj v katalogu ke stažení a je to oproti pražským obchodům za hubičku.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TYMUR: ona se ta kabelka snad celá sama usila zevnitř, nikde jsem nenašla šéf který je zevní i dno je příště a ne prilepene

RIVAN
    RIVAN --- ---
    Nahodou, kde sehnat klipsy na uchyceni k opasku, neco jako toto ?

2011-05-28062627.jpg Photo by ac-mech | Photobucket
    http://s163.photobucket.com/user/ac-mech/media/2011-05-28062627.jpg.html
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    SOLEI: Nahoď fotku ať mám představu
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Mám kabelku a kuzti na opravu popruhu....opravář u nás mne poslal k šipku že kabelka je příliš složitá a že to neumí....nevíte o nějakém kouzelníkovi v Praze?
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    LIMONADA: díky
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    MIKLO: bud vosk nebo emulze na kuzi a zalesti to (tento pripad imho), ale existuje i bezbarvy lak na hrany, vyrabi druchema (i jine barevnosti, slusne jsou vsechny, nejsou tak hutne jako italske co znam)
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    Ještě bych se chtěl zeptat - čím v tomhle videu ten člověk natírá hranu (cca 7:25)?
    Making a large satchel - Part 1 - Handle and Buckles
    https://www.youtube.com/watch?v=pb5sVAyItRU

Je to nějaký bezbarvý lak na hrany? Barvy na hrany jsou hodně hutné, tohle je jen v tenké vrstvě a pusobí to, že to je jen na přeleštění té kůže, tak mě zajímá, co to vlastně je? Nebo je to prostě jen nějaký vosk? :) Případně díky za info.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    na lepení používám chemoprén exrém
    na dílně jsme na technické lepení-před šitím, používali lěvnější český Unilep

herkules je na vodní bázi, tvrdne, na kůži nepatří

nezapomínejte přečíst si u chempoprenu návod, překvapilo mě, kolik lidí neví, že se musí nechat zavdnout a spoj zaklepat
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    LUKACZECH: napis co by sis predstavoval, idealne na moji fb page https://cs-cz.facebook.com/sikra.limonada/ nbo mail sikra@sikra.cz
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    TYMUR: Diky, ta otázka byla dost dementní když se na to tak koukám :)) stačilo se jen zamyslet
    LUKACZECH
    LUKACZECH --- ---
    ahoj, nejste tu nekdo s dilnou v praze, kdo byste byl ochotnej mi udelat jednoduchej obojek na psa?
    CNV
    CNV --- ---
    MIKLO: Když chci, aby to drželo, tak Bison, což je něco jako chemopren. Když jenom "stehuju" před šitím, tak Herkules.
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    Lepení: Chemopren, nebo obuvnické lepidla (která jsou v podstatě taky na bázi chemoprenu)
    Impregnace: Nejvíce se mi osvědčil BANG - balzám na kůži. Aplikovat samozřejmě až nakonec, rozhodně ne před lepením, mastný povrch výrazně snižuje adhezi lepidla tudíž pevnost spoje.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    MIKLO: No chemopren (univerzal nebo na kůži) je plastický po celou dobu .. je fakt že na kanagonu je psaný že je na kůži taky .. tak nevím.

Ale na florenci v kožařsví když jsem se zeptal čím lepit, tak mi pán odpověděl strojově - Chemopren.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Já mam další dotaz, mužů kůži naimpregnovat včelím voskem předtím než jí budu lepit, nebo je to lepší tu impregnaci udělat až po (aby líp "sála" lepidlo?). Lepim řemínek k hodinkám, ale přemýšlím, že bych naimpregnoval celý kus kůže co mám a až potom si budu odřezávat (na nic jiného tu kůži stejně používat nebudu).
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    HE11_KNIGHT: Měl jsem za to, že chemopren a kanagom je prašť jak uhoď, ale vyzkouším teda. Díky.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    MIKLO: chemopren! Když jsem zkoušel schválně natáhnout co to vydrží, tak se mi pásek urval na úplně jiném místě :)
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    Ahoj. Jaké lepidlo používáte na lepení kůže? Zkoušel jsem to teď párkrát kanagonem na švech. Drží to dobře, ale vysychá to a kůže se kroutí. Potřebuju něco pružného a než jít metodou pokus/omyl, radši se zeptám zkušenějších. Tak případně díky za tipy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam